Rabarber tiramisu – light versie



Naast de rabarberrijstpudding en de andere rabarberrecepten die op de site staan is dit onze absolute nieuwe favoriet. Normaliter is tiramisu een behoorlijke calorieënbom, maar ik heb er een lichtere versie van gemaakt zodat je ongegeneerd in één keer de hele bak leeg kunt eten!

Gelukkig wordt ‘ie van samen van genieten alleen maar lekkerder, dus ik zou gewoon nú de keuken in gaan om ‘te maken!

Voor 4 personen

350g rabarber, in kleine stukjes
50ml water
35g suiker
1 vanillestokje, zaadjes eruit geschraapt

125ml slagroom
1 vanillestokjes
200g vanilleyoghurt
200g halfvolle kwark
rasp van 1 sinaasappel

12 lange vingers
100ml sinaasappelsap
200g aardbeien
50g pistachenootjes, grofgehakt

Rabarber tiramisu

Doe de rabarber, water, suiker en het vanillestokje én de zaadjes in een pannetje en breng aan de kook. Laat 5-10 minuten zachtjes pruttelen, tot je een gare compote hebt die goed uit elkaar gevallen is. Laat dan afkoelen.

Tiramisu met kwark

Klop de slagroom op, met de zaadjes uit het vanillestokje, tot ‘ie stijf is maar niet té stijf. Meng de vanilleyoghurt en kwark met de sinaasappelrasp en spatel hier de slagroom door. Doop de lange vingers in de sinaasappelsap, leg in de ovenschaal en schep daar de helft van de rabarber op. Verdeel de helft van de aardbeien erover en daarop gaat de romige kwark.

Tiramisu met rabarber

Dan nog een zelfde laag herhalen en de bovenkant, je eindigt met een laag kwark, bestrooien met gehakte pistachenootjes. Heb je nog aardbeien over, dan leg je die er nog bovenop. Nu minstens vier uur in de koelkast zette en afblijven zodat de tiramisu kan opstijven. Geniet ervan!

Gepubliceerd op 22 juni 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
30 mei 2024
Spaanse tapas recept
 
Pan con tomate

Geroosterd knoflookbrood met sappige, rijpe tomaten. Het ideale Spaanse borrelhapje voor deze zomer. Dit is mijn ultieme recept voor pan con tomate.
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.