Paasbrood maken



Zin om met Pasen zelf een Paasbrood te maken? Dan heb ik een heerlijk en eenvoudig recept voor Paasbrood voor je!

Want in slechts 7 stappen maak je dit Paasbrood heel eenvoudig zelf. Het recept mag ik met dank aan Jumbo met je delen, zodat je heerlijk met versgebakken Paasbrood aan het ontbijt of de brunch zit deze Pasen.

Voor mij staat Pasen namelijk gelijk aan lekker lang en uitgebreid ontbijten en/of brunchen. Tafel gezellig gedekt, familie uitgenodigd, allemaal lekkere dingen op tafel. En ja een eitje hoort daar met Pasen zéker bij, maar dit Paasbrood mag ook absoluut niet ontbreken. En het mooie is, het enige dat het kost is een beetje voorbereiding en tijd. Meer niet. Kom, we gaan de keuken in en ons paasbrood bakken!

Voor één paasbrood heb je nodig:

125 g blanke rozijnen
125 g donkere rozijnen
125 g gedroogde abrikozen
1 citroen
400 g bloem
10.5 g gedroogde gist (1,5 zakje)
50 g roomboter
20 g witte basterdsuiker
1 ei
200 ml melk
75 g poedersuiker
8 g zout
1.5 el water

Verder nodig: rasp – mixer met deeghaken – springvorm (ø 24 cm) en bakpapier

Zet in 7 stappen een Paasbrood met abrikozen en rozijnen op tafel.

  1. Bereid de vulling liefst een dag van tevoren alvast voor. Doe hiervoor de rozijnen en de abrikozen in een kom en giet er water bij tot alles onderstaat. Laat dit 15 min. staan en giet de vruchten vervolgens af. Laat ze in een vergiet enkele uren tot een dag staan. Wil je meer smaak dan zou je in plaats van water ook je favoriete thee of misschien zelfs wel een lekkere rum kunnen gebruiken. In dat laatste geval is dit Paasbrood natuurlijk niet kidsproof!
  2. Rasp ¼ van de schil van de citroen. Meng in een kom de bloem, de gist, de boter, de basterdsuiker, het zout, de citroenrasp, het ei en de melk met de mixer tot een soepel deeg. Kneed het dan met de mixer minimaal 10 min. door. Het deeg is wat plakkerig, daarom gaat kneden het makkelijkst met de mixer. Meng aan het eind van de kneedtijd de vulling door het deeg.
  3. Dek het deeg af met vershoudfolie. Laat het 1 uur rijzen op een warme plaats.
  4. Bekleed intussen de bodem van de springvorm met op maat geknipt bakpapier en vet de rand in met boter.
  5. Verdeel het deeg in 10 gelijke stukken en rol daar op een licht bebloemd werkblad bolletjes van. Doe de bolletjes in de springvorm, waarbij je er 1 in het midden legt en 9 rondom. Dek de vorm losjes af met vershoudfolie en laat het deeg nog 1 uur rijzen.
  6. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Haal het plastic van de vorm af en bak de broodjes 25-30 min., tot ze goudbruin zijn.
  7. Meng de poedersuiker met 1-1½ el water tot een soepel en niet te dun glazuur en besprenkel met een lepel het iets afgekoeld brood hiermee.

Meer recepten voor Paasbrood

Trek gekregen? Jumbo heeft nog meer recepten voor paasbrood op de site, mocht je nog meer willen bakken voor Pasen.

Gepubliceerd op 20 maart 2023


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.