Regenboogspaghetti met spinaziepesto (uit Koken met kleur)



Uit Koken met Kleur koos ik voor dit kleurrijke gerecht, omdat het me niet alleen super lekker leek maar ook een goed moment was om de spiraalsnijder van Magimix te testen. Daardoor had ik niet alleen heel snel groentespaghetti, maar met het recept van Joke ook een lekkere variatie voor deze gezonde spaghetti.

De spinaziepesto was een dikke hit, die lijkt me ook heerlijk door gewoon pasta heen of zo, op een broodje. Ik gebruikte makreel uit blik in plaats van forel. Hou je niet van vis, laat het dan weg.

regenboog spaghetti Smulpaapje

voor vier personen

150g diepvrieserwtjes (geblancheerd)
1 grote winterwortel
1 gele courgette
1 groene courgette
2el olijfolie
kappertjes, naar smaak (ik gebruikte appelkappertjes)

voor de spinaziepesto

75g verse (baby)spinazie
1 teen knoflook
50g amandelschaafsel
30g parmezaanse kaas
5 blaadjes verse munt
60ml olijfolie
zout, naar smaak

Zo maak je spinaziepesto

Doe alle ingrediënten in een keukenmachine (of gebruik een maatbeker met staafmixer) en pureer tot een smeuïge pesto. Breng op smaak met zout & peper en zet even apart. Kan eventueel ook vooruit gemaakt worden. Bewaar het dan in een afgesloten bakje in de koelkast.

spinaziepesto Smulpaapje

Groente spaghetti

Was de groente, schil de wortel (de courgettes niet!) en met een spiraalsnijder maak je er spaghetti van (of schaaf lange linten met een kaasschaaf). Ik heb ze daarna goed laten uitlekken én nog een keer uitgeknepen. Er zit namelijk best nog wat vocht in, dat anders je saus wateriger maakt dan nodig.

Verhit als je wilt eten de olie in een ruime pan en doe hier de groentespaghetti, doperwtjes, pesto in en schep gedurende 5 minuten regelmatig om. Voeg een paar eetlepels water (niet te veel!) toe, zodat er een saus ontstaat. Breng op smaak met zout en peper en voeg de kappertjes toe. Serveer, met je vis uit blik naar keuze boven op de "spaghetti", en eventueel nog wat extra geraspte kaas.

Gepubliceerd op 23 april 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.