Review: Ella´s Kitchen Kookboek



Het is grappig dat gezinskookboeken in het buitenland veel gebruikelijker zijn dan (tot voor kort!) in Nederland. Al jaren geleden kocht ik in Engeland het kookboek van Ella’s Kitchen. Deze maker van o.a. onze favoriete knijpfruitjes en vooral ook babyvoeding bracht dit boek uit om ouders te inspireren thuis gevarieerd voor hun kinderen te koken. Kunnen wij natuurlijk alleen maar toejuichen.

Nu is er dan ook de Nederlandse vertaling van dat boek en wij lazen die voor je door en kookte eruit.

Ella’s Kitchen kookboek

Het boek is een kopie van haar Engelse zusje. Vertaald dus. Dat is geen ramp als je het boek nog niet kende, want het staat bomvol lekkere recepten. Honderd in totaal. Variërend in ontbijtjes, snacks, avondmaaltijden en bakken. Gericht op kinderen tot en met 6 jaar.

Kleurrijk ook, want Ella’s Kitchen ontdekte dat kinderen gevoelig zijn voor die bonte kleuren en met het boek willen ze niet alleen ouders, maar ook kinderen aanspreken. Ik liet het boek aan onze kleuter zien die er meteen volop in bladerde. Ze mocht een recept uitzoeken en wees de samosas aan. Yum! Helaas was dat op een snikhete dag, dus het alternatieve recept werden de viscakejes.

Eetopvoeding van kinderen

Wat ik merkte bij mijn eigen boek is dat het zien van kinderen in een kookboek andere kinderen ook enthousiasmeert. Zien eten is doen eten. In het boek van Ella’s Kitchen zie je dan ook volop lachende, etende kinderen terug. Een leuke manier om de kleine lezers te prikkelen en zo iets uit te laten kiezen dat zij ook willen eten.

Vers versus kant & klaar

Het is eigenlijk apart dat een fabrikant van kant & klare voeding een kookboek uitbrengt. Toch kan het prima naast elkaar. Als je de filosofie van de vader van Ella (ze bestaat echt!) leest weet je waarom hij destijds überhaupt is begonnen met deze producten. Ook Ella zelf, inmiddels 13 jaar, vertelt over haar eetervaring.

Zelf aan de slag

Wij maakten twee recepten uit het boek. Eén gezonde en één taartje. De gezonde, namelijk viscakejes vind je vandaag online. De carrotcake volgt heel snel. En hoewel we beiden recepturen ietsie aanpaste werden ze enthousiast ontvangen. De viscakejes zelfs dermate dat onze kleuter (en de man) meerdere malen vertelde hoe lekker ze het wel niet vonden. Hoe fijn is dat?!

viscakejes met picalilly van Picnic in the Park

Let overigens wel op dat de vertaling in sommige gevallen niet altijd even handig is, want letterlijk. In het recept van de carrotcake stond 1 theelepel bakzout. Hmmm, wat is bakzout? Een glimp in mijn Engelse boek leerde me dat ze baking soda bedoelde. Dat is zuiveringszout in het Nederlands. Hopelijk gaat het in de andere recepten wel goed.

Winactie (gesloten!)

Wil jij zelf aan de slag met Ella’s Kitchen dan maak je nu via Smulpaapje kans op het boek. Wat je hiervoor moet doen? Deel jouw gouden tip met ons om jouw kindje lekker te laten eten. Heb je een favoriet recept waar iedereen thuis van smult? dan horen we dat graag en levert dat bonuspunten op. Onze Facebookpagina liken is leuk, maar maakt voor je winkansen niks uit. En natúúrlijk volg je Smulpaapje ook op Twitter. Toch?

Je kunt tot en met woensdag 15 juli 12.00u meedoen. De winnaar maak ik kort daarna bekend via de Facebookpagina van Smulpaapje. Zorg voor een geldig emailadres, want je krijgt persoonlijk bericht van mij als je hebt gewonnen. Heel veel succes!

Verkoopinformatie

Wil je niet wachten en het boek van Ella’s Kitchen nu al aanschaffen, dan kan dat. Het boek is o.a. via Bol.com te koop en kost € 19,95

 

Gepubliceerd op 7 juli 2015


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!