Podcast over de overgang met Susan Aretz“Straks ben je nog dé overgang evangeliste!” zegt Martine, als we bijna klaar zijn met het opnemen van de podcast over de overgang. Ik ben hiervoor uitgenodigd naar aanleiding van mijn artikel ‘Wat niemand je vertelt over de overgang‘ van eerder dit jaar. Ik slik even. Als ik had geweten wat dat artikel te weeg zou brengen weet ik niet of ik zo openhartig zou zijn geweest.

Of eigenlijk, ja dat zou ik nog steeds gedaan hebben. Maar het voelt toch oncomfortabel om het en plein public over zulk persoonlijke onderwerpen te hebben. Onderwerpen die niets met eten of wat dan ook te maken hebben. Het is even wennen. Maar het is wel ook waarom ik ook nu aan deze podcast mee werk.

Waarom is de overgang zo’n taboe

Want de overgang blijkt een enorm taboe onderwerp te zijn. Dat had ik me nooit gerealiseerd toen ik dat artikel schreef. Maar de reacties die ik er op kreeg verraste me. De schaamte, het er niet over durven hebben, de enorme eenzaamheid die wordt gevoeld omdat je het idee hebt dat je er alleen voor staat. Ik kreeg zo veel persoonlijke verhalen te horen.

En het enige wat ik dacht, dit is precíes waarom ik het geschreven heb. Zodat niemand zich net zo alleen hoeft te voelen als ik me voelde, omdat ik niet snapte wat me gebeurde. En dat is dus ook de reden dat ik aan deze podcast heb mee gewerkt.

Kwetsbaarheid

Het is een heel persoonlijk gesprek geworden, waarbij iedere vraag mocht en beantwoord is. Waarbij ik hoop dat ik jou misschien wel kan helpen om hulp te zoeken als het nodig is. Dat je weet dat je dit niet alleen hoeft door te maken. Dat er oplossingen zijn.

En ja, dat is je heel kwetsbaar opstellen. En dat is heel eng. Maar als ik op deze manier mijn steentje kan bijdragen om ook dit taboe te doorbreken dan is het alle tranen na afloop van de podcast waard. Had vooraf niet gedacht dat het toch ook zo’n impact zou hebben, om het er op deze manier over te hebben.

Luister hier naar de podcast en laat me vooral weten wat je er van vond. x

 

Gepubliceerd op 1 juni 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
7 juli 2024
 
Persoonlijke update

Normaliter schrijf ik pas in december mijn terugblik op het jaar. Echter, dit jaar is in alle opzichten een ander jaar dan anders..
21 juni 2024
Pride, tieners en Kidsweek
 
Officiële naamswijziging

Wat als je je als non binair identificeert maar nog een naam hebt die daar geen recht aan doet? Dan kun je je naam officieel laten […]
17 juni 2024
Susan Aretz migraine
 
Leven met migraine

Hoe doe je dat, leven met migraine? Ik ontdek het sinds een jaar en dat is geen eenvoudige ontdekkingsreis. Maar dit is hoe ik met migraine leef.
13 juni 2024
 
Madame Jeanette van Raghenie Bhawanie

Wil je leren hoe je simpele Surinaamse groenterecepten maakt? Dan is Madame Jeanette van Raghenie Bhawanie jouw boek!
12 juni 2024
Smaakmakers podcast
 
100e aflevering Smaakmakers podcast

100 afleveringen van onze podcast Smaakmakers. Tijd om een feestje te vieren. WINACTIE GESLOTEN
4 april 2024
Susan Aretz kookboeken
 
Boekentips – maart

Ook deze maand deel ik hier mijn boekentips. Twee leesboeken en één geweldig kookboek. Dit zijn mijn tips voor deze heerlijke boeken.