Review – De Zilveren Lepel kookschool (Dolci)



In 1950 werd de allereerste Zilveren Lepel gepubliceerd. Inmiddels is deze niet meer weg te denken als je Italiaans wilt koken. In italie is het zelfs het best verkochte kookboek. De Zilveren Lepel komt nu met 3 nieuwe boeken, die je de basis bijbrengen van het maken van pasta, pizza en zoete gerechten.

In ieder boekje vind je 75 hele toegankelijke recepten, die door iedereen te maken zijn. Ik mocht aan de slag met het thema Dolci.

Zilveren Lepel Dolci

In dit boek vind je 75 recepten die geschikt zijn voor de beginnende bakker. Het boek richt zich nadrukkelijk op de nog niet zo ervaren thuisbakkers. Dus geen ingewikkelde recepten, maar stap voor stap beschreven receptuur. Niet teveel ingrediënten, maar wel met een lekker resultaat als je alle stappen opvolgt. Ik ben dan wel een meer ervaren bakker, maar zag genoeg recepten waarvan mijn handen jeuken om ze uit te proberen. Dus wat mij betreft biedt het ook de doorgewinterde thuisbakker genoeg inspiratie

Italiaanse koekjes, taarten en cakes voor thuis

Uiteraard zijn het allemaal Italiaanse koekjes, taarten en cakes. En juist van koekjes, taarten en cakes die je niet direct in Nederland kunt kopen, maar die iedereen in zijn vakantie in Italië vast wel eens heeft gezien en/of heeft geproefd.

Maak nu zelf cantuccini of crostada

Hoe lekker is het om stap voor stap uitgelegd te krijgen hoe je die lekkere cantuccini zelf maakt. Het boekje is helder in zijn uitleg. Bondig ook.Soms overigens ook wel té bondig. Het lijkt soms of de tekst een letterlijke vertaling is.Ik ben toch best een ervaren thuisbakker, maar in het recept van de cantuccini werd gerept over het splitsen van amandelen en ik had echt geen benul wat ze bedoelde, anders dan ze letterlijk door de helft te doen. Wat ik ook leuk had gevonden was een introotje over herkomst, bij sommige recepten staat dat onder aan het recept maar redelijk summier. Iets meer achtergrondinformatie had ik wel een pluspunt gevonden.

De Zilveren Lepel kookschool

Los hiervan krijg ik van alle recepten trek. Het maakt me ook nieuwsgierig naar de andere thema’s uit deze reeks. Want in welk gezin houden ze nou niet van pasta en pizza? Hoe lekker als je dan mooie basisrecepten in een kookboek hebt om zelf mee aan de slag te gaan. Uiteraard is het leukste van een kookboek reviewen dat je ook echt zelf aan de slag gaat. Ik maakte de amaretti. Dat deed ik trouwens meerdere keren, want de eiwitten moeten echt héél stijf zijn. Doe je dat onzorgvuldig, dan mislukt het recept. Het resultaat was overigens wel super lekker, dus het recept deel ik heel graag met je!

Verkoopinformatie

De hele reeks Zilveren Lepen kookschool boeken is vanaf nu te koop bij de boekhandel of online. De reeks wordt uitgegeven door Unieboek – het Spectrum

Deze review werd mogelijk gemaakt door Unieboek – het Spectrum die een recensie exemplaar ter beschikking stelde.

Gepubliceerd op 13 oktober 2015


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 mei 2023
sangria
 
De lekkerste sangria

De allerlekkerste sangria maak je wat mij betreft deze zomer héél vaak. Dit is mijn fool proof recept voor rosé sangria.
8 mei 2023
salsa bij nacho's
 
Salsa met watermeloen & mango

Salsa is niet alleen een dans, maar ook een Latijns-Amerikaanse saus. Ik maakte een salsa met watermeloen en mango voor bij de BBQ én bij de borrel.
8 mei 2023
Bananenbrood koffie en chocolade
 
Bananenbrood met koffie & chocolade

Alles wat je lekker vindt zit in dit bananenbrood, namelijk koffie én chocolade. Zo wordt het in één keer het lekkerste bananenbrood dat er is.
4 mei 2023
bloemkool puttanesca
 
Bloemkool puttanesca met gebakken gnocchi

Een recept voor puttanesca is meestal met pasta, maar maak die ook eens met geroosterde bloemkool en gebakken gnocchi. Zó lekker!
2 mei 2023
chowder recept
 
Chowder met gerookte vis

Voor wie niet weet wat een chowder is, dat is een goddelijke maaltijdsoep met groente en (gerookte) vis. Dit is mijn recept voor de lekkerste chowder.
21 april 2023
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.