Regenboogspaghetti met spinaziepesto (uit Koken met kleur)

Uit Koken met Kleur koos ik voor dit kleurrijke gerecht, omdat het me niet alleen super lekker leek maar ook een goed moment was om de spiraalsnijder van Magimix te testen. Daardoor had ik niet alleen heel snel groentespaghetti, maar met het recept van Joke ook een lekkere variatie voor deze gezonde spaghetti.
De spinaziepesto was een dikke hit, die lijkt me ook heerlijk door gewoon pasta heen of zo, op een broodje. Ik gebruikte makreel uit blik in plaats van forel. Hou je niet van vis, laat het dan weg.
voor vier personen
150g diepvrieserwtjes (geblancheerd)
1 grote winterwortel
1 gele courgette
1 groene courgette
2el olijfolie
kappertjes, naar smaak (ik gebruikte appelkappertjes)
voor de spinaziepesto
75g verse (baby)spinazie
1 teen knoflook
50g amandelschaafsel
30g parmezaanse kaas
5 blaadjes verse munt
60ml olijfolie
zout, naar smaak
Zo maak je spinaziepesto
Doe alle ingrediënten in een keukenmachine (of gebruik een maatbeker met staafmixer) en pureer tot een smeuïge pesto. Breng op smaak met zout & peper en zet even apart. Kan eventueel ook vooruit gemaakt worden. Bewaar het dan in een afgesloten bakje in de koelkast.
Groente spaghetti
Was de groente, schil de wortel (de courgettes niet!) en met een spiraalsnijder maak je er spaghetti van (of schaaf lange linten met een kaasschaaf). Ik heb ze daarna goed laten uitlekken én nog een keer uitgeknepen. Er zit namelijk best nog wat vocht in, dat anders je saus wateriger maakt dan nodig.
Verhit als je wilt eten de olie in een ruime pan en doe hier de groentespaghetti, doperwtjes, pesto in en schep gedurende 5 minuten regelmatig om. Voeg een paar eetlepels water (niet te veel!) toe, zodat er een saus ontstaat. Breng op smaak met zout en peper en voeg de kappertjes toe. Serveer, met je vis uit blik naar keuze boven op de "spaghetti", en eventueel nog wat extra geraspte kaas.
Gepubliceerd op 23 april 2018