Review: Culinaire boerderij Hof van Saksen



Smulpaapje werd even geleden gebeld. Of we de nieuwe culinaire boerderij op Hof van Saksen wilden testen? Ehrm, wat denk je zelf?!?!

Ja, natùùrlijk willen wij dat. We nodigden een aantal foodbloggers vrienden uit en vertrokken afgelopen woensdag naar Drenthe

De culinaire hemel op aarde

Ja, hij bestaat! De culinaire hemel voor foodies. En hij staat op Hof van Saksen. Bij binnenkomst valt onze mond open. Wauw! Hier gaan we echt nooit meer weg. Een keuken om jaloers op te zijn. Overal foto’s van eten. En handgeschreven welkomstkaart met een flesje wijn erbij. En we zijn nèt binnen…

Hof van Saksen culinaire boerderij

Superlatieven schieten tekort

Al gauw staan we met elkaar in de keuken te koken. Werkelijk alle keukenapparatuur denkbaar is aanwezig. Een Kitchenaid, pastamachine, crème brulee brander, messen, verse kruiden. Roep het maar, het is er. Wil je een taart of cake bakken? De vormen en blikken staan in de kast. Heb je witte wijn die koud moet liggen? Stop maar in de wijnklimaatkast. Het houdt niet op! Niks te mekkeren? Ach, we kunnen ons minder beschadigde pannen voorstellen. Of etiketjes op de enorme hoeveelheid kruiden. Maar het is echt spijker op laag water zoeken.

Relax!

Maar heb je geen zin om zelf te koken dan kun je ook nog een chef inhuren. Met door jou aangeschafte ingrediënten gaat die voor jou in de keuken aan de slag! Heb je bijzondere wensen, Henri Meringa (de executive chef van Hof van Saksen) geeft aan dat hij er dol op is. Het allerliefste verzorgen ze maatwerk. Alles kan. Hoe relaxt is dat?

Receptinspiratie

Inspiratie genoeg

Wij waren in ieder geval geïnspireerd genoeg om zelf te koken. De komende tijden verschijnen op de blogs van Francesca Kookt en Lekker eten met Linda – en natuurlijk ook hier op Smulpaapje –  genoeg recepten die hun oorsprong vonden in deze boerderij. Samen met Wereldeters en Beauty & Brain hebben we ons meer dan geweldig vermaakt en ons voorgenomen hier een jaarlijkse traditie van te maken.

 

Wil jij met jouw kookclub, vrienden en/of familie in deze boerderij verblijven, kijk dan hier voor meer informatie, prijzen en reserveren.

 

Gepubliceerd op 28 maart 2014


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!
8 januari 2023
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
5 januari 2023
palmkool
 
10 x recepten met lekker veel groente

In plaats van deze maand te focussen op afvallen wil ik je laten zien hoe lekker het is om veel groente te eten. Dus 10x recepten met volop groente.
29 december 2022
snelle roerbak met spitskool
 
Super snelle roerbak met spitskool en champignons

Een super snelle roerbak met spitskool en champignons. Een heerlijk budgetrecept dat in no time klaar is. Super gezond én lekker
29 december 2022
borreltijd
 
Italiaans borrelhapje (sfoglia ripiena)

Gevuld bladerdeeg, op z’n Italiaans, maakt een waanzinnig lekker en makkelijk borrelhapje. Zéker als je truffelsalami gebruikt.