Review Andere koek van Food Bandits



In de begintijd van Smulpaapje zaten glutenvrije, lactosevrije en vegan recepten in een wat schimmige, vaak hipsterachtige hoek als je begrijpt wat ik bedoel. Het was in ieder geval nog lang niet zo gewoon als dat het nu (al meer) is. Want we zijn jaren verder en er zijn meer en meer mensen die, bewust of onbewust, vaker iets zonder gluten, lactose of dierlijke producten willen eten.

Voor al die mensen is het nieuwe boek van – een van mijn favo instagramaccounts – Food Bandits een absolute aanrader. Lees maar waarom!

Andere koek - cover.jpg

Andere koek van Food Bandits

Alle recepten in het boek zijn veelal veganistisch en glutenvrij. Daarnaast wordt er in het boek minimaal gebruik gemaakt van geraffineerde suikers en zijn er een aantal nootvrije recepten. Of je nu uit overtuiging vegan wilt eten of ziek wordt van gluten of gewoon wilt leren koken/bakken zonder deze toevoegingen, vanaf nu zit je nooit meer zonder te gekke recepten.

Te gekke recepten

En de recepten zijn écht te gek. Pavlova gemaakt met het vocht van kikkererwten, een tiramisu die er echt té lekker uitziet maar waar geen mascarpone aan te pas komt. Oh en de cakes, koekjes en wafels. Alles ziet er even lekker uit! Er is zelfs een speciaal kidshoofdstuk. Top!

De fotografie is heel herkenbaar voor Food Bandits. De schrijfstijl van Suus ook (ik hou er van!)

Lactosevrij – glutenvrij – vegan

Ik krijg vaker de vraag om recepten zonder suiker, lactose e.d maar ik vind het echt een specialisme. Daarnaast heb je er toch ingrediënten voor nodig die ik eigenlijk niet standaard in huis heb en moet je weten hoe je die combineert. Food Bandits helpt je in hun boek daarmee op weg en legt ook uit hoe bakken in z’n werk gaat met alternatieve bloem- en ei toevoegingen bijvoorbeeld. Super handig!

Affogato

Omdat ik niet de tijd had om speciale ingrediënten te halen om mee te bakken maakte ik uit het boek een toetje dat echt al héél lang op mijn verlanglijstje stond om een keer te maken, Affogato. Want ja jeetje, zoals Suus al zegt in het boek; koffie en ijs. Hun recept is met bevroren banaan, in plaats van roomijs. Laten we die nu altijd in huis hebben. Het recept vind je hier.

Aanrader

Hoewel ik absoluut niet tot de doelgroep hoor qua aangepaste receptuur op het gebied van gluten, suiker e.d. vind ik het boek toch écht een dikke vette aanrader. Er staan zoveel toffe recepten in, de fotografie is zo mooi en het boek zo leuk geschreven. Een mooi cadeau ook!

Andere koek van Food Bandits kost € 24,99 en is uitgegeven door Kosmos Uitgevers. Voor deze review kreeg ik van de uitgever een recensie exemplaar toegestuurd.

 

Gepubliceerd op 19 november 2018


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!
7 november 2022
zelf paté maken
 
Paté met pruimen

Zelf paté maken is zo veel simpeler dan je denkt. Deze paté met pruimen komt uit mijn boek Borreltijd en maak ik zelf nog met regelmaat.
2 november 2022
wortelsoep maken
 
Wortel & gembersoep

Wist jij dat wortels er in véél meer kleuren zijn dan alleen oranje. En dat je er met de toevoeging van wat gember een fantastisch lekkere soep mee maakt.
23 oktober 2022
 
Nationale boerenkooldag

De 24e oktober van het jaar is het nationale boerenkooldag. Een mooi moment om mijn 5 favoriete recepten met boerenkool op een rijtje te zetten.
19 oktober 2022
broccolirijst recept
 
Broccolirijst met snijbonen

Een makkelijk recept voor broccolirijst met snijbonen en paddenstoelen. Een perfecte snelle, gezonde maaltijd