Red velvet cookies – Valentijneditie



Stiekem vind ik Valentijnsdag een beetje onzin. Lief zijn voor de ander, iets lekkers maken, ik heb er niet echt een speciale dag voor nodig.

Daarentegen is het wel het ultieme excuus om een keer deze red velvet cookies te maken. En dan natuurlijk ook in de vorm van een hartje. Laat de kinderen mee versieren en je hebt er ook nog eens allemaal plezier van!

Dit heb je nodig

115g zachte boter
110g poedersuiker
1tl vanille
125g bloem
1el cacao (10g)
¼ tl baking soda
mespunt zout
1 ½ tl rode kleurstof (bakwinkel)
Om te versieren: glazuur (dr. Oetker) en gekleurde spikkels (AH)
Verder: bakplaat met bakpapier – oven voorverwarmen op 175C (hetelucht)

Red velvet cookies

Mix de boter met de poedersuiker en doe er dan de vanille bij. Meng bloem met cacao, baking soda en zout en zeef dit beetje bij beetje bij het gemengde boter/suikermengsel. Tot slot de kleurstof er door mengen tot een samenhangend deeg. Kneed dat nog even met de handen door (let op, je handen kleuren daarna van de kleurstof!), wikkel in huishoudfolie en leg 1-2 uur weg in de koelkast.

Valentijnskoekjes

Rol het deeg daarna gelijkmatig uit en met een koekjessnijder haal je er hartjes uit die je op de bakplaat legt. Houd voldoende ruimte tussen de koekjes, in de oven worden ze groter. Indien nodig bak je ze in twee keer! Bak ze ongeveer 8 minuten, ze zijn dan nog niet hard. Dat worden ze wel als je ze daarna overhevelt naar een rooster om af te laten koelen.

Koekjes versieren met kinderen

Als de koekjes goed zijn afgekoeld versier je ze. Ik deed dat met kant en klaar glazuur en gekleurde spikkels. Maar leef je uit, in het bak-schap van de supermarkt en/of bakwinkel vind je meer dan genoeg keuze!

Gepubliceerd op 12 februari 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.