Review – Het Italiaanse bakboek van Sarena Solari (winnares Heel Holland Bakt)



Ik hou van bakken. Da’s niks nieuws. Ik hou van bakprogramma’s. Ook geen geheim. En van de oorspronkelijke serie ’the Great British Bakeoff’ word ik extreem gelukkig.

Nederland heeft al 3 seizoenen haar eigen versie van het programma, Heel Holland Bakt. En ieder seizoen maakt de winnaar een eigen boek. Na de boeken van Menno de Koning en Rutger van den Broek mocht dit jaar winnares Sorena Solaris haar boek presenteren. En dat deed ze in stijl!

Heel  Holland Bakt

Want tijdens haar boekpresentatie in Italiaans restaurant Mazzo in Amsterdam staat het ene na het andere lekkers ons lonkend aan te staren. Niemand durft echt iets te pakken, het ziet er allemaal zó prachtig uit. Zelfgebakken las ik op Twitter, waar ik Sarena volg. Dat moet een werk geweest zijn. Maar het is wel de beste manier om meteen kennis te maken met de stijl van haar boek.

Italiaanse bakboek van Sarena Solari

Want het boek heet niet voor niets het ‘Italiaanse bakboek’. De in Italie geboren Sarena gaat terug naar haar roots en deelt het ene na het andere recept uit haar geboorteland. Dat maakt het meteen een uniek boek. Het is persoonlijk, de familierecepten vliegen je om de oren. De bijbehorende foto’s geven die stijl goed weer. Voor het boek ging Sarena naar Italie, om samen met onder andere haar oma de recepten uit haar familie op te schrijven en maakbaar te maken.

Italiaanse lekkernijen

Het boek is daardaar, wat mij betreft, echt een must have als je van de Italiaanse keuken houdt. Niet alleen maar bekende Italiaanse recepten, maar juist ook recepten van gerechten die je wel eens gegeten hebt en geen idee had hoe je ze moet maken. Nu dus wel. Ik vond het echt extreem lastig kiezen, want werkelijk álles ziet er heerlijk uit!

Authentiek en een must have

Ondanks dat Sarena van mening is dat iedereen kan bakken denk ik wel dat een aantal van de recepten uit het boek écht voor de liefhebber zijn. Omdat ze om een bepaald basisniveau (en geduld) vragen, of omdat de ingrediënten niet altijd even makkelijk voor handen zijn.

Daarentegen, veel authentieker dan deze recepten wordt het niet. Je leert wel écht de Italiaanse bakkeuken kennen en ik moet zeggen dat ik dat echt een pré aan dit boek vindt. Het voegt daardoor iets toe en maakt dat je dit boek wilt hebben..

Klaar? Bakken maar!

Natúúrlijk ging ik ook met het boek aan de slag. Beslissen welk recept ik zou gaan maken was nog wel even lastig, want zoals ik al zei álles ziet er heerlijk uit. Maar ik koos uiteindelijk voor de Fette al Latte, cakejes met een melkvulling die in Italië vooral door kinderen gegeten worden. Een traktatie als ze uit school komen. Een recept ook dat redelijk eenvoudig is en goed voor te bereiden is. Ideaal dus om een keer (samen!) in het weekend te maken en door de week van te genieten.

Toen ik later foto’s zocht van dit cakeje zag ik dat het wel heel erg lijkt op de duitse Milchschnitte van Kinder. Maar ik durf te wedden dat deze zelfgemaakte versie echt honderd keer lekkerder is. Het recept van deze heerlijke Italiaanse chocoladecakejes vind je dan ook hier.

Verkoopinformatie

Het Italiaanse Bakboek van Sarena Solari is uitgegeven door Kosmos, kost € 24,99 en is verkrijgbaar o.a. via Bol.com

Gepubliceerd op 11 maart 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!