Review Basque van José Pizarro



Baskenland in Noord Spanje, het staat al héél lang op mijn lijstje van plekken waar ik nog een keer naar toe wil, puur en alleen vanwege het eten. Baskenland staat bekend om zijn enorme hoeveelheid fantástische restaurant en Michelinsterrendichtheid.

Gelukkig kan ik Baskenland nu ook zelf in mijn eigen keuken halen, want het kookboek Basque, Spaanse recepten uit San Sebastián & omstreken van José Pizarro staat letterlijk bomvol met waanzinnige recepten uit dit gebied.

Basque review Smulpaapje

Basque – Spaanse recepten uit San Sebastián & omstreken

Baskenland is onder meer bekend vanwege zijn pintxos, deze kleine hapjes (in de rest van Spanje tapas genoemd) zijn vaak een combinaties van een aantal bijzondere ingrediënten. Omdat Baskenland zowel tegen de bergen, als vlak aan zee ligt is de variëteit aan lokale producten eindeloos.

Recepten voor familie en vrienden

In het boek vind je niet alleen recepten voor pintxos, maar ook ‘aan tafel’ recepten. Van beide soorten zijn in het boek een scala aan populaire en traditionele recepten uit Baskenland te vinden. De pintxos bedoeld om een aantal van op tafel te zetten. De ‘aan tafel’ recepten als uitgebreid hoofdgerecht. Maar José geeft ook menusuggesties, iets wat ik altijd super handig vind.

Vlees, vis, groente en nagerechten

Uit welke categorie je ook wilt kiezen, het klinkt allemaal verrukkelijk. En nee, een recept met varkenspoten ligt wellicht niet voor de hand maar het is wel typisch voor deze keuken. Gelukkig staan er ook heel veel, meer toegankelijke en andere recepten in.

Kip in cider Basque Smulpaapje

Ik maakte de kip in cider met appel. Super sappig, mooie combi en niet heel ingewikkeld om te maken. De restjes kip aten we de dag erna als kipsalade met appel en flatbread. Heerlijk was het! Het recept deel ik dan ook graag met je.

Baskische keuken thuis

Wil je de typisch Baskische keuken thuis maken, wil je een mooie afwisseling in recepten hebben, wil je een boek kopen dat zichtbaar met liefde is geschreven, met veel sfeerfoto’s uit Baskenland, met goed te maken recepten, dan is Basque zeker weten een boek voor jou. Ik heb er alleen maar meer zin van gekregen om heel gauw dat tripje Baskenland te boeken!

Basque is uitgegeven door Good Cook, kost € 24,95 en is o.a bij Bol.com en in de boekhandel te koop.

Gepubliceerd op 17 oktober 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.