Review – 5 Ingrediënten van Jamie OliverHet tempo waarmee Jamie Oliver nieuwe boeken op de markt brengt maakte dat ik wat skeptisch was toen zijn nieuwste boek op de mat viel. Na Superfoods en Family Super Foods dit keer niet een boek dat focust op wat je in je mond stopt, maar op minimale ingrediënten zonder dat je qua smaak te kort komt.

Als ik het boek doorblader valt mijn mond open van verbazing. Hoe is het mogelijk dat mister Oliver wéér zo’n tof boek gemaakt heeft. Aangenaam verrast ben ik dus… Maar er is een maar….

5Ingredienten Jamie

5 Ingrediënten – Jamie Oliver

Eerst even over hoe het boek er uit ziet. Briljant is de eenvoud qua styling. Iedere gerecht kent links de ingrediëntenlijst, een foto van die ingrediënten en het recept. Kort beschreven. Geen poespas. Op de rechterpagina, altijd dezelfde ondergrond, altijd van bovenop gefotografeerd, het eindresultaat. Het is clean, overzichtelijk, mooi (alle foto’s zijn genomen door hoffotograaf David Loftus). Top!

5ingredienten overzicht.jpg

Toegankelijke recepten

Het boek is opgedeeld in verschillende hoofdstukken. Per hoofdstuk behoorlijk wat recepten. Toegankelijke recepten, wat ook bijna niet anders kan als je maar vijf ingrediënten gebruikt.  Maar nergens zijn het voor de hand liggende recepten. Ik vind dat echt knap. De variatie is enorm!

5Ingredienten inhoud.jpg

Minder ingrediënten is soms minder smaak

Mijn grootste kritiekpunt is doordat beknibbeld is op het aantal ingrediënten je in sommige gevallen écht smaak mist en ik de noodzaak voelde om toch nog iets extra’s toe te voegen. Als je een beetje kunt koken kan dat gelukkig ook. Laat je dus niet weerhouden om je eigen touch aan een gerecht toe te voegen als je dat lekkerder lijkt.

Bomvol inspiratie

Wat ik echt razendknap vind van Jamie Oliver is dat het hem met dit boek wéér lukt om je de keuken in te krijgen. Iedereen kan met dit boek koken. Er is geen enkel excuus meer om het niet te proberen. De recepten zijn ‘fool proof’, je hoeft er niet een ellenlange boodschappenlijst voor te maken en 9 van de 10 recepten zijn gewoon prima.

Jamies Siciliaanse pasta.jpg

Boek testen door verschillende recepten te maken

Ik heb al behoorlijk wat recepten uit het boek gemaakt; de crispy inktvis (wat een tof idee om die met avocado te serveren), de havermoutkoeken, de Siciliaanse pasta. Allemaal zijn ze gelukt, hoewel ik bij de pasta wel echt de behoefte voelde om wat extra smaak toe te voegen.

Ik heb jullie gevraagd te kiezen of jullie het recept van de pasta of de havermoutkoeken wilde. Dat was nog een behoorlijke strijd en uiteindelijk was de stand ook nog eens gelijk… Dan maar zelf de knoop doorhakken …

Jamies havermoutkoeken.jpg

Omdat ik de pasta eigenlijk te flauw vond op basis van de vijf ingrediënten heb ik gekozen om het recept van de havermoutkoeken met je te delen. Dus vind je die vandaag op de site (click hier voor het recept)

Aanrader

Mijn petje af voor Jamie Oliver, die het weer flikt om een boek te maken dat je eigenlijk gewoon in de kast moet hebben staan. Toegankelijk, volop inspiratie en recepten die fool proof zijn. Genoeg reden om ‘aan te schaffen. 5 Ingrediënten van Jamie Oliver is uitgegeven door Kosmos, kost € e 29,99n is in de boekhandel en online te koop.

Gepubliceerd op 4 november 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.