Rabarber crumbletaart



Niets anders dan liefde voor het rabarberseizoen. Dat fris-zure, en hoe verder in het seizoen hoe zoeter ‘ie wordt. Lekker gewoon als compôte. Maar ook geweldig om mee te bakken. (hier vind je nog meer rabarberrecepten)

Deze taart brengt eigenlijk alles samen waar ik in een taart naar zoek. Niet te zoet, knapperige topping en boven alles zó gemaakt.

Voor één taart – ongeveer 10 stukken

450g rabarber, gewassen en in stukjes van 1cm
rasp van 1 sinaasappel (goed gewassen)

Voor de bodem

225g zelfrijzend bakmeel
½ tl zout
100g zachte boter
100g suiker
1tl gemberpoeder
1tl kaneel
3 eieren (maat L)
3el halfvolle yoghurt

Voor de crumble

125g havermoutvlokken (geen instant!)
75g koude boter, in blokjes
75g donkere basterdsuiker
1tl kaneel

Verder nodig: brownieblik (29x19cm) met bakpapier – oven voorverwarmen op 180C

Rabarbertaart met crumbletopping

Begin met het beslag te maken voor de bodem. Doe alle ingrediënten in een kom en met de mixer maak je er een glad beslag van. Doe dit in je bakblik. Meng de stukjes rabarber met de sinaasappelrasp en verspreid dit hier boven op.

Crumble met havermout

Voor de crumble gaan alle ingrediënten in een kom en met je handen wrijf je de boter in de havermoutvlokken. Doe dit zo snel mogelijk, zodat de boter niet te zacht wordt. Verspreid dit gelijkmatig boven op je taart. Bak het geheel 40-45 minuten in de voorverwarmde oven, tot de bovenkant mooi goudbruin is en je bodem gaar is.

Laat even afkoelen in het blik, til er dan voorzichtig uit en laat op een rooster verder afkoelen, zodat de crumble mooi krokant kan worden. Serveer met wat verse aardbeien. Mmmmm!

Gepubliceerd op 9 mei 2016


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
9 augustus 2020
camembert uit de oven
 
Camembert uit de oven met gekarameliseerde noten

Een van de meest ultieme borrelhapjes is camembert uit de oven. Helemaal met een topping van gekarameliseerde noten erop.
9 augustus 2020
scones met bramen
 
Scones met bramen

Scones kun je op diverse manieren maken, ik maak ze nu met bramen. Bramen zijn nu volop in het seizoen en geven je warme scone dat beetje extra.
9 augustus 2020
bramencompote
 
Bramencompote met granaatappel

Nu is het moment om bramen te plukken en er compote van te maken. Deze bramencompote met granaatappel maak je in minder dan een kwartier
7 augustus 2020
tomatensaus vers smulpaapje
 
Smulpaapje weekmenu – week 32

Ook dit weekmenu blijven we nog even in zomerse sferen. Met makkelijke maaltijden, gemaakt met minimale inspanning.
4 augustus 2020
courgette inmaken
 
Courgette inmaken

Maaike neemt ons vanaf Curaçao mee in de wereld van courgette inmaken. Wist jij dat je courgette kon inmaken? Nu heb je daar het beste recept voor!
3 augustus 2020
bietjes bbq
 
Bietjes van de barbecue

Als je bietjes op de barbecue poft, tover je ze daarna om in een heerlijke salade met feta en pijnboompitjes. Een lekker vega BBQ recept dus