Pizza Calzone met tomatensaus en mozzarella



We aten nogal wat pizza in Italië afgelopen zomer en een van de dingen die me opviel was dat hoe minder ingrediënten er op de pizza zaten, des te lekkerder hij vaak was.

Nu heb ik niet altijd zin (of tijd) om zelf pizzadeeg te maken dus top dat er nu diepvriespizzadeeg is dat – net als bladerdeeg – in individuele plakjes komt. Ideaal om er een calzone mee te maken, een dichte pizza. En dat is zó gedaan!

Calzone caprese

Voor 4 personen

1 pakje Koopmans pizzadeeg (8 velletjes ontdooid)
1 hoeveelheid zelfgemaakte tomatensaus (volgens dit recept)
1-2 buffelmozzarella’s
4-8 plakjes ham
verse basilicum, naar smaak

verder nodig: bakblik met bakpapier – oven voorverwarmen 200C

Voor je begint

De tomatensaus maak je liefst de dag/avond van te voren, zodat hij afgekoeld en al klaar staat om te gebruiken. Je maakt kleine pizza’s met het deeg. Wil je ze als avondmaaltijd serveren dan vermoed ik dat je er wel 2 per persoon kunt maken. Hier ging dat in ieder geval schoon op. En hoewel je natuurlijk verse tomatensaus gebruikt, is wat extra groente erbij serveren aan te raden om er écht een volledige maaltijd van te maken.

Calzone pizza’s

Laat het deeg ontdooien en verwarm in de tussentijd je oven op 200C. Omdat ik het makkelijker vouwen vond heb ik de hoekjes van het deeg heek iets (rond) eraf gesneden. Dat hoeft niet, je kunt ze ook goed naar binnen vouwen straks. Leg op ieder plakje deeg een plakje ham, snijd het op maat bij indien nodig. De randen wil je vrij houden. Daarop gaat een schepje tomatensaus, een plukje mozzarella en een of twee blaadjes basilicum.

Calzone caprese

Calzones vouwen

Vouw nu vanaf de bovenkant het deeg over de vulling. Met een vork vouw je het deeg goed dicht, zodat straks in de oven er niets uit kan lopen. Verwijder het plastic velletje voordat je de calzone pizza op een bakblik met bakpapier legt. Herhaal met de resterende plakjes deeg en vulling.

Bak de calzones op 200C 20-25 minuten, tot ze mooi goudbruin kleuren en het deeg gaar is.

Gepubliceerd op 2 september 2016


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2022
Bloemkoolsteak met citroen en pesto
 
Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Als je een oven aan kunt zetten kun je ook dit bloemkool recept maken. Een van de lekkerste bloemkoolsteaks, met citroen en pesto.
18 september 2022
Porcini ragu Ixta Belfrage
 
Pasta met porcini ragú

Een vega umami bommetje van pasta met porcini, die ook nog eens in no time gemaakt is. Uit Mezcla van Ixta Belfrage. Goddelijk!
17 september 2022
Twix met tahin
 
Tahin Twix van Esther Erwteman

Zelf twix maken is geweldig. Twix met tahin is next level heerlijk en die maak je heel eenvoudig zelf met dit recept.
1 september 2022
pizza met vijgen en gorgonzola
 
Flatbread pizza’s met gorgonzola & vijgen

Deze pizza van flatbread kun je zowel op de barbecue als in de oven maken. Heerlijk met de combi van gorgonzola en het zoete van vijgen.
1 september 2022
broodje chutney
 
Zelfgemaakte chutney van vijgen & rode ui

Dit is je nieuwe favoriete recept voor zelfgemaakte vijgenchutney met rode ui. Je wilt nooit meer anders. Gegarandeerd!
28 augustus 2022
cake met vijgen
 
Verjaardagscake met verse vijgen en rum

Wie jarig is trakteert; duik de keuken in om deze cake met verse vijgen en rum te maken. Ook lekker als je niet jarig bent!