Review Basque van José Pizarro



Baskenland in Noord Spanje, het staat al héél lang op mijn lijstje van plekken waar ik nog een keer naar toe wil, puur en alleen vanwege het eten. Baskenland staat bekend om zijn enorme hoeveelheid fantástische restaurant en Michelinsterrendichtheid.

Gelukkig kan ik Baskenland nu ook zelf in mijn eigen keuken halen, want het kookboek Basque, Spaanse recepten uit San Sebastián & omstreken van José Pizarro staat letterlijk bomvol met waanzinnige recepten uit dit gebied.

Basque review Smulpaapje

Basque – Spaanse recepten uit San Sebastián & omstreken

Baskenland is onder meer bekend vanwege zijn pintxos, deze kleine hapjes (in de rest van Spanje tapas genoemd) zijn vaak een combinaties van een aantal bijzondere ingrediënten. Omdat Baskenland zowel tegen de bergen, als vlak aan zee ligt is de variëteit aan lokale producten eindeloos.

Recepten voor familie en vrienden

In het boek vind je niet alleen recepten voor pintxos, maar ook ‘aan tafel’ recepten. Van beide soorten zijn in het boek een scala aan populaire en traditionele recepten uit Baskenland te vinden. De pintxos bedoeld om een aantal van op tafel te zetten. De ‘aan tafel’ recepten als uitgebreid hoofdgerecht. Maar José geeft ook menusuggesties, iets wat ik altijd super handig vind.

Vlees, vis, groente en nagerechten

Uit welke categorie je ook wilt kiezen, het klinkt allemaal verrukkelijk. En nee, een recept met varkenspoten ligt wellicht niet voor de hand maar het is wel typisch voor deze keuken. Gelukkig staan er ook heel veel, meer toegankelijke en andere recepten in.

Kip in cider Basque Smulpaapje

Ik maakte de kip in cider met appel. Super sappig, mooie combi en niet heel ingewikkeld om te maken. De restjes kip aten we de dag erna als kipsalade met appel en flatbread. Heerlijk was het! Het recept deel ik dan ook graag met je.

Baskische keuken thuis

Wil je de typisch Baskische keuken thuis maken, wil je een mooie afwisseling in recepten hebben, wil je een boek kopen dat zichtbaar met liefde is geschreven, met veel sfeerfoto’s uit Baskenland, met goed te maken recepten, dan is Basque zeker weten een boek voor jou. Ik heb er alleen maar meer zin van gekregen om heel gauw dat tripje Baskenland te boeken!

Basque is uitgegeven door Good Cook, kost € 24,95 en is o.a bij Bol.com en in de boekhandel te koop.

Gepubliceerd op 17 oktober 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
25 augustus 2024
Burgers bbq
 
Burgers van de BBQ

Maak van een eenvoudige burger van de barbecue een gourmet BBQ burger. Ik geef je mijn favo recept uit BBQ tijd
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!