Podcast over de overgang met Susan Aretz“Straks ben je nog dé overgang evangeliste!” zegt Martine, als we bijna klaar zijn met het opnemen van de podcast over de overgang. Ik ben hiervoor uitgenodigd naar aanleiding van mijn artikel ‘Wat niemand je vertelt over de overgang‘ van eerder dit jaar. Ik slik even. Als ik had geweten wat dat artikel te weeg zou brengen weet ik niet of ik zo openhartig zou zijn geweest.

Of eigenlijk, ja dat zou ik nog steeds gedaan hebben. Maar het voelt toch oncomfortabel om het en plein public over zulk persoonlijke onderwerpen te hebben. Onderwerpen die niets met eten of wat dan ook te maken hebben. Het is even wennen. Maar het is wel ook waarom ik ook nu aan deze podcast mee werk.

Waarom is de overgang zo’n taboe

Want de overgang blijkt een enorm taboe onderwerp te zijn. Dat had ik me nooit gerealiseerd toen ik dat artikel schreef. Maar de reacties die ik er op kreeg verraste me. De schaamte, het er niet over durven hebben, de enorme eenzaamheid die wordt gevoeld omdat je het idee hebt dat je er alleen voor staat. Ik kreeg zo veel persoonlijke verhalen te horen.

En het enige wat ik dacht, dit is precíes waarom ik het geschreven heb. Zodat niemand zich net zo alleen hoeft te voelen als ik me voelde, omdat ik niet snapte wat me gebeurde. En dat is dus ook de reden dat ik aan deze podcast heb mee gewerkt.

Kwetsbaarheid

Het is een heel persoonlijk gesprek geworden, waarbij iedere vraag mocht en beantwoord is. Waarbij ik hoop dat ik jou misschien wel kan helpen om hulp te zoeken als het nodig is. Dat je weet dat je dit niet alleen hoeft door te maken. Dat er oplossingen zijn.

En ja, dat is je heel kwetsbaar opstellen. En dat is heel eng. Maar als ik op deze manier mijn steentje kan bijdragen om ook dit taboe te doorbreken dan is het alle tranen na afloop van de podcast waard. Had vooraf niet gedacht dat het toch ook zo’n impact zou hebben, om het er op deze manier over te hebben.

Luister hier naar de podcast en laat me vooral weten wat je er van vond. x

 

Gepubliceerd op 1 juni 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 april 2024
Susan Aretz kookboeken
 
Boekentips – maart

Ook deze maand deel ik hier mijn boekentips. Twee leesboeken en één geweldig kookboek. Dit zijn mijn tips voor deze heerlijke boeken.
5 maart 2024
boekrecensies
 
Boekentips – februari

Met nog steeds volop tijd om te lezen hou ik ook deze maand bij welke boeken dat zijn. En ook deze maand deel ik hier deze boekentips.
18 februari 2024
Pride, tieners en Kidsweek
 
Officiële naamswijziging

Wat als je je als non binair identificeert maar nog een naam hebt die daar geen recht aan doet? Dan kun je je naam officieel laten […]
8 februari 2024
boekentips Susan Aretz
 
Boekentips – januari

Nu ik de tijd heb om te lezen, hou ik per maand op mijn Instagram bij welke boeken dat zijn. Iedere maand deel ik achteraf ook […]
30 januari 2024
Susan Aretz
 
Ervaringen schouderoperatie

Dit zijn mijn ervaringen met een schouderoperatie. Tips om je voor te bereiden. Maar ook, de impact die een schouderoperatie mentaal heeft. Belangrijk daarbij is wel, […]
23 december 2023
 
Terugblik 2023

Al een aantal jaren traditie op de site, een terugblik op het jaar. En wat een jaar was het zeg… Poeh! Ben je er klaar voor? Dan gaan we terug in de tijd!