Regenboogspaghetti met spinaziepesto (uit Koken met kleur)



Uit Koken met Kleur koos ik voor dit kleurrijke gerecht, omdat het me niet alleen super lekker leek maar ook een goed moment was om de spiraalsnijder van Magimix te testen. Daardoor had ik niet alleen heel snel groentespaghetti, maar met het recept van Joke ook een lekkere variatie voor deze gezonde spaghetti.

De spinaziepesto was een dikke hit, die lijkt me ook heerlijk door gewoon pasta heen of zo, op een broodje. Ik gebruikte makreel uit blik in plaats van forel. Hou je niet van vis, laat het dan weg.

regenboog spaghetti Smulpaapje

voor vier personen

150g diepvrieserwtjes (geblancheerd)
1 grote winterwortel
1 gele courgette
1 groene courgette
2el olijfolie
kappertjes, naar smaak (ik gebruikte appelkappertjes)

voor de spinaziepesto

75g verse (baby)spinazie
1 teen knoflook
50g amandelschaafsel
30g parmezaanse kaas
5 blaadjes verse munt
60ml olijfolie
zout, naar smaak

Zo maak je spinaziepesto

Doe alle ingrediënten in een keukenmachine (of gebruik een maatbeker met staafmixer) en pureer tot een smeuïge pesto. Breng op smaak met zout & peper en zet even apart. Kan eventueel ook vooruit gemaakt worden. Bewaar het dan in een afgesloten bakje in de koelkast.

spinaziepesto Smulpaapje

Groente spaghetti

Was de groente, schil de wortel (de courgettes niet!) en met een spiraalsnijder maak je er spaghetti van (of schaaf lange linten met een kaasschaaf). Ik heb ze daarna goed laten uitlekken én nog een keer uitgeknepen. Er zit namelijk best nog wat vocht in, dat anders je saus wateriger maakt dan nodig.

Verhit als je wilt eten de olie in een ruime pan en doe hier de groentespaghetti, doperwtjes, pesto in en schep gedurende 5 minuten regelmatig om. Voeg een paar eetlepels water (niet te veel!) toe, zodat er een saus ontstaat. Breng op smaak met zout en peper en voeg de kappertjes toe. Serveer, met je vis uit blik naar keuze boven op de "spaghetti", en eventueel nog wat extra geraspte kaas.

Gepubliceerd op 23 april 2018


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 mei 2023
sangria
 
De lekkerste sangria

De allerlekkerste sangria maak je wat mij betreft deze zomer héél vaak. Dit is mijn fool proof recept voor rosé sangria.
8 mei 2023
salsa bij nacho's
 
Salsa met watermeloen & mango

Salsa is niet alleen een dans, maar ook een Latijns-Amerikaanse saus. Ik maakte een salsa met watermeloen en mango voor bij de BBQ én bij de borrel.
8 mei 2023
Bananenbrood koffie en chocolade
 
Bananenbrood met koffie & chocolade

Alles wat je lekker vindt zit in dit bananenbrood, namelijk koffie én chocolade. Zo wordt het in één keer het lekkerste bananenbrood dat er is.
4 mei 2023
bloemkool puttanesca
 
Bloemkool puttanesca met gebakken gnocchi

Een recept voor puttanesca is meestal met pasta, maar maak die ook eens met geroosterde bloemkool en gebakken gnocchi. Zó lekker!
2 mei 2023
chowder recept
 
Chowder met gerookte vis

Voor wie niet weet wat een chowder is, dat is een goddelijke maaltijdsoep met groente en (gerookte) vis. Dit is mijn recept voor de lekkerste chowder.
21 april 2023
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.