Podcast over de overgang met Susan Aretz“Straks ben je nog dé overgang evangeliste!” zegt Martine, als we bijna klaar zijn met het opnemen van de podcast over de overgang. Ik ben hiervoor uitgenodigd naar aanleiding van mijn artikel ‘Wat niemand je vertelt over de overgang‘ van eerder dit jaar. Ik slik even. Als ik had geweten wat dat artikel te weeg zou brengen weet ik niet of ik zo openhartig zou zijn geweest.

Of eigenlijk, ja dat zou ik nog steeds gedaan hebben. Maar het voelt toch oncomfortabel om het en plein public over zulk persoonlijke onderwerpen te hebben. Onderwerpen die niets met eten of wat dan ook te maken hebben. Het is even wennen. Maar het is wel ook waarom ik ook nu aan deze podcast mee werk.

Waarom is de overgang zo’n taboe

Want de overgang blijkt een enorm taboe onderwerp te zijn. Dat had ik me nooit gerealiseerd toen ik dat artikel schreef. Maar de reacties die ik er op kreeg verraste me. De schaamte, het er niet over durven hebben, de enorme eenzaamheid die wordt gevoeld omdat je het idee hebt dat je er alleen voor staat. Ik kreeg zo veel persoonlijke verhalen te horen.

En het enige wat ik dacht, dit is precíes waarom ik het geschreven heb. Zodat niemand zich net zo alleen hoeft te voelen als ik me voelde, omdat ik niet snapte wat me gebeurde. En dat is dus ook de reden dat ik aan deze podcast heb mee gewerkt.

Kwetsbaarheid

Het is een heel persoonlijk gesprek geworden, waarbij iedere vraag mocht en beantwoord is. Waarbij ik hoop dat ik jou misschien wel kan helpen om hulp te zoeken als het nodig is. Dat je weet dat je dit niet alleen hoeft door te maken. Dat er oplossingen zijn.

En ja, dat is je heel kwetsbaar opstellen. En dat is heel eng. Maar als ik op deze manier mijn steentje kan bijdragen om ook dit taboe te doorbreken dan is het alle tranen na afloop van de podcast waard. Had vooraf niet gedacht dat het toch ook zo’n impact zou hebben, om het er op deze manier over te hebben.

Luister hier naar de podcast en laat me vooral weten wat je er van vond. x

 

Gepubliceerd op 1 juni 2020


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
6 februari 2023
 
Wat niemand je vertelt over de overgang

Er is zoveel niet bekend over de overgang. En zoveel dat niemand je vertelt. Ik neem je mee in mijn persoonlijke ervaring met de overgang.
5 februari 2023
Susan Aret z BBQ
 
BBQ Tijd – pre order

Nog even en dan is 'ie er, mijn nieuwe boek BBQ Tijd. Een dik en gevarieerd barbecueboek met voor ieder wat wils. Vanaf nu in de pre-order te bestellen!
30 januari 2023
Het licht in ons Michelle Obama
 
Leestip: Het licht in ons van Michelle Obama

Het 2e boek van Michelle Obama 'Het licht in ons' neemt je mee langs haar levenslessen en ze deelt praktische tip voor een lichter leven.
23 december 2022
Susan Aretz
 
Terugblik 2022

De traditie van terugblikken op een jaar is een favoriet moment. Even stil staan bij 12 maanden van hoogte- én dieptepunten. Dit is de terugblik van 2022
1 december 2022
cadeatips
 
Feestdagen special – kookboeken tips

Er verschijnen jaarlijks zoveel prachtige kookboeken. Ik heb een aantal tips voor je van boeken die perfect zijn als cadeau!
11 november 2022
Susan Aretz
 
Hardop dromen, het werkt!

Als ik íets geleerd heb is dat je je dromen zoveel mogelijk hardop moet uitspreken. En weet je wat... dan komen ze ook nog eens uit!