Recepten uit Barcelona (review)



Na Basque het kookboek specifiek uit Baskenland, dat vorig jaar door Good Cook in het Nederlands op de markt werd gebracht, is er dit jaar ‘Recepten uit Barcelona’. Opnieuw een op Spaans eten gericht boek, maar dan specifiek voor de stad Barcelona.

En daar komt een hoop lekkers vandaan kan ik je uit persoonlijke ervaring vertellen. Uitermate nieuwsgierig was ik dan ook naar dit kookboek.

recepten uit barcelona.jpg

Recepten uit Barcelona

Na een korte inleiding over o.a. de Spaanse Eetcultuur en de verschillende wijken in Barcelona duiken we de keuken in. In het boek vind je een Tapas, Hoofdgerechten, Desserts, Dranken en Basisrecepten. Maar ook een flink aantal tips voor restaurants in Barcelona. Hoe fijn!

Tapas uit Barcelona

Wat fijn is aan dit boek is dat er een grote variëteit aan recepten in staan. Beginnersrecepten, zoals de Pan con Tomate maar ook uitdagendere recepten zoals Zee-egel crèmesoep. Dat maakt dat iedereen met dit boek aan de slag kan. Van beginnende kok, tot meer ervaren hobbykok. Het hoofdstuk tapas alleen al is meer dan 80 bladzijdes groot!

Voor ieder wat wils

De recepten zijn duidelijk beschreven, soms zou het fijn zijn voor typisch lokale ingrediënten om te weten wat je in Nederland kunt gebruiken of wat een alternatief is. Dat gebeurt overigens soms wel, maar niet altijd even consequent.

De fotografie is simpel, maar doeltreffend. Je weet precies hoe een gerecht eruit moet komen te zien en zeker bij minder bekende gerechten vind ik het fijn om dan een voorbeeld te hebben.

Mojito zonder alcohol

Leuk ook dat er een hoofdstuk drankjes in staat, zoals bijvoorbeeld twee varianten van Sangria. Mmmmmm! Voor mij een reden om juist uit dit hoofdstuk een recept te kiezen om thuis te maken. Het werd de alcoholvrije mojito. Leuk om in een mooi cocktailglas samen met de kids te drinken, als begin van een lekkere, lange tapasavond. Het recept vind je hier.

Haal Barcelona in huis

Ben je recent in Barcelona geweest en wil je de typische keuken in huis halen? Heb je zin in een avond uitgebreid Catelaans eten, in al zijn glorie en je weer even in Barcelona wanen? Dan is dit boek voor jou. Maar ook als je, wellicht voor het eerst, kennis wilt maken met de keuken van Barcelona, dan kun je met dit boek prima uit de voeten!

Recepten uit Barcelona wordt uitgegeven voor Good Cook, kost € 24,95 en is o.a. in de online boekenwinkel te koop.

Gepubliceerd op 17 september 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.