Review: Culinaire boerderij Hof van Saksen



Smulpaapje werd even geleden gebeld. Of we de nieuwe culinaire boerderij op Hof van Saksen wilden testen? Ehrm, wat denk je zelf?!?!

Ja, natùùrlijk willen wij dat. We nodigden een aantal foodbloggers vrienden uit en vertrokken afgelopen woensdag naar Drenthe

De culinaire hemel op aarde

Ja, hij bestaat! De culinaire hemel voor foodies. En hij staat op Hof van Saksen. Bij binnenkomst valt onze mond open. Wauw! Hier gaan we echt nooit meer weg. Een keuken om jaloers op te zijn. Overal foto’s van eten. En handgeschreven welkomstkaart met een flesje wijn erbij. En we zijn nèt binnen…

Hof van Saksen culinaire boerderij

Superlatieven schieten tekort

Al gauw staan we met elkaar in de keuken te koken. Werkelijk alle keukenapparatuur denkbaar is aanwezig. Een Kitchenaid, pastamachine, crème brulee brander, messen, verse kruiden. Roep het maar, het is er. Wil je een taart of cake bakken? De vormen en blikken staan in de kast. Heb je witte wijn die koud moet liggen? Stop maar in de wijnklimaatkast. Het houdt niet op! Niks te mekkeren? Ach, we kunnen ons minder beschadigde pannen voorstellen. Of etiketjes op de enorme hoeveelheid kruiden. Maar het is echt spijker op laag water zoeken.

Relax!

Maar heb je geen zin om zelf te koken dan kun je ook nog een chef inhuren. Met door jou aangeschafte ingrediënten gaat die voor jou in de keuken aan de slag! Heb je bijzondere wensen, Henri Meringa (de executive chef van Hof van Saksen) geeft aan dat hij er dol op is. Het allerliefste verzorgen ze maatwerk. Alles kan. Hoe relaxt is dat?

Receptinspiratie

Inspiratie genoeg

Wij waren in ieder geval geïnspireerd genoeg om zelf te koken. De komende tijden verschijnen op de blogs van Francesca Kookt en Lekker eten met Linda – en natuurlijk ook hier op Smulpaapje –  genoeg recepten die hun oorsprong vonden in deze boerderij. Samen met Wereldeters en Beauty & Brain hebben we ons meer dan geweldig vermaakt en ons voorgenomen hier een jaarlijkse traditie van te maken.

 

Wil jij met jouw kookclub, vrienden en/of familie in deze boerderij verblijven, kijk dan hier voor meer informatie, prijzen en reserveren.

 

Gepubliceerd op 28 maart 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.