Recepten uit Barcelona (review)



Na Basque het kookboek specifiek uit Baskenland, dat vorig jaar door Good Cook in het Nederlands op de markt werd gebracht, is er dit jaar ‘Recepten uit Barcelona’. Opnieuw een op Spaans eten gericht boek, maar dan specifiek voor de stad Barcelona.

En daar komt een hoop lekkers vandaan kan ik je uit persoonlijke ervaring vertellen. Uitermate nieuwsgierig was ik dan ook naar dit kookboek.

recepten uit barcelona.jpg

Recepten uit Barcelona

Na een korte inleiding over o.a. de Spaanse Eetcultuur en de verschillende wijken in Barcelona duiken we de keuken in. In het boek vind je een Tapas, Hoofdgerechten, Desserts, Dranken en Basisrecepten. Maar ook een flink aantal tips voor restaurants in Barcelona. Hoe fijn!

Tapas uit Barcelona

Wat fijn is aan dit boek is dat er een grote variëteit aan recepten in staan. Beginnersrecepten, zoals de Pan con Tomate maar ook uitdagendere recepten zoals Zee-egel crèmesoep. Dat maakt dat iedereen met dit boek aan de slag kan. Van beginnende kok, tot meer ervaren hobbykok. Het hoofdstuk tapas alleen al is meer dan 80 bladzijdes groot!

Voor ieder wat wils

De recepten zijn duidelijk beschreven, soms zou het fijn zijn voor typisch lokale ingrediënten om te weten wat je in Nederland kunt gebruiken of wat een alternatief is. Dat gebeurt overigens soms wel, maar niet altijd even consequent.

De fotografie is simpel, maar doeltreffend. Je weet precies hoe een gerecht eruit moet komen te zien en zeker bij minder bekende gerechten vind ik het fijn om dan een voorbeeld te hebben.

Mojito zonder alcohol

Leuk ook dat er een hoofdstuk drankjes in staat, zoals bijvoorbeeld twee varianten van Sangria. Mmmmmm! Voor mij een reden om juist uit dit hoofdstuk een recept te kiezen om thuis te maken. Het werd de alcoholvrije mojito. Leuk om in een mooi cocktailglas samen met de kids te drinken, als begin van een lekkere, lange tapasavond. Het recept vind je hier.

Haal Barcelona in huis

Ben je recent in Barcelona geweest en wil je de typische keuken in huis halen? Heb je zin in een avond uitgebreid Catelaans eten, in al zijn glorie en je weer even in Barcelona wanen? Dan is dit boek voor jou. Maar ook als je, wellicht voor het eerst, kennis wilt maken met de keuken van Barcelona, dan kun je met dit boek prima uit de voeten!

Recepten uit Barcelona wordt uitgegeven voor Good Cook, kost € 24,95 en is o.a. in de online boekenwinkel te koop.

Gepubliceerd op 17 september 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.