Pizza Calzone met tomatensaus en mozzarella



We aten nogal wat pizza in Italië afgelopen zomer en een van de dingen die me opviel was dat hoe minder ingrediënten er op de pizza zaten, des te lekkerder hij vaak was.

Nu heb ik niet altijd zin (of tijd) om zelf pizzadeeg te maken dus top dat er nu diepvriespizzadeeg is dat – net als bladerdeeg – in individuele plakjes komt. Ideaal om er een calzone mee te maken, een dichte pizza. En dat is zó gedaan!

Calzone caprese

Voor 4 personen

1 pakje Koopmans pizzadeeg (8 velletjes ontdooid)
1 hoeveelheid zelfgemaakte tomatensaus (volgens dit recept)
1-2 buffelmozzarella’s
4-8 plakjes ham
verse basilicum, naar smaak

verder nodig: bakblik met bakpapier – oven voorverwarmen 200C

Voor je begint

De tomatensaus maak je liefst de dag/avond van te voren, zodat hij afgekoeld en al klaar staat om te gebruiken. Je maakt kleine pizza’s met het deeg. Wil je ze als avondmaaltijd serveren dan vermoed ik dat je er wel 2 per persoon kunt maken. Hier ging dat in ieder geval schoon op. En hoewel je natuurlijk verse tomatensaus gebruikt, is wat extra groente erbij serveren aan te raden om er écht een volledige maaltijd van te maken.

Calzone pizza’s

Laat het deeg ontdooien en verwarm in de tussentijd je oven op 200C. Omdat ik het makkelijker vouwen vond heb ik de hoekjes van het deeg heek iets (rond) eraf gesneden. Dat hoeft niet, je kunt ze ook goed naar binnen vouwen straks. Leg op ieder plakje deeg een plakje ham, snijd het op maat bij indien nodig. De randen wil je vrij houden. Daarop gaat een schepje tomatensaus, een plukje mozzarella en een of twee blaadjes basilicum.

Calzone caprese

Calzones vouwen

Vouw nu vanaf de bovenkant het deeg over de vulling. Met een vork vouw je het deeg goed dicht, zodat straks in de oven er niets uit kan lopen. Verwijder het plastic velletje voordat je de calzone pizza op een bakblik met bakpapier legt. Herhaal met de resterende plakjes deeg en vulling.

Bak de calzones op 200C 20-25 minuten, tot ze mooi goudbruin kleuren en het deeg gaar is.

Gepubliceerd op 2 september 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
25 augustus 2024
Burgers bbq
 
Burgers van de BBQ

Maak van een eenvoudige burger van de barbecue een gourmet BBQ burger. Ik geef je mijn favo recept uit BBQ tijd
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!