Pizza Calzone met tomatensaus en mozzarella



We aten nogal wat pizza in Italië afgelopen zomer en een van de dingen die me opviel was dat hoe minder ingrediënten er op de pizza zaten, des te lekkerder hij vaak was.

Nu heb ik niet altijd zin (of tijd) om zelf pizzadeeg te maken dus top dat er nu diepvriespizzadeeg is dat – net als bladerdeeg – in individuele plakjes komt. Ideaal om er een calzone mee te maken, een dichte pizza. En dat is zó gedaan!

Calzone caprese

Voor 4 personen

1 pakje Koopmans pizzadeeg (8 velletjes ontdooid)
1 hoeveelheid zelfgemaakte tomatensaus (volgens dit recept)
1-2 buffelmozzarella’s
4-8 plakjes ham
verse basilicum, naar smaak

verder nodig: bakblik met bakpapier – oven voorverwarmen 200C

Voor je begint

De tomatensaus maak je liefst de dag/avond van te voren, zodat hij afgekoeld en al klaar staat om te gebruiken. Je maakt kleine pizza’s met het deeg. Wil je ze als avondmaaltijd serveren dan vermoed ik dat je er wel 2 per persoon kunt maken. Hier ging dat in ieder geval schoon op. En hoewel je natuurlijk verse tomatensaus gebruikt, is wat extra groente erbij serveren aan te raden om er écht een volledige maaltijd van te maken.

Calzone pizza’s

Laat het deeg ontdooien en verwarm in de tussentijd je oven op 200C. Omdat ik het makkelijker vouwen vond heb ik de hoekjes van het deeg heek iets (rond) eraf gesneden. Dat hoeft niet, je kunt ze ook goed naar binnen vouwen straks. Leg op ieder plakje deeg een plakje ham, snijd het op maat bij indien nodig. De randen wil je vrij houden. Daarop gaat een schepje tomatensaus, een plukje mozzarella en een of twee blaadjes basilicum.

Calzone caprese

Calzones vouwen

Vouw nu vanaf de bovenkant het deeg over de vulling. Met een vork vouw je het deeg goed dicht, zodat straks in de oven er niets uit kan lopen. Verwijder het plastic velletje voordat je de calzone pizza op een bakblik met bakpapier legt. Herhaal met de resterende plakjes deeg en vulling.

Bak de calzones op 200C 20-25 minuten, tot ze mooi goudbruin kleuren en het deeg gaar is.

Gepubliceerd op 2 september 2016


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
22 juni 2022
recept Laksa Vanja van der Leeden
 
Laksa met kip en garnalen

Laksa is de nieuwe ramen verkondigt Vanja van der Leeden in Insane. Ik ben zeker ook team Laksa, want deze noedelsoep is zó lekker!
13 juni 2022
vegan Raman
 
Vegan ramen met paddenstoelen

Een makkelijke, snelle, zelfgemaakte ramen op basis van groentebouillon en paddenstoelen. Zó lekker!
8 juni 2022
Pasta met bloemkool en citroen
 
Pasta met geroosterde bloemkool & citroen

Dit recept voor pasta met geroosterde bloemkool & citroen is een lekkere variant voor je makkelijke doordeweekse maaltijd.
4 juni 2022
gevulde paprika recept
 
Gevulde puntpaprika’s uit de oven met parelcouscous

Met verse groente en HAK Uit de Oven zet je een makkelijke, maar ook gezonde én lekkere maaltijd op tafel. Zoals deze gevulde puntpaprika’s.
30 mei 2022
bananenhavermoutmuffin-web2.jpg
 
Ontbijtmuffins met banaan & bosbessen

Ontbijtmuffins met banaan en bosbessen, die ook de rest van de dag trouwens prima smaken! Een eenvoudig en lekker muffinrecept
27 mei 2022
zoetzure kip
 
Zoetzure kip met ananas

Uit de keuken van Xi'an Famous Foods komt dit waanzinnig lekkere recept voor zoetzure kip met ananas. Je wilt nooit meer anders.