Recepten uit Barcelona (review)



Na Basque het kookboek specifiek uit Baskenland, dat vorig jaar door Good Cook in het Nederlands op de markt werd gebracht, is er dit jaar ‘Recepten uit Barcelona’. Opnieuw een op Spaans eten gericht boek, maar dan specifiek voor de stad Barcelona.

En daar komt een hoop lekkers vandaan kan ik je uit persoonlijke ervaring vertellen. Uitermate nieuwsgierig was ik dan ook naar dit kookboek.

recepten uit barcelona.jpg

Recepten uit Barcelona

Na een korte inleiding over o.a. de Spaanse Eetcultuur en de verschillende wijken in Barcelona duiken we de keuken in. In het boek vind je een Tapas, Hoofdgerechten, Desserts, Dranken en Basisrecepten. Maar ook een flink aantal tips voor restaurants in Barcelona. Hoe fijn!

Tapas uit Barcelona

Wat fijn is aan dit boek is dat er een grote variëteit aan recepten in staan. Beginnersrecepten, zoals de Pan con Tomate maar ook uitdagendere recepten zoals Zee-egel crèmesoep. Dat maakt dat iedereen met dit boek aan de slag kan. Van beginnende kok, tot meer ervaren hobbykok. Het hoofdstuk tapas alleen al is meer dan 80 bladzijdes groot!

Voor ieder wat wils

De recepten zijn duidelijk beschreven, soms zou het fijn zijn voor typisch lokale ingrediënten om te weten wat je in Nederland kunt gebruiken of wat een alternatief is. Dat gebeurt overigens soms wel, maar niet altijd even consequent.

De fotografie is simpel, maar doeltreffend. Je weet precies hoe een gerecht eruit moet komen te zien en zeker bij minder bekende gerechten vind ik het fijn om dan een voorbeeld te hebben.

Mojito zonder alcohol

Leuk ook dat er een hoofdstuk drankjes in staat, zoals bijvoorbeeld twee varianten van Sangria. Mmmmmm! Voor mij een reden om juist uit dit hoofdstuk een recept te kiezen om thuis te maken. Het werd de alcoholvrije mojito. Leuk om in een mooi cocktailglas samen met de kids te drinken, als begin van een lekkere, lange tapasavond. Het recept vind je hier.

Haal Barcelona in huis

Ben je recent in Barcelona geweest en wil je de typische keuken in huis halen? Heb je zin in een avond uitgebreid Catelaans eten, in al zijn glorie en je weer even in Barcelona wanen? Dan is dit boek voor jou. Maar ook als je, wellicht voor het eerst, kennis wilt maken met de keuken van Barcelona, dan kun je met dit boek prima uit de voeten!

Recepten uit Barcelona wordt uitgegeven voor Good Cook, kost € 24,95 en is o.a. in de online boekenwinkel te koop.

Gepubliceerd op 17 september 2017


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!
8 januari 2023
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
5 januari 2023
palmkool
 
10 x recepten met lekker veel groente

In plaats van deze maand te focussen op afvallen wil ik je laten zien hoe lekker het is om veel groente te eten. Dus 10x recepten met volop groente.
29 december 2022
snelle roerbak met spitskool
 
Super snelle roerbak met spitskool en champignons

Een super snelle roerbak met spitskool en champignons. Een heerlijk budgetrecept dat in no time klaar is. Super gezond én lekker
29 december 2022
borreltijd
 
Italiaans borrelhapje (sfoglia ripiena)

Gevuld bladerdeeg, op z’n Italiaans, maakt een waanzinnig lekker en makkelijk borrelhapje. Zéker als je truffelsalami gebruikt.
29 december 2022
Italiaans stoofvlees uit de oven
 
Italiaans stoofvlees uit de oven

Botermals, fantastisch lekker Italiaans stoofvlees en de oven doet het grootste deel van het werk!. Dit is mogelijk het allerlekkerste stoofvlees ooit…