Ramen noedelsoep met Dashi bouillon



Een bekentenis; ik ben een luie kok. Als ik er een kortere weg is naar een net zo lekker eindresultaat neem ik die ‘shortcut’. Ik was dan ook bijna zo ver dat ik een kant en klare bouillon wilde gebruiken voor het maken van een Japanse noedelsoep (ook wel Ramen genoemd)

Tót ik het boek Ramen las en daarin zag hoe makkelijk het is om zelf dashi bouillon te maken. Ja, je moet wel even naar de toko maar daarna kan een kind de was doen. Kijk maar!

Ramen soep Smulpaapje

Voor de dashi bouillon

2L water
30g Kombu (toko)
10g gedroogde shitake (toko)
20g bonitovlokken (katsuobushi) (toko)

Vulling voor je noedelsoep

sobanoodles (toko of AH)
4 kippendijen, in reepjes
2 mini paksoi, gehalveerd
4 eieren
sesamzaad, naar smaak
2 lenteuitjes, in fijne ringetjes

Breng op smaak met

Sojasaus (naar smaak) of srirachasaus (chilisaus)

Maak je eigen dashi bouillon

Meng het water met de smaakmakers in een grote pan en laat, op kamertemperatuur, minimaal 3 uur maar liefst een hele nacht trekken. Zeef dan de smaakmakers eruit en zet de bouillon koud weg tot gebruik.

Japanse noedelsoep

De bouillon verwarm je zachtjes, tot 80C. Niet laten koken, want dat heeft invloed op de smaak. Verwarm in de bouillon de kippenreepjes en paksoi. Kook in de tussentijd de eieren hard en halveer ze, nadat je ze onder koud water hebt laten schrikken en gepeld hebt.

Ramen noedelsoep met kip

Proef de bouillon en breng eventueel verder op smaak met een saus naar keuze. Dashi bouillon smaakt niet megasterk, dus is ideaal om met kinderen te eten. Voeg de noodles toe en laat die mee warm worden. Schep dan de bouillon, noodles, kip en paksoi in een kom, voeg 2 halve eieren toe en garneer met sesamzaadjes en garneer als je wilt met de lenteu uitjes. En ja, slurpen mag!

Gepubliceerd op 5 november 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.