Review – de Makkelijke Maaltijd



Inmiddels kunnen velen van ons zich niet voorstellen dat er ooit geen 24Kitchen op televisie was. Hier staat de zender met grote regelmaat op. Rudolph van Veen is het bekendste (Nederlandse) gezicht van de zender. Maar inmiddels groeit het aantal koks dat ons voorziet van lekkere recepten gestaag.

Een aantal van hen hebben gezamenlijk een tweede editie uitgebracht van het kookboek (en gelijknamige programma) de Makkelijke Maaltijd.

Makkelijke Maaltijden

In het boek zijn recepten te vinden van vijf koks. Te beginnen, natuurlijk, met Rudolph van Veen. Ieder van de koks heeft een specialiteit of favoriete keuken met bijbehorende keuken. Dat maakt dat er veel variatie in het boek zit.

24Kitchen

Alle maaltijden zijn bereid in het programma op 24Kitchen. Altijd makkelijk, want je kookt sneller iets na als je al hebt gezien hoe het moet. Het boek is dus een fijn naslagwerk. Maar biedt ook volop inspiratie voor  allerlei gerechten en maaltijden. Variërend van makkelijk tot iets ingewikkelder.

Naslagwerk

We vinden het wel echt een naslagwerk. Je vindt er gerechten, recepten en bereidingswijze in. Dat is het. Dit is geen boek waar je lekker een avond mee op de bank kruipt. De fotografie is basic en had wat ons betreft wel iets spannender gemogen. Ook een leuk intro, waarom kiest de kok voor juist dit gerecht, hadden we leuk gevonden. Maar wil je vèèl recepten en weinig opsmuk, dan is dit een prima boek.

Smulpaapje kookt

We hebben, natuurlijk, ook uit het boek gekookt. Wij zijn uiteraard, wel zo eigenwijs geweest om iets te spelen met de recepten en er onze eigen draai aan te geven. Dat kan prima. Maar gewoon de receptuur volgen levert ook genoeg lekkere mogelijkheden. In het weekmenu van deze week vind je twee gerechten terug die we, geïnspireerd op de Makkelijke Maaltijd, hebben gemaakt.

Gepubliceerd op 14 januari 2014


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
2 juli 2020
 
Twee weken zonder gas op Curaçao, hoe kook je dan?

Nee, we zijn niet aan het verbouwen. Toch hadden wij ruim twee weken in ons huis op Curaçao geen gas. Maar hoe kook je dan?
2 juli 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 27

Een weekmenu brengt als het goed is rust in huis. Weten wat je gaat eten, geen eten hoeven weggooien, maar vooral lekker en snel aan tafel met het hele gezin. Dit eten we deze week.
30 juni 2020
restjes mosselen gebruiken
 
Spaanse mosselsoep met chorizo

Wat je doet met restjes mosselen? Deze soep maken natuurlijk. Want met het rokerige van chorizo geef je deze mosselsoep net die extra kick.
29 juni 2020
focaccia recept
 
Focaccia met olijf & zongedroogde tomaat

Hét recept voor Italiaanse focaccia met olijf en zongedroogde tomaat. Ik leg je ook uit hoe het deeg (met en zonder stoomoven) nooit kan mislukken.
25 juni 2020
couscousbowl
 
Smulpaapje weekmenu – week 26

Niet meer hoeven nadenken wat je eet, of je nu op zoek bent naar vis, vlees of vega. Dit staat er deze week op het menu.
22 juni 2020
 
Angel food cake met aardbeien

Angel cake is zo’n taart die je gewoon een keer gemaakt moet hebben. Een super luchtige taart op basis van eiwit. Dit is hoe je ‘m maakt.