Review – de Makkelijke Maaltijd



Inmiddels kunnen velen van ons zich niet voorstellen dat er ooit geen 24Kitchen op televisie was. Hier staat de zender met grote regelmaat op. Rudolph van Veen is het bekendste (Nederlandse) gezicht van de zender. Maar inmiddels groeit het aantal koks dat ons voorziet van lekkere recepten gestaag.

Een aantal van hen hebben gezamenlijk een tweede editie uitgebracht van het kookboek (en gelijknamige programma) de Makkelijke Maaltijd.

Makkelijke Maaltijden

In het boek zijn recepten te vinden van vijf koks. Te beginnen, natuurlijk, met Rudolph van Veen. Ieder van de koks heeft een specialiteit of favoriete keuken met bijbehorende keuken. Dat maakt dat er veel variatie in het boek zit.

24Kitchen

Alle maaltijden zijn bereid in het programma op 24Kitchen. Altijd makkelijk, want je kookt sneller iets na als je al hebt gezien hoe het moet. Het boek is dus een fijn naslagwerk. Maar biedt ook volop inspiratie voor  allerlei gerechten en maaltijden. Variërend van makkelijk tot iets ingewikkelder.

Naslagwerk

We vinden het wel echt een naslagwerk. Je vindt er gerechten, recepten en bereidingswijze in. Dat is het. Dit is geen boek waar je lekker een avond mee op de bank kruipt. De fotografie is basic en had wat ons betreft wel iets spannender gemogen. Ook een leuk intro, waarom kiest de kok voor juist dit gerecht, hadden we leuk gevonden. Maar wil je vèèl recepten en weinig opsmuk, dan is dit een prima boek.

Smulpaapje kookt

We hebben, natuurlijk, ook uit het boek gekookt. Wij zijn uiteraard, wel zo eigenwijs geweest om iets te spelen met de recepten en er onze eigen draai aan te geven. Dat kan prima. Maar gewoon de receptuur volgen levert ook genoeg lekkere mogelijkheden. In het weekmenu van deze week vind je twee gerechten terug die we, geïnspireerd op de Makkelijke Maaltijd, hebben gemaakt.

Gepubliceerd op 14 januari 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.