Red velvet cookies – Valentijneditie

Stiekem vind ik Valentijnsdag een beetje onzin. Lief zijn voor de ander, iets lekkers maken, ik heb er niet echt een speciale dag voor nodig.
Daarentegen is het wel het ultieme excuus om een keer deze red velvet cookies te maken. En dan natuurlijk ook in de vorm van een hartje. Laat de kinderen mee versieren en je hebt er ook nog eens allemaal plezier van!
Dit heb je nodig
115g zachte boter
110g poedersuiker
1tl vanille
125g bloem
1el cacao (10g)
¼ tl baking soda
mespunt zout
1 ½ tl rode kleurstof (bakwinkel)
Om te versieren: glazuur (dr. Oetker) en gekleurde spikkels (AH)
Verder: bakplaat met bakpapier – oven voorverwarmen op 175C (hetelucht)
Red velvet cookies
Mix de boter met de poedersuiker en doe er dan de vanille bij. Meng bloem met cacao, baking soda en zout en zeef dit beetje bij beetje bij het gemengde boter/suikermengsel. Tot slot de kleurstof er door mengen tot een samenhangend deeg. Kneed dat nog even met de handen door (let op, je handen kleuren daarna van de kleurstof!), wikkel in huishoudfolie en leg 1-2 uur weg in de koelkast.
Valentijnskoekjes
Rol het deeg daarna gelijkmatig uit en met een koekjessnijder haal je er hartjes uit die je op de bakplaat legt. Houd voldoende ruimte tussen de koekjes, in de oven worden ze groter. Indien nodig bak je ze in twee keer! Bak ze ongeveer 8 minuten, ze zijn dan nog niet hard. Dat worden ze wel als je ze daarna overhevelt naar een rooster om af te laten koelen.
Koekjes versieren met kinderen
Als de koekjes goed zijn afgekoeld versier je ze. Ik deed dat met kant en klaar glazuur en gekleurde spikkels. Maar leef je uit, in het bak-schap van de supermarkt en/of bakwinkel vind je meer dan genoeg keuze!
Gepubliceerd op 12 februari 2016