Recepten uit Barcelona (review)



Na Basque het kookboek specifiek uit Baskenland, dat vorig jaar door Good Cook in het Nederlands op de markt werd gebracht, is er dit jaar ‘Recepten uit Barcelona’. Opnieuw een op Spaans eten gericht boek, maar dan specifiek voor de stad Barcelona.

En daar komt een hoop lekkers vandaan kan ik je uit persoonlijke ervaring vertellen. Uitermate nieuwsgierig was ik dan ook naar dit kookboek.

recepten uit barcelona.jpg

Recepten uit Barcelona

Na een korte inleiding over o.a. de Spaanse Eetcultuur en de verschillende wijken in Barcelona duiken we de keuken in. In het boek vind je een Tapas, Hoofdgerechten, Desserts, Dranken en Basisrecepten. Maar ook een flink aantal tips voor restaurants in Barcelona. Hoe fijn!

Tapas uit Barcelona

Wat fijn is aan dit boek is dat er een grote variëteit aan recepten in staan. Beginnersrecepten, zoals de Pan con Tomate maar ook uitdagendere recepten zoals Zee-egel crèmesoep. Dat maakt dat iedereen met dit boek aan de slag kan. Van beginnende kok, tot meer ervaren hobbykok. Het hoofdstuk tapas alleen al is meer dan 80 bladzijdes groot!

Voor ieder wat wils

De recepten zijn duidelijk beschreven, soms zou het fijn zijn voor typisch lokale ingrediënten om te weten wat je in Nederland kunt gebruiken of wat een alternatief is. Dat gebeurt overigens soms wel, maar niet altijd even consequent.

De fotografie is simpel, maar doeltreffend. Je weet precies hoe een gerecht eruit moet komen te zien en zeker bij minder bekende gerechten vind ik het fijn om dan een voorbeeld te hebben.

Mojito zonder alcohol

Leuk ook dat er een hoofdstuk drankjes in staat, zoals bijvoorbeeld twee varianten van Sangria. Mmmmmm! Voor mij een reden om juist uit dit hoofdstuk een recept te kiezen om thuis te maken. Het werd de alcoholvrije mojito. Leuk om in een mooi cocktailglas samen met de kids te drinken, als begin van een lekkere, lange tapasavond. Het recept vind je hier.

Haal Barcelona in huis

Ben je recent in Barcelona geweest en wil je de typische keuken in huis halen? Heb je zin in een avond uitgebreid Catelaans eten, in al zijn glorie en je weer even in Barcelona wanen? Dan is dit boek voor jou. Maar ook als je, wellicht voor het eerst, kennis wilt maken met de keuken van Barcelona, dan kun je met dit boek prima uit de voeten!

Recepten uit Barcelona wordt uitgegeven voor Good Cook, kost € 24,95 en is o.a. in de online boekenwinkel te koop.

Gepubliceerd op 17 september 2017


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2022
Bloemkoolsteak met citroen en pesto
 
Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Als je een oven aan kunt zetten kun je ook dit bloemkool recept maken. Een van de lekkerste bloemkoolsteaks, met citroen en pesto.
18 september 2022
Porcini ragu Ixta Belfrage
 
Pasta met porcini ragú

Een vega umami bommetje van pasta met porcini, die ook nog eens in no time gemaakt is. Uit Mezcla van Ixta Belfrage. Goddelijk!
17 september 2022
Twix met tahin
 
Tahin Twix van Esther Erwteman

Zelf twix maken is geweldig. Twix met tahin is next level heerlijk en die maak je heel eenvoudig zelf met dit recept.
1 september 2022
pizza met vijgen en gorgonzola
 
Flatbread pizza’s met gorgonzola & vijgen

Deze pizza van flatbread kun je zowel op de barbecue als in de oven maken. Heerlijk met de combi van gorgonzola en het zoete van vijgen.
1 september 2022
broodje chutney
 
Zelfgemaakte chutney van vijgen & rode ui

Dit is je nieuwe favoriete recept voor zelfgemaakte vijgenchutney met rode ui. Je wilt nooit meer anders. Gegarandeerd!
28 augustus 2022
cake met vijgen
 
Verjaardagscake met verse vijgen en rum

Wie jarig is trakteert; duik de keuken in om deze cake met verse vijgen en rum te maken. Ook lekker als je niet jarig bent!