Rabarber crumbletaart



Alles wat je in een rabarbertaart zoekt in één recept; geniet van deze rabarbertaart met havermoutcrumble

Niets anders dan liefde voor het rabarberseizoen. Dat fris-zure, en hoe verder in het seizoen hoe zoeter ‘ie wordt. Lekker gewoon als compôte. Maar ook geweldig om mee te bakken. (hier vind je nog meer rabarberrecepten)

Deze rabarbertaart brengt eigenlijk alles samen waar ik in een taart naar zoek. Niet te zoet, knapperige topping en boven alles zó gemaakt.

Voor één taart – ongeveer 10 stukken

450g rabarber, gewassen en in stukjes van 1cm
rasp van 1 sinaasappel (goed gewassen)

Voor de bodem

225g zelfrijzend bakmeel
½ tl zout
100g zachte boter
100g suiker
1tl gemberpoeder
1tl kaneel
3 eieren (maat L)
3el halfvolle yoghurt

Voor de crumble

125g havermoutvlokken (geen instant!)
75g koude boter, in blokjes
75g donkere basterdsuiker
1tl kaneel

Verder nodig: brownieblik (29x19cm) met bakpapier – oven voorverwarmen op 180C

rabarbertaart

Rabarbertaart met crumbletopping

Begin met het beslag te maken voor de bodem van je rabarbertaart. Doe daarvoor alle ingrediënten in een kom en met de mixer maak je er een glad beslag van. Doe dit in je bakblik. Meng de stukjes rabarber met de sinaasappelrasp en verspreid dit hier over heen.

Crumble met havermout

Voor de crumble gaan alle ingrediënten in een kom en met je handen wrijf je de boter in de havermoutvlokken. Doe dit zo snel mogelijk, zodat de boter niet te zacht wordt. Verspreid de havermoutcrumble gelijkmatig boven op je taart. Bak het geheel 40-45 minuten in de voorverwarmde oven, tot de bovenkant mooi goudbruin is en je bodem gaar is.

Laat even afkoelen in het blik, til er dan voorzichtig uit en laat op een rooster verder afkoelen, zodat de crumble mooi krokant kan worden. Serveer je rabarbertaart met wat verse aardbeien. Mmmmm!

Gepubliceerd op 9 mei 2016


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!
8 januari 2023
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
5 januari 2023
palmkool
 
10 x recepten met lekker veel groente

In plaats van deze maand te focussen op afvallen wil ik je laten zien hoe lekker het is om veel groente te eten. Dus 10x recepten met volop groente.
29 december 2022
snelle roerbak met spitskool
 
Super snelle roerbak met spitskool en champignons

Een super snelle roerbak met spitskool en champignons. Een heerlijk budgetrecept dat in no time klaar is. Super gezond én lekker
29 december 2022
borreltijd
 
Italiaans borrelhapje (sfoglia ripiena)

Gevuld bladerdeeg, op z’n Italiaans, maakt een waanzinnig lekker en makkelijk borrelhapje. Zéker als je truffelsalami gebruikt.