Pizza Calzone met tomatensaus en mozzarella



We aten nogal wat pizza in Italië afgelopen zomer en een van de dingen die me opviel was dat hoe minder ingrediënten er op de pizza zaten, des te lekkerder hij vaak was.

Nu heb ik niet altijd zin (of tijd) om zelf pizzadeeg te maken dus top dat er nu diepvriespizzadeeg is dat – net als bladerdeeg – in individuele plakjes komt. Ideaal om er een calzone mee te maken, een dichte pizza. En dat is zó gedaan!

Calzone caprese

Voor 4 personen

1 pakje Koopmans pizzadeeg (8 velletjes ontdooid)
1 hoeveelheid zelfgemaakte tomatensaus (volgens dit recept)
1-2 buffelmozzarella’s
4-8 plakjes ham
verse basilicum, naar smaak

verder nodig: bakblik met bakpapier – oven voorverwarmen 200C

Voor je begint

De tomatensaus maak je liefst de dag/avond van te voren, zodat hij afgekoeld en al klaar staat om te gebruiken. Je maakt kleine pizza’s met het deeg. Wil je ze als avondmaaltijd serveren dan vermoed ik dat je er wel 2 per persoon kunt maken. Hier ging dat in ieder geval schoon op. En hoewel je natuurlijk verse tomatensaus gebruikt, is wat extra groente erbij serveren aan te raden om er écht een volledige maaltijd van te maken.

Calzone pizza’s

Laat het deeg ontdooien en verwarm in de tussentijd je oven op 200C. Omdat ik het makkelijker vouwen vond heb ik de hoekjes van het deeg heek iets (rond) eraf gesneden. Dat hoeft niet, je kunt ze ook goed naar binnen vouwen straks. Leg op ieder plakje deeg een plakje ham, snijd het op maat bij indien nodig. De randen wil je vrij houden. Daarop gaat een schepje tomatensaus, een plukje mozzarella en een of twee blaadjes basilicum.

Calzone caprese

Calzones vouwen

Vouw nu vanaf de bovenkant het deeg over de vulling. Met een vork vouw je het deeg goed dicht, zodat straks in de oven er niets uit kan lopen. Verwijder het plastic velletje voordat je de calzone pizza op een bakblik met bakpapier legt. Herhaal met de resterende plakjes deeg en vulling.

Bak de calzones op 200C 20-25 minuten, tot ze mooi goudbruin kleuren en het deeg gaar is.

Gepubliceerd op 2 september 2016


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 februari 2023
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!
8 januari 2023
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
5 januari 2023
palmkool
 
10 x recepten met lekker veel groente

In plaats van deze maand te focussen op afvallen wil ik je laten zien hoe lekker het is om veel groente te eten. Dus 10x recepten met volop groente.
29 december 2022
snelle roerbak met spitskool
 
Super snelle roerbak met spitskool en champignons

Een super snelle roerbak met spitskool en champignons. Een heerlijk budgetrecept dat in no time klaar is. Super gezond én lekker