Review: BbyB Chocolates



Dan krijg je via Twitter een berichtje, dat je ze je iets willen toesturen en of je belangstelling hebt om te proeven.

Als je weet dat de afzender dan een Chocolatier in België is hoef ik je niet uit te leggen dat daar maar één antwoord op mogelijk is hé?

Juweeltjes

Met de post wordt vervolgens een doos bezorgd, met daarin nog een prachtig doosje. Alsof je een sieradendoosje openmaakt. Erin een cassette, en daar in vijf laatjes. Met in ieder laatje 5 chocolaatjes. Kun je dit eigenlijk nog wel chocolaatjes noemen? Want wat je proeft is niets anders dan pure bonbon, vermomd in een reepje chocola, gemaakt door Michelin-chef Bart Desmidt en meester-chocolatier Jan Verleye.

Smaakexplosie

In ons doosje zaten vijf verschillende smaken. Variërend van melk met créme brulee, tot dondere chocola met kers en pistache. Oh en niet vergeten, de witte chocola met passievrucht en basilicum. Loop je ook al te kwijlen als je dit leest? Ik ook. Alweer! Het zal geen verrassing zijn dat alle laatjes in een mum van tijd leeg waren. Zelf onze kleine dame bleef maar vragen en is voor eeuwig verpest.

Betaalbare luxe

Ik ging op hun website op zoek naar de prijzen van al dit moois, in de verwachting dat ik geshockt zou zijn. Dat was ik, maar dan in positieve zin. Dit blijkt gewoon betaalbare luxe te zijn. Een doosje met 5 laatjes kost € 21,- Ja, dat is duurder dan een reep chocola. Maar dit is zo veel meer dan zomaar chocola eten. Mij lijkt dit een super kadootje dat je laat versturen naar een bijzonder iemand, of dat je bestelt als je bij vrienden gaat eten.

Ik weet in ieder geval zeker dat wij zo’n mooi doosje zeker nog een keer in handen gaan krijgen. Ik hoop dan ook maar dat mijn liefie deze review ook leest 😉

Verkoopinformatie

De chocola van BbyB chocolates is in België in meerder winkels te koop, waaronder hun eigen winkels in Antwerpen en Brugge. De chocolaatjes worden in heel Europa, de VS én Japan bezorgd.

 

Gepubliceerd op 7 juli 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.