Review – Eten uit de volkstuin



Zonder alles in de eerste alinea al te willen verklappen is dit een van de mooiste kookboeken die ik in tijden gezien heb.

Ik ga je héél gauw vertellen waarom dit een boek is dat je meteen wilt aanschaffen en uit wilt koken. Komt ‘ie!

Eten uit de Volkstuin

Alles klopt aan dit boek. De teksten (alsof Marleen met je zit te praten). De práchtige fotografie (Marleen is van huis uit fotograaf) Maar bovenal de heerlijk toegankelijke recepten. Alles voor deze heerlijke gerechten haalt Marleen uit haar eigen volkstuin. Een overweldigende 250 m2 houdt ze bij.

Toegankelijk

Denk nu niet dat je groene vingers moet hebben om met een volkstuin aan de slag te gaan. Tijdens de boekpresentatie vertelt Marleen smakelijk over haar gebrek aan inschatting toen zij voor het eerst met haar volkstuin begon. Tijd en aandacht, dat is de basis. De kennis komt daarna.

Volkstuinieren doe je zo

Wat het boek van Marleen zo uniek maakt (naast de recepten en fotografie) is dat ze jou die (tuinier) kennis bijbrengt. Al haar eigen ervaringen met tuinieren in een volkstuin deelt ze met je. Van welke groente je wanneer zaait, tot wat je met alle (overvloedige) oogst doet. Je krijgt er zin van om zelf aan de slag te gaan.

Eten zonder volkstuin

Maar ook als je geen volkstuin hebt is dit boek een aanrader. Want de gerechten zijn laagdrempelig, bomvol (seizoens)groente en werkelijk ieder recept ziet er likkenbaardend lekker uit. Houd je van koken met groente, wil je makkelijke recepten dan is Eten uit de Volkstuin van Marleen van Es een absolute must!

Eten uit de Volkstuin is uitgegeven voor Nieuw Amsterdam, verkrijgbaar bij diverse boekwinkels of via Bol.com voor € 24,95

Gepubliceerd op 11 april 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.