Quinoa met geroosterde broccoli & bosbessen en citroendressing



Van die combinaties die je niet verwacht, maar die uiteindelijk oh zo lekker uitpakken. Dat is deze maaltijdsalade. Want als je bloemkool kunt roosteren, waarom dan niet ook broccoli. En in de tijd dat de broccoli roostert maak je de rest van het gerecht klaar en zit je dus, zonder veel moeite, in 25 minuten heerlijk aan tafel.

Dit is een volledig vegan maaltijdsalade met broccoli. Geroosterde broccoli geeft je salade namelijk eigenlijk al de bite die je zoekt. De hazelnoten zorgen voor nog wat extra crunch. Een nieuw favoriet broccolirecept? Zeker! Wie er toch vlees of kaas aan wil toevoegen kan dat natuurlijk doen, ik maakte ‘m ook met gebakken halloumi aan het eind toegevoegd.

Ingrediënten voor 4 personen

Voor de geroosterde broccoli
500g broccoli, in roosjes
2el olijfolie
1 teen knoflook, in plakjes
100g hazelnoten

Voor de Quinoa salade
200g quinoa, gekookt volgens instructie op de verpakking
150g bosbessen
3el verse platte peterselie (ongeveer 10g)
1 avocado, in plakjes

Voor de dressing
1el citroenazijn (Foodelicious) of gebruik citroensap
¼ tl gemalen chipotle (AH) of gebruik paprikapoeder
2el olijfolie
1tl balsamico
zout & peper

Verder nodig: bakplaat met bakpapier – oven voorverwarmen 180C (hetelucht)

Maaltijdsalade met geroosterde broccoli

Hussel de broccoliroosjes om met de olie & knoflook en spreid uit over de bakplaat. Doe daar de hazelnoten bij en rooster dit 20 minuten in de voorverwarmde oven. Halverwege even omscheppen. In de tussentijd bereid je de quinoa en meng die, afgegoten maar nog warm, met de bosbessen en de helft van de peterselie. Doe hier de dressing bij en schep alles om. Haal de broccoli uit de oven en meng die erdoor.

Garneer met avocado en de rest van de peterselie. Serveer lauwwarm (maar ook koud heel lekker, bijvoorbeeld de dag erna in de lunchtrommel)

Gepubliceerd op 22 maart 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.