Review – De Zilveren Lepel kookschool (Dolci)



In 1950 werd de allereerste Zilveren Lepel gepubliceerd. Inmiddels is deze niet meer weg te denken als je Italiaans wilt koken. In italie is het zelfs het best verkochte kookboek. De Zilveren Lepel komt nu met 3 nieuwe boeken, die je de basis bijbrengen van het maken van pasta, pizza en zoete gerechten.

In ieder boekje vind je 75 hele toegankelijke recepten, die door iedereen te maken zijn. Ik mocht aan de slag met het thema Dolci.

Zilveren Lepel Dolci

In dit boek vind je 75 recepten die geschikt zijn voor de beginnende bakker. Het boek richt zich nadrukkelijk op de nog niet zo ervaren thuisbakkers. Dus geen ingewikkelde recepten, maar stap voor stap beschreven receptuur. Niet teveel ingrediënten, maar wel met een lekker resultaat als je alle stappen opvolgt. Ik ben dan wel een meer ervaren bakker, maar zag genoeg recepten waarvan mijn handen jeuken om ze uit te proberen. Dus wat mij betreft biedt het ook de doorgewinterde thuisbakker genoeg inspiratie

Italiaanse koekjes, taarten en cakes voor thuis

Uiteraard zijn het allemaal Italiaanse koekjes, taarten en cakes. En juist van koekjes, taarten en cakes die je niet direct in Nederland kunt kopen, maar die iedereen in zijn vakantie in Italië vast wel eens heeft gezien en/of heeft geproefd.

Maak nu zelf cantuccini of crostada

Hoe lekker is het om stap voor stap uitgelegd te krijgen hoe je die lekkere cantuccini zelf maakt. Het boekje is helder in zijn uitleg. Bondig ook.Soms overigens ook wel té bondig. Het lijkt soms of de tekst een letterlijke vertaling is.Ik ben toch best een ervaren thuisbakker, maar in het recept van de cantuccini werd gerept over het splitsen van amandelen en ik had echt geen benul wat ze bedoelde, anders dan ze letterlijk door de helft te doen. Wat ik ook leuk had gevonden was een introotje over herkomst, bij sommige recepten staat dat onder aan het recept maar redelijk summier. Iets meer achtergrondinformatie had ik wel een pluspunt gevonden.

De Zilveren Lepel kookschool

Los hiervan krijg ik van alle recepten trek. Het maakt me ook nieuwsgierig naar de andere thema’s uit deze reeks. Want in welk gezin houden ze nou niet van pasta en pizza? Hoe lekker als je dan mooie basisrecepten in een kookboek hebt om zelf mee aan de slag te gaan. Uiteraard is het leukste van een kookboek reviewen dat je ook echt zelf aan de slag gaat. Ik maakte de amaretti. Dat deed ik trouwens meerdere keren, want de eiwitten moeten echt héél stijf zijn. Doe je dat onzorgvuldig, dan mislukt het recept. Het resultaat was overigens wel super lekker, dus het recept deel ik heel graag met je!

Verkoopinformatie

De hele reeks Zilveren Lepen kookschool boeken is vanaf nu te koop bij de boekhandel of online. De reeks wordt uitgegeven door Unieboek – het Spectrum

Deze review werd mogelijk gemaakt door Unieboek – het Spectrum die een recensie exemplaar ter beschikking stelde.

Gepubliceerd op 13 oktober 2015


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!
8 januari 2023
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
5 januari 2023
palmkool
 
10 x recepten met lekker veel groente

In plaats van deze maand te focussen op afvallen wil ik je laten zien hoe lekker het is om veel groente te eten. Dus 10x recepten met volop groente.
29 december 2022
snelle roerbak met spitskool
 
Super snelle roerbak met spitskool en champignons

Een super snelle roerbak met spitskool en champignons. Een heerlijk budgetrecept dat in no time klaar is. Super gezond én lekker
29 december 2022
borreltijd
 
Italiaans borrelhapje (sfoglia ripiena)

Gevuld bladerdeeg, op z’n Italiaans, maakt een waanzinnig lekker en makkelijk borrelhapje. Zéker als je truffelsalami gebruikt.
29 december 2022
Italiaans stoofvlees uit de oven
 
Italiaans stoofvlees uit de oven

Botermals, fantastisch lekker Italiaans stoofvlees en de oven doet het grootste deel van het werk!. Dit is mogelijk het allerlekkerste stoofvlees ooit…