Pitta met Caesar kipsalade



Je Caesarsalade in een pitta. Voor een lekkere en gevarieerde lunch en ideaal om mee te nemen als picknickgerechtje.

Dat is zomer in je broodje. Want ja, een salade kun je heerlijk zo eten, met het broodje ernaast. Maar stop de salade eens ín het broodje. Neem het mee naar je werk, het strand of het park en je geniet van iets lekkers zonder te hoeven knoeien met bestek.

Overigens smaakt dit thuis, op je balkon of in de tuin net zo lekker hoor 😉

Voor vier personen, als lunch

Voor de dressing

25g Parmezaanse kaas, geraspt
4el mayonaise
4el olijfolie
1el worchester sauce
1el Dijon mosterd
2el limoen of citroensap
1 teen knoflook, fijngehakt

300g gare kip, in dunne reepjes
2 little gems, fijngesneden (harde stuk niet gebruiken)
4-6 pitta’s, opengesneden

Pittas met Caesarsalad

Pitta met Caesar kipsalade

Wij maakten deze pitta met Caesarsalade met de kip, geplukt van een gebraden kippetje van de markt. Aan één kip zit precies genoeg voor dit recept. Maar heb je kip over, of wil je een kippetje hiervoor bakken, dan kan dat allemaal ook prima.

Mix de ingrediënten voor de dressing in een grote kom en meng hier de kip en sla doorheen. Vul de broodjes en genieten maar!

Inspiratie

Dol op kip, maar geen idee wat je er mee moet maken? Meer gerechten met kip vind je hier!

Gepubliceerd op 4 juli 2015


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
23 juni 2021
 
Pulpo met olijvensaus uit Mi Casa Peru

Dit pulpo gerecht is het perfecte voorbeeld van de veelzijdigheid van de Peruaanse gerechten in Mi Casa Peru. Een aanrader
18 juni 2021
borrelboter Borreltijd
 
Borrelboter met sojasaus & tahin

Een bijzonder smaakvolle boter voor bij de borrel. Deze borrelboter met sojasaus en tahin uit Borreltijd is je nieuwe favoriete borrelhapje!
18 juni 2021
pancakes met aardbeien
 
Weekmenu 2021 – week 25

Ik ga echt ontzettend goed op dit lekkere weer, maar merk wel dat ik ook trek heb in zomerse gerechten. Die vind je dus allemaal in dit nieuwe weekmenu.
16 juni 2021
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
15 juni 2021
vegan gnocchi
 
Gnocchi uit de oven

Vegan eten hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Dat bewijst deze gnocchi uit de oven uit Vegan voor iedereen wel. Ook als je niet 100% vegan eet een aanrader.
14 juni 2021
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.