Podcast over de overgang met Susan Aretz“Straks ben je nog dé overgang evangeliste!” zegt Martine, als we bijna klaar zijn met het opnemen van de podcast over de overgang. Ik ben hiervoor uitgenodigd naar aanleiding van mijn artikel ‘Wat niemand je vertelt over de overgang‘ van eerder dit jaar. Ik slik even. Als ik had geweten wat dat artikel te weeg zou brengen weet ik niet of ik zo openhartig zou zijn geweest.

Of eigenlijk, ja dat zou ik nog steeds gedaan hebben. Maar het voelt toch oncomfortabel om het en plein public over zulk persoonlijke onderwerpen te hebben. Onderwerpen die niets met eten of wat dan ook te maken hebben. Het is even wennen. Maar het is wel ook waarom ik ook nu aan deze podcast mee werk.

Waarom is de overgang zo’n taboe

Want de overgang blijkt een enorm taboe onderwerp te zijn. Dat had ik me nooit gerealiseerd toen ik dat artikel schreef. Maar de reacties die ik er op kreeg verraste me. De schaamte, het er niet over durven hebben, de enorme eenzaamheid die wordt gevoeld omdat je het idee hebt dat je er alleen voor staat. Ik kreeg zo veel persoonlijke verhalen te horen.

En het enige wat ik dacht, dit is precíes waarom ik het geschreven heb. Zodat niemand zich net zo alleen hoeft te voelen als ik me voelde, omdat ik niet snapte wat me gebeurde. En dat is dus ook de reden dat ik aan deze podcast heb mee gewerkt.

Kwetsbaarheid

Het is een heel persoonlijk gesprek geworden, waarbij iedere vraag mocht en beantwoord is. Waarbij ik hoop dat ik jou misschien wel kan helpen om hulp te zoeken als het nodig is. Dat je weet dat je dit niet alleen hoeft door te maken. Dat er oplossingen zijn.

En ja, dat is je heel kwetsbaar opstellen. En dat is heel eng. Maar als ik op deze manier mijn steentje kan bijdragen om ook dit taboe te doorbreken dan is het alle tranen na afloop van de podcast waard. Had vooraf niet gedacht dat het toch ook zo’n impact zou hebben, om het er op deze manier over te hebben.

Luister hier naar de podcast en laat me vooral weten wat je er van vond. x

 

Gepubliceerd op 1 juni 2020


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
22 juni 2022
cover Insane
 
Insane van Vanja van der Leeden

Insane biedt meer dan gezonde recepten. Want als je iets aan Vanja over kunt laten is het , naast lekkere gerechten, een gezonde dosis zelfspot.
18 juni 2022
Susan Aretz
 
Susan Aretz bij RTL Boulevard

Ik mocht vanavond voor RTL Boulevard wat vertellen over de trends qua drankjes deze zomer. Hoe leuk is dat?!
15 juni 2022
Susan Aretz BBQ
 
Win een BBQ van the Bastard

Ja, je leest het goed; je kunt een barbecue van The Bastard winnen. Da’s niet mis hè? Maar let goed op, want daar moet je wel wat voor doen!
9 juni 2022
Susan Aretz Altijd Borreltijd
 
Altijd Borreltijd van Susan Aretz

Daar is ‘ie , mijn 5e boek! Welkom Altijd Borreltijd in mijn trilogie borrelboeken. Maar er is nog meer te vertellen over dit nieuwe borrelboek van Susan Aretz
27 mei 2022
xi'ian review
 
Uit de keuken Xi’an Famous Foods

Een nieuwe ontdekking voor mij, dit beroemde Chinese restaurant, maar het boek is te gek en staat bomvol authentieke Chinese recepten.
26 mei 2022
Susan Aretz
 
De tijd vliegt, tijd voor een update

Terwijl ik jullie normaal iedere maand informeer over waar ik mee bezig ben is het dit jaar wat stiller dan je van me gewend bent. Tijd voor een update!