Restaurant tips – aprilAls je op zoek bent naar tips voor restaurants in Haarlem, Den Haag, Utrecht en Leiden dan help ik je graag. Dit zijn mijn restauranttips van april. Want ik deed alvast de research voor je, zo dat jij de beste tips hebt als je op zoek bent naar een lekker restaurant.

Want hé, iemand moet het doen! En ik offer me met alle plezier op om je te voorzien van de lekkerste restaurant tips. En omdat ik niet de beroerdste ben deed ik dat op een heleboel plekken in Nederland.

Restauranttips Den Haag, Utrecht, Haarlem, Leiden én Londen

Want je kunt wat dat betreft nooit genoeg restaurant tips krijgen toch? Alle restaurants zijn een aanrader. Een deel ervan was op uitnodiging (Den Haag en Utrecht), de rest is gewoon zelf betaald. En ongeacht wie de rekening betaalde is het restaurant echt de moeite waard om naar toe te gaan. Persoonlijke restaurant tips dus.

Café Colette in Haarlem

Een restaurant zoals ik ze graag zie. Denk bistro, dus geen fancy gerechten of moeilijke toestanden maar simpelweg goed eten voor een betaalbare prijs. Wij aten bij Café Colette na afloop van een theatervoorstelling in Haarlem. Charcuterie plankje,  slakken in kruidenboter, steak tartare met friet, een goeie burger, créme brulee en twee glazen lekkere rode wijn.

   

Dat er zonder te vragen een karaf kraanwater op tafel komt vind ik echt top, mogen wat mij betreft meer restaurants doen. Met z’n drietjes betaalden we (inclusief fooi) € 130,- echt een hele prima prijs/pretverhouding! Café Colette vind je aan de Oude Groenmarkt 22 in Haarlem

Restaurant Cru in Den Haag

Ik mocht mee aanschuiven bij restaurant Cru in Den Haag. Een meer dan uitzonderlijke restaurant tip als je dol bent op een restaurant dat werkelijk álles zelf maakt. In de koelcel, die je in het restaurant ziet, hangt de zelfgemaakte charcutterie te drogen en rijpt het vlees. Het wild wordt zelf gejaagd, alle vlees zelf uitgebeend en volledig gebruikt.

 

Al sinds 1900 zit in het pand een slagerij en met dit restaurant wordt dat ambacht meer dan eer aan gedaan. Het menu van Cru wisselt wekelijks. Van woensdag tot en met zondag ben je welkom in het restaurant dat op loopafstand van het strand van Scheveningen ligt. Restaurant Cru vind je aan de Badhuisstraat 230 in Den Haag

Restaurant Hemel & Aarde in Utrecht

Met dank aan La Ligna mochten we aanschuiven bij restaurant Hemel & Aarde in Utrecht. Samen met de wijnen van het Argentijnse wijnhuis kwamen gerechten op tafel waar we toch wel echt even sprakeloos van waren.

   

Als je normaal hier komt eten kun je voor het diner kiezen uit 5 of 7 gangen. Op vrijdag wordt ook lunch geserveerd en kun je kiezen uit 3,4 of 5 gangen. Er wordt opvallend veel zonder vlees en vis gekookt. Van de 5 gangen die wij aten was er eentje met vlees. Maar alles was echt even heerlijk. Ook dit restaurant is dus echt een tip als je op zoek bent naar een bijzonder restaurant in Utrecht. Restaurant Hemel & Aarde vind je in de Keistraat 8 in Utrecht

Restaurant La Diva in Leiden

Over restaurant La Diva in Leiden heb ik al vaker geschreven. Niet zo gek ook, we komen hier al meer dan 15 jaar en het is een van mijn favoriete restaurants in Leiden. Dit keer waren we er ter gelegenheid van onze trouwdag. En net als 8 jaar geleden, toen wij ons trouwdiner bij La Diva hielden, was het ook nu weer een feestje. Wij kozen voor 4 gangen, waarbij manlief een zoet dessert at maar kind en ik nog een kaasplankje deelden en daarna het dessert aten.

Niet alleen het eten was wederom genieten en verrassend als altijd, de wijnen waren dat zeker ook. Iedere wijn ging fantastisch bij het gerecht. Je kunt als je wilt ook voor halve glazen kiezen. De alcoholvrije opties die er werden gedronken waar trouwens minstens zo verrassend.

Voor ons drietjes, inclusief bubbels vooraf en koffie toe waren we (inclusief fooi ) € 290,- kwijt. Een méér dan prima prijs-pretverhouding!

Meer restaurant tips

Wil je nog meer lekkere tips voor fijne restaurants? Al die restauranttips vind je door op de link te klikken!

Gepubliceerd op 1 mei 2023


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
5 juli 2024
strawberry margarita
 
Frozen strawberry margarita

Met een bamix kun je meer dan je denkt. Want terwijl je barbecue staat te ronken maak je er buiten deze lekkere cocktail mee.
29 juni 2024
 
Renais gin van Alex en Emma Watson

Renais gin van Alex en Emma Watson is meer dan een celebrity gin. Deze gin, op basis van Chablis, is de Grand Cru onder de gins.
8 mei 2024
boodschappenlijstje
 
Boodschappenlijstje voor de supermarkt in Duitsland

Wat staat er op mijn boodschappenlijstje voor de Duitse supermarkt? Heel veel tips voor Duitse boodschappen!
28 april 2024
Londen tips
 
Boodschappenlijstje voor de supermarkt in Engeland

Wat neem je aan boodschappen mee uit de de supermarkt in Engeland? Dit is mijn Engelse boodschappenlijstje!
28 april 2024
verschil champagne cava prosecco
 
Verschil champagne cava en prosecco

Qua bubbels is er voor iedere smaak en portemonnee een lekkere fles te vinden. Maar wat is nou het verschil tussen champagne, cava en prosecco?
18 april 2024
MothrEarthProof- skincare
 
MOTHR EARTH PROOF® natuurlijke huidverzorging

Maak van je eigen badkamer een Spa met de producten van MOTHR EARTH PROOF®. Plantaardige huidverzorging waar je huid blij van wordt.