Ramen noedelsoep met Dashi bouillon



Een bekentenis; ik ben een luie kok. Als ik er een kortere weg is naar een net zo lekker eindresultaat neem ik die ‘shortcut’. Ik was dan ook bijna zo ver dat ik een kant en klare bouillon wilde gebruiken voor het maken van een Japanse noedelsoep (ook wel Ramen genoemd)

Tót ik het boek Ramen las en daarin zag hoe makkelijk het is om zelf dashi bouillon te maken. Ja, je moet wel even naar de toko maar daarna kan een kind de was doen. Kijk maar!

Ramen soep Smulpaapje

Voor de dashi bouillon

2L water
30g Kombu (toko)
10g gedroogde shitake (toko)
20g bonitovlokken (katsuobushi) (toko)

Vulling voor je noedelsoep

sobanoodles (toko of AH)
4 kippendijen, in reepjes
2 mini paksoi, gehalveerd
4 eieren
sesamzaad, naar smaak
2 lenteuitjes, in fijne ringetjes

Breng op smaak met

Sojasaus (naar smaak) of srirachasaus (chilisaus)

Maak je eigen dashi bouillon

Meng het water met de smaakmakers in een grote pan en laat, op kamertemperatuur, minimaal 3 uur maar liefst een hele nacht trekken. Zeef dan de smaakmakers eruit en zet de bouillon koud weg tot gebruik.

Japanse noedelsoep

De bouillon verwarm je zachtjes, tot 80C. Niet laten koken, want dat heeft invloed op de smaak. Verwarm in de bouillon de kippenreepjes en paksoi. Kook in de tussentijd de eieren hard en halveer ze, nadat je ze onder koud water hebt laten schrikken en gepeld hebt.

Ramen noedelsoep met kip

Proef de bouillon en breng eventueel verder op smaak met een saus naar keuze. Dashi bouillon smaakt niet megasterk, dus is ideaal om met kinderen te eten. Voeg de noodles toe en laat die mee warm worden. Schep dan de bouillon, noodles, kip en paksoi in een kom, voeg 2 halve eieren toe en garneer met sesamzaadjes en garneer als je wilt met de lenteu uitjes. En ja, slurpen mag!

Gepubliceerd op 5 november 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.