Red velvet cookies – Valentijneditie



Stiekem vind ik Valentijnsdag een beetje onzin. Lief zijn voor de ander, iets lekkers maken, ik heb er niet echt een speciale dag voor nodig.

Daarentegen is het wel het ultieme excuus om een keer deze red velvet cookies te maken. En dan natuurlijk ook in de vorm van een hartje. Laat de kinderen mee versieren en je hebt er ook nog eens allemaal plezier van!

Dit heb je nodig

115g zachte boter
110g poedersuiker
1tl vanille
125g bloem
1el cacao (10g)
¼ tl baking soda
mespunt zout
1 ½ tl rode kleurstof (bakwinkel)
Om te versieren: glazuur (dr. Oetker) en gekleurde spikkels (AH)
Verder: bakplaat met bakpapier – oven voorverwarmen op 175C (hetelucht)

Red velvet cookies

Mix de boter met de poedersuiker en doe er dan de vanille bij. Meng bloem met cacao, baking soda en zout en zeef dit beetje bij beetje bij het gemengde boter/suikermengsel. Tot slot de kleurstof er door mengen tot een samenhangend deeg. Kneed dat nog even met de handen door (let op, je handen kleuren daarna van de kleurstof!), wikkel in huishoudfolie en leg 1-2 uur weg in de koelkast.

Valentijnskoekjes

Rol het deeg daarna gelijkmatig uit en met een koekjessnijder haal je er hartjes uit die je op de bakplaat legt. Houd voldoende ruimte tussen de koekjes, in de oven worden ze groter. Indien nodig bak je ze in twee keer! Bak ze ongeveer 8 minuten, ze zijn dan nog niet hard. Dat worden ze wel als je ze daarna overhevelt naar een rooster om af te laten koelen.

Koekjes versieren met kinderen

Als de koekjes goed zijn afgekoeld versier je ze. Ik deed dat met kant en klaar glazuur en gekleurde spikkels. Maar leef je uit, in het bak-schap van de supermarkt en/of bakwinkel vind je meer dan genoeg keuze!

Gepubliceerd op 12 februari 2016


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2022
Bloemkoolsteak met citroen en pesto
 
Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Als je een oven aan kunt zetten kun je ook dit bloemkool recept maken. Een van de lekkerste bloemkoolsteaks, met citroen en pesto.
18 september 2022
Porcini ragu Ixta Belfrage
 
Pasta met porcini ragú

Een vega umami bommetje van pasta met porcini, die ook nog eens in no time gemaakt is. Uit Mezcla van Ixta Belfrage. Goddelijk!
17 september 2022
Twix met tahin
 
Tahin Twix van Esther Erwteman

Zelf twix maken is geweldig. Twix met tahin is next level heerlijk en die maak je heel eenvoudig zelf met dit recept.
1 september 2022
pizza met vijgen en gorgonzola
 
Flatbread pizza’s met gorgonzola & vijgen

Deze pizza van flatbread kun je zowel op de barbecue als in de oven maken. Heerlijk met de combi van gorgonzola en het zoete van vijgen.
1 september 2022
broodje chutney
 
Zelfgemaakte chutney van vijgen & rode ui

Dit is je nieuwe favoriete recept voor zelfgemaakte vijgenchutney met rode ui. Je wilt nooit meer anders. Gegarandeerd!
28 augustus 2022
cake met vijgen
 
Verjaardagscake met verse vijgen en rum

Wie jarig is trakteert; duik de keuken in om deze cake met verse vijgen en rum te maken. Ook lekker als je niet jarig bent!