Review: Culinaire boerderij Hof van Saksen



Smulpaapje werd even geleden gebeld. Of we de nieuwe culinaire boerderij op Hof van Saksen wilden testen? Ehrm, wat denk je zelf?!?!

Ja, natùùrlijk willen wij dat. We nodigden een aantal foodbloggers vrienden uit en vertrokken afgelopen woensdag naar Drenthe

De culinaire hemel op aarde

Ja, hij bestaat! De culinaire hemel voor foodies. En hij staat op Hof van Saksen. Bij binnenkomst valt onze mond open. Wauw! Hier gaan we echt nooit meer weg. Een keuken om jaloers op te zijn. Overal foto’s van eten. En handgeschreven welkomstkaart met een flesje wijn erbij. En we zijn nèt binnen…

Hof van Saksen culinaire boerderij

Superlatieven schieten tekort

Al gauw staan we met elkaar in de keuken te koken. Werkelijk alle keukenapparatuur denkbaar is aanwezig. Een Kitchenaid, pastamachine, crème brulee brander, messen, verse kruiden. Roep het maar, het is er. Wil je een taart of cake bakken? De vormen en blikken staan in de kast. Heb je witte wijn die koud moet liggen? Stop maar in de wijnklimaatkast. Het houdt niet op! Niks te mekkeren? Ach, we kunnen ons minder beschadigde pannen voorstellen. Of etiketjes op de enorme hoeveelheid kruiden. Maar het is echt spijker op laag water zoeken.

Relax!

Maar heb je geen zin om zelf te koken dan kun je ook nog een chef inhuren. Met door jou aangeschafte ingrediënten gaat die voor jou in de keuken aan de slag! Heb je bijzondere wensen, Henri Meringa (de executive chef van Hof van Saksen) geeft aan dat hij er dol op is. Het allerliefste verzorgen ze maatwerk. Alles kan. Hoe relaxt is dat?

Receptinspiratie

Inspiratie genoeg

Wij waren in ieder geval geïnspireerd genoeg om zelf te koken. De komende tijden verschijnen op de blogs van Francesca Kookt en Lekker eten met Linda – en natuurlijk ook hier op Smulpaapje –  genoeg recepten die hun oorsprong vonden in deze boerderij. Samen met Wereldeters en Beauty & Brain hebben we ons meer dan geweldig vermaakt en ons voorgenomen hier een jaarlijkse traditie van te maken.

 

Wil jij met jouw kookclub, vrienden en/of familie in deze boerderij verblijven, kijk dan hier voor meer informatie, prijzen en reserveren.

 

Gepubliceerd op 28 maart 2014


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 mei 2023
sangria
 
De lekkerste sangria

De allerlekkerste sangria maak je wat mij betreft deze zomer héél vaak. Dit is mijn fool proof recept voor rosé sangria.
8 mei 2023
salsa bij nacho's
 
Salsa met watermeloen & mango

Salsa is niet alleen een dans, maar ook een Latijns-Amerikaanse saus. Ik maakte een salsa met watermeloen en mango voor bij de BBQ én bij de borrel.
8 mei 2023
Bananenbrood koffie en chocolade
 
Bananenbrood met koffie & chocolade

Alles wat je lekker vindt zit in dit bananenbrood, namelijk koffie én chocolade. Zo wordt het in één keer het lekkerste bananenbrood dat er is.
4 mei 2023
bloemkool puttanesca
 
Bloemkool puttanesca met gebakken gnocchi

Een recept voor puttanesca is meestal met pasta, maar maak die ook eens met geroosterde bloemkool en gebakken gnocchi. Zó lekker!
2 mei 2023
chowder recept
 
Chowder met gerookte vis

Voor wie niet weet wat een chowder is, dat is een goddelijke maaltijdsoep met groente en (gerookte) vis. Dit is mijn recept voor de lekkerste chowder.
21 april 2023
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.