Ramen noedelsoep met Dashi bouillon



Een bekentenis; ik ben een luie kok. Als ik er een kortere weg is naar een net zo lekker eindresultaat neem ik die ‘shortcut’. Ik was dan ook bijna zo ver dat ik een kant en klare bouillon wilde gebruiken voor het maken van een Japanse noedelsoep (ook wel Ramen genoemd)

Tót ik het boek Ramen las en daarin zag hoe makkelijk het is om zelf dashi bouillon te maken. Ja, je moet wel even naar de toko maar daarna kan een kind de was doen. Kijk maar!

Ramen soep Smulpaapje

Voor de dashi bouillon

2L water
30g Kombu (toko)
10g gedroogde shitake (toko)
20g bonitovlokken (katsuobushi) (toko)

Vulling voor je noedelsoep

sobanoodles (toko of AH)
4 kippendijen, in reepjes
2 mini paksoi, gehalveerd
4 eieren
sesamzaad, naar smaak
2 lenteuitjes, in fijne ringetjes

Breng op smaak met

Sojasaus (naar smaak) of srirachasaus (chilisaus)

Maak je eigen dashi bouillon

Meng het water met de smaakmakers in een grote pan en laat, op kamertemperatuur, minimaal 3 uur maar liefst een hele nacht trekken. Zeef dan de smaakmakers eruit en zet de bouillon koud weg tot gebruik.

Japanse noedelsoep

De bouillon verwarm je zachtjes, tot 80C. Niet laten koken, want dat heeft invloed op de smaak. Verwarm in de bouillon de kippenreepjes en paksoi. Kook in de tussentijd de eieren hard en halveer ze, nadat je ze onder koud water hebt laten schrikken en gepeld hebt.

Ramen noedelsoep met kip

Proef de bouillon en breng eventueel verder op smaak met een saus naar keuze. Dashi bouillon smaakt niet megasterk, dus is ideaal om met kinderen te eten. Voeg de noodles toe en laat die mee warm worden. Schep dan de bouillon, noodles, kip en paksoi in een kom, voeg 2 halve eieren toe en garneer met sesamzaadjes en garneer als je wilt met de lenteu uitjes. En ja, slurpen mag!

Gepubliceerd op 5 november 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.