Review: BbyB Chocolates



Dan krijg je via Twitter een berichtje, dat je ze je iets willen toesturen en of je belangstelling hebt om te proeven.

Als je weet dat de afzender dan een Chocolatier in België is hoef ik je niet uit te leggen dat daar maar één antwoord op mogelijk is hé?

Juweeltjes

Met de post wordt vervolgens een doos bezorgd, met daarin nog een prachtig doosje. Alsof je een sieradendoosje openmaakt. Erin een cassette, en daar in vijf laatjes. Met in ieder laatje 5 chocolaatjes. Kun je dit eigenlijk nog wel chocolaatjes noemen? Want wat je proeft is niets anders dan pure bonbon, vermomd in een reepje chocola, gemaakt door Michelin-chef Bart Desmidt en meester-chocolatier Jan Verleye.

Smaakexplosie

In ons doosje zaten vijf verschillende smaken. Variërend van melk met créme brulee, tot dondere chocola met kers en pistache. Oh en niet vergeten, de witte chocola met passievrucht en basilicum. Loop je ook al te kwijlen als je dit leest? Ik ook. Alweer! Het zal geen verrassing zijn dat alle laatjes in een mum van tijd leeg waren. Zelf onze kleine dame bleef maar vragen en is voor eeuwig verpest.

Betaalbare luxe

Ik ging op hun website op zoek naar de prijzen van al dit moois, in de verwachting dat ik geshockt zou zijn. Dat was ik, maar dan in positieve zin. Dit blijkt gewoon betaalbare luxe te zijn. Een doosje met 5 laatjes kost € 21,- Ja, dat is duurder dan een reep chocola. Maar dit is zo veel meer dan zomaar chocola eten. Mij lijkt dit een super kadootje dat je laat versturen naar een bijzonder iemand, of dat je bestelt als je bij vrienden gaat eten.

Ik weet in ieder geval zeker dat wij zo’n mooi doosje zeker nog een keer in handen gaan krijgen. Ik hoop dan ook maar dat mijn liefie deze review ook leest 😉

Verkoopinformatie

De chocola van BbyB chocolates is in België in meerder winkels te koop, waaronder hun eigen winkels in Antwerpen en Brugge. De chocolaatjes worden in heel Europa, de VS én Japan bezorgd.

 

Gepubliceerd op 7 juli 2014


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2022
Bloemkoolsteak met citroen en pesto
 
Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Als je een oven aan kunt zetten kun je ook dit bloemkool recept maken. Een van de lekkerste bloemkoolsteaks, met citroen en pesto.
18 september 2022
Porcini ragu Ixta Belfrage
 
Pasta met porcini ragú

Een vega umami bommetje van pasta met porcini, die ook nog eens in no time gemaakt is. Uit Mezcla van Ixta Belfrage. Goddelijk!
17 september 2022
Twix met tahin
 
Tahin Twix van Esther Erwteman

Zelf twix maken is geweldig. Twix met tahin is next level heerlijk en die maak je heel eenvoudig zelf met dit recept.
1 september 2022
pizza met vijgen en gorgonzola
 
Flatbread pizza’s met gorgonzola & vijgen

Deze pizza van flatbread kun je zowel op de barbecue als in de oven maken. Heerlijk met de combi van gorgonzola en het zoete van vijgen.
1 september 2022
broodje chutney
 
Zelfgemaakte chutney van vijgen & rode ui

Dit is je nieuwe favoriete recept voor zelfgemaakte vijgenchutney met rode ui. Je wilt nooit meer anders. Gegarandeerd!
28 augustus 2022
cake met vijgen
 
Verjaardagscake met verse vijgen en rum

Wie jarig is trakteert; duik de keuken in om deze cake met verse vijgen en rum te maken. Ook lekker als je niet jarig bent!