Review: Culinaire boerderij Hof van Saksen



Smulpaapje werd even geleden gebeld. Of we de nieuwe culinaire boerderij op Hof van Saksen wilden testen? Ehrm, wat denk je zelf?!?!

Ja, natùùrlijk willen wij dat. We nodigden een aantal foodbloggers vrienden uit en vertrokken afgelopen woensdag naar Drenthe

De culinaire hemel op aarde

Ja, hij bestaat! De culinaire hemel voor foodies. En hij staat op Hof van Saksen. Bij binnenkomst valt onze mond open. Wauw! Hier gaan we echt nooit meer weg. Een keuken om jaloers op te zijn. Overal foto’s van eten. En handgeschreven welkomstkaart met een flesje wijn erbij. En we zijn nèt binnen…

Hof van Saksen culinaire boerderij

Superlatieven schieten tekort

Al gauw staan we met elkaar in de keuken te koken. Werkelijk alle keukenapparatuur denkbaar is aanwezig. Een Kitchenaid, pastamachine, crème brulee brander, messen, verse kruiden. Roep het maar, het is er. Wil je een taart of cake bakken? De vormen en blikken staan in de kast. Heb je witte wijn die koud moet liggen? Stop maar in de wijnklimaatkast. Het houdt niet op! Niks te mekkeren? Ach, we kunnen ons minder beschadigde pannen voorstellen. Of etiketjes op de enorme hoeveelheid kruiden. Maar het is echt spijker op laag water zoeken.

Relax!

Maar heb je geen zin om zelf te koken dan kun je ook nog een chef inhuren. Met door jou aangeschafte ingrediënten gaat die voor jou in de keuken aan de slag! Heb je bijzondere wensen, Henri Meringa (de executive chef van Hof van Saksen) geeft aan dat hij er dol op is. Het allerliefste verzorgen ze maatwerk. Alles kan. Hoe relaxt is dat?

Receptinspiratie

Inspiratie genoeg

Wij waren in ieder geval geïnspireerd genoeg om zelf te koken. De komende tijden verschijnen op de blogs van Francesca Kookt en Lekker eten met Linda – en natuurlijk ook hier op Smulpaapje –  genoeg recepten die hun oorsprong vonden in deze boerderij. Samen met Wereldeters en Beauty & Brain hebben we ons meer dan geweldig vermaakt en ons voorgenomen hier een jaarlijkse traditie van te maken.

 

Wil jij met jouw kookclub, vrienden en/of familie in deze boerderij verblijven, kijk dan hier voor meer informatie, prijzen en reserveren.

 

Gepubliceerd op 28 maart 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.