Rabarber tiramisu – light versie



Naast de rabarberrijstpudding en de andere rabarberrecepten die op de site staan is dit onze absolute nieuwe favoriet. Normaliter is tiramisu een behoorlijke calorieënbom, maar ik heb er een lichtere versie van gemaakt zodat je ongegeneerd in één keer de hele bak leeg kunt eten!

Gelukkig wordt ‘ie van samen van genieten alleen maar lekkerder, dus ik zou gewoon nú de keuken in gaan om ‘te maken!

Voor 4 personen

350g rabarber, in kleine stukjes
50ml water
35g suiker
1 vanillestokje, zaadjes eruit geschraapt

125ml slagroom
1 vanillestokjes
200g vanilleyoghurt
200g halfvolle kwark
rasp van 1 sinaasappel

12 lange vingers
100ml sinaasappelsap
200g aardbeien
50g pistachenootjes, grofgehakt

Rabarber tiramisu

Doe de rabarber, water, suiker en het vanillestokje én de zaadjes in een pannetje en breng aan de kook. Laat 5-10 minuten zachtjes pruttelen, tot je een gare compote hebt die goed uit elkaar gevallen is. Laat dan afkoelen.

Tiramisu met kwark

Klop de slagroom op, met de zaadjes uit het vanillestokje, tot ‘ie stijf is maar niet té stijf. Meng de vanilleyoghurt en kwark met de sinaasappelrasp en spatel hier de slagroom door. Doop de lange vingers in de sinaasappelsap, leg in de ovenschaal en schep daar de helft van de rabarber op. Verdeel de helft van de aardbeien erover en daarop gaat de romige kwark.

Tiramisu met rabarber

Dan nog een zelfde laag herhalen en de bovenkant, je eindigt met een laag kwark, bestrooien met gehakte pistachenootjes. Heb je nog aardbeien over, dan leg je die er nog bovenop. Nu minstens vier uur in de koelkast zette en afblijven zodat de tiramisu kan opstijven. Geniet ervan!

Gepubliceerd op 22 juni 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.