Rabarber tiramisu – light versie



Naast de rabarberrijstpudding en de andere rabarberrecepten die op de site staan is dit onze absolute nieuwe favoriet. Normaliter is tiramisu een behoorlijke calorieënbom, maar ik heb er een lichtere versie van gemaakt zodat je ongegeneerd in één keer de hele bak leeg kunt eten!

Gelukkig wordt ‘ie van samen van genieten alleen maar lekkerder, dus ik zou gewoon nú de keuken in gaan om ‘te maken!

Voor 4 personen

350g rabarber, in kleine stukjes
50ml water
35g suiker
1 vanillestokje, zaadjes eruit geschraapt

125ml slagroom
1 vanillestokjes
200g vanilleyoghurt
200g halfvolle kwark
rasp van 1 sinaasappel

12 lange vingers
100ml sinaasappelsap
200g aardbeien
50g pistachenootjes, grofgehakt

Rabarber tiramisu

Doe de rabarber, water, suiker en het vanillestokje én de zaadjes in een pannetje en breng aan de kook. Laat 5-10 minuten zachtjes pruttelen, tot je een gare compote hebt die goed uit elkaar gevallen is. Laat dan afkoelen.

Tiramisu met kwark

Klop de slagroom op, met de zaadjes uit het vanillestokje, tot ‘ie stijf is maar niet té stijf. Meng de vanilleyoghurt en kwark met de sinaasappelrasp en spatel hier de slagroom door. Doop de lange vingers in de sinaasappelsap, leg in de ovenschaal en schep daar de helft van de rabarber op. Verdeel de helft van de aardbeien erover en daarop gaat de romige kwark.

Tiramisu met rabarber

Dan nog een zelfde laag herhalen en de bovenkant, je eindigt met een laag kwark, bestrooien met gehakte pistachenootjes. Heb je nog aardbeien over, dan leg je die er nog bovenop. Nu minstens vier uur in de koelkast zette en afblijven zodat de tiramisu kan opstijven. Geniet ervan!

Gepubliceerd op 22 juni 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.