Review – Eten uit de volkstuin



Zonder alles in de eerste alinea al te willen verklappen is dit een van de mooiste kookboeken die ik in tijden gezien heb.

Ik ga je héél gauw vertellen waarom dit een boek is dat je meteen wilt aanschaffen en uit wilt koken. Komt ‘ie!

Eten uit de Volkstuin

Alles klopt aan dit boek. De teksten (alsof Marleen met je zit te praten). De práchtige fotografie (Marleen is van huis uit fotograaf) Maar bovenal de heerlijk toegankelijke recepten. Alles voor deze heerlijke gerechten haalt Marleen uit haar eigen volkstuin. Een overweldigende 250 m2 houdt ze bij.

Toegankelijk

Denk nu niet dat je groene vingers moet hebben om met een volkstuin aan de slag te gaan. Tijdens de boekpresentatie vertelt Marleen smakelijk over haar gebrek aan inschatting toen zij voor het eerst met haar volkstuin begon. Tijd en aandacht, dat is de basis. De kennis komt daarna.

Volkstuinieren doe je zo

Wat het boek van Marleen zo uniek maakt (naast de recepten en fotografie) is dat ze jou die (tuinier) kennis bijbrengt. Al haar eigen ervaringen met tuinieren in een volkstuin deelt ze met je. Van welke groente je wanneer zaait, tot wat je met alle (overvloedige) oogst doet. Je krijgt er zin van om zelf aan de slag te gaan.

Eten zonder volkstuin

Maar ook als je geen volkstuin hebt is dit boek een aanrader. Want de gerechten zijn laagdrempelig, bomvol (seizoens)groente en werkelijk ieder recept ziet er likkenbaardend lekker uit. Houd je van koken met groente, wil je makkelijke recepten dan is Eten uit de Volkstuin van Marleen van Es een absolute must!

Eten uit de Volkstuin is uitgegeven voor Nieuw Amsterdam, verkrijgbaar bij diverse boekwinkels of via Bol.com voor € 24,95

Gepubliceerd op 11 april 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.