Regenboogspaghetti met spinaziepesto (uit Koken met kleur)



Uit Koken met Kleur koos ik voor dit kleurrijke gerecht, omdat het me niet alleen super lekker leek maar ook een goed moment was om de spiraalsnijder van Magimix te testen. Daardoor had ik niet alleen heel snel groentespaghetti, maar met het recept van Joke ook een lekkere variatie voor deze gezonde spaghetti.

De spinaziepesto was een dikke hit, die lijkt me ook heerlijk door gewoon pasta heen of zo, op een broodje. Ik gebruikte makreel uit blik in plaats van forel. Hou je niet van vis, laat het dan weg.

regenboog spaghetti Smulpaapje

voor vier personen

150g diepvrieserwtjes (geblancheerd)
1 grote winterwortel
1 gele courgette
1 groene courgette
2el olijfolie
kappertjes, naar smaak (ik gebruikte appelkappertjes)

voor de spinaziepesto

75g verse (baby)spinazie
1 teen knoflook
50g amandelschaafsel
30g parmezaanse kaas
5 blaadjes verse munt
60ml olijfolie
zout, naar smaak

Zo maak je spinaziepesto

Doe alle ingrediënten in een keukenmachine (of gebruik een maatbeker met staafmixer) en pureer tot een smeuïge pesto. Breng op smaak met zout & peper en zet even apart. Kan eventueel ook vooruit gemaakt worden. Bewaar het dan in een afgesloten bakje in de koelkast.

spinaziepesto Smulpaapje

Groente spaghetti

Was de groente, schil de wortel (de courgettes niet!) en met een spiraalsnijder maak je er spaghetti van (of schaaf lange linten met een kaasschaaf). Ik heb ze daarna goed laten uitlekken én nog een keer uitgeknepen. Er zit namelijk best nog wat vocht in, dat anders je saus wateriger maakt dan nodig.

Verhit als je wilt eten de olie in een ruime pan en doe hier de groentespaghetti, doperwtjes, pesto in en schep gedurende 5 minuten regelmatig om. Voeg een paar eetlepels water (niet te veel!) toe, zodat er een saus ontstaat. Breng op smaak met zout en peper en voeg de kappertjes toe. Serveer, met je vis uit blik naar keuze boven op de "spaghetti", en eventueel nog wat extra geraspte kaas.

Gepubliceerd op 23 april 2018


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!
8 januari 2023
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
5 januari 2023
palmkool
 
10 x recepten met lekker veel groente

In plaats van deze maand te focussen op afvallen wil ik je laten zien hoe lekker het is om veel groente te eten. Dus 10x recepten met volop groente.
29 december 2022
snelle roerbak met spitskool
 
Super snelle roerbak met spitskool en champignons

Een super snelle roerbak met spitskool en champignons. Een heerlijk budgetrecept dat in no time klaar is. Super gezond én lekker
29 december 2022
borreltijd
 
Italiaans borrelhapje (sfoglia ripiena)

Gevuld bladerdeeg, op z’n Italiaans, maakt een waanzinnig lekker en makkelijk borrelhapje. Zéker als je truffelsalami gebruikt.
29 december 2022
Italiaans stoofvlees uit de oven
 
Italiaans stoofvlees uit de oven

Botermals, fantastisch lekker Italiaans stoofvlees en de oven doet het grootste deel van het werk!. Dit is mogelijk het allerlekkerste stoofvlees ooit…