Recepten uit Barcelona (review)



Na Basque het kookboek specifiek uit Baskenland, dat vorig jaar door Good Cook in het Nederlands op de markt werd gebracht, is er dit jaar ‘Recepten uit Barcelona’. Opnieuw een op Spaans eten gericht boek, maar dan specifiek voor de stad Barcelona.

En daar komt een hoop lekkers vandaan kan ik je uit persoonlijke ervaring vertellen. Uitermate nieuwsgierig was ik dan ook naar dit kookboek.

recepten uit barcelona.jpg

Recepten uit Barcelona

Na een korte inleiding over o.a. de Spaanse Eetcultuur en de verschillende wijken in Barcelona duiken we de keuken in. In het boek vind je een Tapas, Hoofdgerechten, Desserts, Dranken en Basisrecepten. Maar ook een flink aantal tips voor restaurants in Barcelona. Hoe fijn!

Tapas uit Barcelona

Wat fijn is aan dit boek is dat er een grote variëteit aan recepten in staan. Beginnersrecepten, zoals de Pan con Tomate maar ook uitdagendere recepten zoals Zee-egel crèmesoep. Dat maakt dat iedereen met dit boek aan de slag kan. Van beginnende kok, tot meer ervaren hobbykok. Het hoofdstuk tapas alleen al is meer dan 80 bladzijdes groot!

Voor ieder wat wils

De recepten zijn duidelijk beschreven, soms zou het fijn zijn voor typisch lokale ingrediënten om te weten wat je in Nederland kunt gebruiken of wat een alternatief is. Dat gebeurt overigens soms wel, maar niet altijd even consequent.

De fotografie is simpel, maar doeltreffend. Je weet precies hoe een gerecht eruit moet komen te zien en zeker bij minder bekende gerechten vind ik het fijn om dan een voorbeeld te hebben.

Mojito zonder alcohol

Leuk ook dat er een hoofdstuk drankjes in staat, zoals bijvoorbeeld twee varianten van Sangria. Mmmmmm! Voor mij een reden om juist uit dit hoofdstuk een recept te kiezen om thuis te maken. Het werd de alcoholvrije mojito. Leuk om in een mooi cocktailglas samen met de kids te drinken, als begin van een lekkere, lange tapasavond. Het recept vind je hier.

Haal Barcelona in huis

Ben je recent in Barcelona geweest en wil je de typische keuken in huis halen? Heb je zin in een avond uitgebreid Catelaans eten, in al zijn glorie en je weer even in Barcelona wanen? Dan is dit boek voor jou. Maar ook als je, wellicht voor het eerst, kennis wilt maken met de keuken van Barcelona, dan kun je met dit boek prima uit de voeten!

Recepten uit Barcelona wordt uitgegeven voor Good Cook, kost € 24,95 en is o.a. in de online boekenwinkel te koop.

Gepubliceerd op 17 september 2017


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
22 juni 2022
recept Laksa Vanja van der Leeden
 
Laksa met kip en garnalen

Laksa is de nieuwe ramen verkondigt Vanja van der Leeden in Insane. Ik ben zeker ook team Laksa, want deze noedelsoep is zó lekker!
13 juni 2022
vegan Raman
 
Vegan ramen met paddenstoelen

Een makkelijke, snelle, zelfgemaakte ramen op basis van groentebouillon en paddenstoelen. Zó lekker!
8 juni 2022
Pasta met bloemkool en citroen
 
Pasta met geroosterde bloemkool & citroen

Dit recept voor pasta met geroosterde bloemkool & citroen is een lekkere variant voor je makkelijke doordeweekse maaltijd.
4 juni 2022
gevulde paprika recept
 
Gevulde puntpaprika’s uit de oven met parelcouscous

Met verse groente en HAK Uit de Oven zet je een makkelijke, maar ook gezonde én lekkere maaltijd op tafel. Zoals deze gevulde puntpaprika’s.
30 mei 2022
bananenhavermoutmuffin-web2.jpg
 
Ontbijtmuffins met banaan & bosbessen

Ontbijtmuffins met banaan en bosbessen, die ook de rest van de dag trouwens prima smaken! Een eenvoudig en lekker muffinrecept
27 mei 2022
zoetzure kip
 
Zoetzure kip met ananas

Uit de keuken van Xi'an Famous Foods komt dit waanzinnig lekkere recept voor zoetzure kip met ananas. Je wilt nooit meer anders.