Rabarber crumbletaart



Alles wat je in een rabarbertaart zoekt in één recept; geniet van deze rabarbertaart met havermoutcrumble

Niets anders dan liefde voor het rabarberseizoen. Dat fris-zure, en hoe verder in het seizoen hoe zoeter ‘ie wordt. Lekker gewoon als compôte. Maar ook geweldig om mee te bakken. (hier vind je nog meer rabarberrecepten)

Deze rabarbertaart brengt eigenlijk alles samen waar ik in een taart naar zoek. Niet te zoet, knapperige topping en boven alles zó gemaakt.

Voor één taart – ongeveer 10 stukken

450g rabarber, gewassen en in stukjes van 1cm
rasp van 1 sinaasappel (goed gewassen)

Voor de bodem

225g zelfrijzend bakmeel
½ tl zout
100g zachte boter
100g suiker
1tl gemberpoeder
1tl kaneel
3 eieren (maat L)
3el halfvolle yoghurt

Voor de crumble

125g havermoutvlokken (geen instant!)
75g koude boter, in blokjes
75g donkere basterdsuiker
1tl kaneel

Verder nodig: brownieblik (29x19cm) met bakpapier – oven voorverwarmen op 180C

rabarbertaart

Rabarbertaart met crumbletopping

Begin met het beslag te maken voor de bodem van je rabarbertaart. Doe daarvoor alle ingrediënten in een kom en met de mixer maak je er een glad beslag van. Doe dit in je bakblik. Meng de stukjes rabarber met de sinaasappelrasp en verspreid dit hier over heen.

Crumble met havermout

Voor de crumble gaan alle ingrediënten in een kom en met je handen wrijf je de boter in de havermoutvlokken. Doe dit zo snel mogelijk, zodat de boter niet te zacht wordt. Verspreid de havermoutcrumble gelijkmatig boven op je taart. Bak het geheel 40-45 minuten in de voorverwarmde oven, tot de bovenkant mooi goudbruin is en je bodem gaar is.

Laat even afkoelen in het blik, til er dan voorzichtig uit en laat op een rooster verder afkoelen, zodat de crumble mooi krokant kan worden. Serveer je rabarbertaart met wat verse aardbeien. Mmmmm!

Gepubliceerd op 9 mei 2016


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2022
Bloemkoolsteak met citroen en pesto
 
Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Als je een oven aan kunt zetten kun je ook dit bloemkool recept maken. Een van de lekkerste bloemkoolsteaks, met citroen en pesto.
18 september 2022
Porcini ragu Ixta Belfrage
 
Pasta met porcini ragú

Een vega umami bommetje van pasta met porcini, die ook nog eens in no time gemaakt is. Uit Mezcla van Ixta Belfrage. Goddelijk!
17 september 2022
Twix met tahin
 
Tahin Twix van Esther Erwteman

Zelf twix maken is geweldig. Twix met tahin is next level heerlijk en die maak je heel eenvoudig zelf met dit recept.
1 september 2022
pizza met vijgen en gorgonzola
 
Flatbread pizza’s met gorgonzola & vijgen

Deze pizza van flatbread kun je zowel op de barbecue als in de oven maken. Heerlijk met de combi van gorgonzola en het zoete van vijgen.
1 september 2022
broodje chutney
 
Zelfgemaakte chutney van vijgen & rode ui

Dit is je nieuwe favoriete recept voor zelfgemaakte vijgenchutney met rode ui. Je wilt nooit meer anders. Gegarandeerd!
28 augustus 2022
cake met vijgen
 
Verjaardagscake met verse vijgen en rum

Wie jarig is trakteert; duik de keuken in om deze cake met verse vijgen en rum te maken. Ook lekker als je niet jarig bent!