Review Andere koek van Food Bandits



In de begintijd van Smulpaapje zaten glutenvrije, lactosevrije en vegan recepten in een wat schimmige, vaak hipsterachtige hoek als je begrijpt wat ik bedoel. Het was in ieder geval nog lang niet zo gewoon als dat het nu (al meer) is. Want we zijn jaren verder en er zijn meer en meer mensen die, bewust of onbewust, vaker iets zonder gluten, lactose of dierlijke producten willen eten.

Voor al die mensen is het nieuwe boek van – een van mijn favo instagramaccounts – Food Bandits een absolute aanrader. Lees maar waarom!

Andere koek - cover.jpg

Andere koek van Food Bandits

Alle recepten in het boek zijn veelal veganistisch en glutenvrij. Daarnaast wordt er in het boek minimaal gebruik gemaakt van geraffineerde suikers en zijn er een aantal nootvrije recepten. Of je nu uit overtuiging vegan wilt eten of ziek wordt van gluten of gewoon wilt leren koken/bakken zonder deze toevoegingen, vanaf nu zit je nooit meer zonder te gekke recepten.

Te gekke recepten

En de recepten zijn écht te gek. Pavlova gemaakt met het vocht van kikkererwten, een tiramisu die er echt té lekker uitziet maar waar geen mascarpone aan te pas komt. Oh en de cakes, koekjes en wafels. Alles ziet er even lekker uit! Er is zelfs een speciaal kidshoofdstuk. Top!

De fotografie is heel herkenbaar voor Food Bandits. De schrijfstijl van Suus ook (ik hou er van!)

Lactosevrij – glutenvrij – vegan

Ik krijg vaker de vraag om recepten zonder suiker, lactose e.d maar ik vind het echt een specialisme. Daarnaast heb je er toch ingrediënten voor nodig die ik eigenlijk niet standaard in huis heb en moet je weten hoe je die combineert. Food Bandits helpt je in hun boek daarmee op weg en legt ook uit hoe bakken in z’n werk gaat met alternatieve bloem- en ei toevoegingen bijvoorbeeld. Super handig!

Affogato

Omdat ik niet de tijd had om speciale ingrediënten te halen om mee te bakken maakte ik uit het boek een toetje dat echt al héél lang op mijn verlanglijstje stond om een keer te maken, Affogato. Want ja jeetje, zoals Suus al zegt in het boek; koffie en ijs. Hun recept is met bevroren banaan, in plaats van roomijs. Laten we die nu altijd in huis hebben. Het recept vind je hier.

Aanrader

Hoewel ik absoluut niet tot de doelgroep hoor qua aangepaste receptuur op het gebied van gluten, suiker e.d. vind ik het boek toch écht een dikke vette aanrader. Er staan zoveel toffe recepten in, de fotografie is zo mooi en het boek zo leuk geschreven. Een mooi cadeau ook!

Andere koek van Food Bandits kost € 24,99 en is uitgegeven door Kosmos Uitgevers. Voor deze review kreeg ik van de uitgever een recensie exemplaar toegestuurd.

 

Gepubliceerd op 19 november 2018


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2022
Bloemkoolsteak met citroen en pesto
 
Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Als je een oven aan kunt zetten kun je ook dit bloemkool recept maken. Een van de lekkerste bloemkoolsteaks, met citroen en pesto.
18 september 2022
Porcini ragu Ixta Belfrage
 
Pasta met porcini ragú

Een vega umami bommetje van pasta met porcini, die ook nog eens in no time gemaakt is. Uit Mezcla van Ixta Belfrage. Goddelijk!
17 september 2022
Twix met tahin
 
Tahin Twix van Esther Erwteman

Zelf twix maken is geweldig. Twix met tahin is next level heerlijk en die maak je heel eenvoudig zelf met dit recept.
1 september 2022
pizza met vijgen en gorgonzola
 
Flatbread pizza’s met gorgonzola & vijgen

Deze pizza van flatbread kun je zowel op de barbecue als in de oven maken. Heerlijk met de combi van gorgonzola en het zoete van vijgen.
1 september 2022
broodje chutney
 
Zelfgemaakte chutney van vijgen & rode ui

Dit is je nieuwe favoriete recept voor zelfgemaakte vijgenchutney met rode ui. Je wilt nooit meer anders. Gegarandeerd!
28 augustus 2022
cake met vijgen
 
Verjaardagscake met verse vijgen en rum

Wie jarig is trakteert; duik de keuken in om deze cake met verse vijgen en rum te maken. Ook lekker als je niet jarig bent!