Pitta met Caesar kipsalade
Je Caesarsalade in een pitta. Voor een lekkere en gevarieerde lunch en ideaal om mee te nemen als picknickgerechtje.
Dat is zomer in je broodje. Want ja, een salade kun je heerlijk zo eten, met het broodje ernaast. Maar stop de salade eens ín het broodje. Neem het mee naar je werk, het strand of het park en je geniet van iets lekkers zonder te hoeven knoeien met bestek.
Overigens smaakt dit thuis, op je balkon of in de tuin net zo lekker hoor 😉
Voor vier personen, als lunch
Voor de dressing
25g Parmezaanse kaas, geraspt
4el mayonaise
4el olijfolie
1el worchester sauce
1el Dijon mosterd
2el limoen of citroensap
1 teen knoflook, fijngehakt
300g gare kip, in dunne reepjes
2 little gems, fijngesneden (harde stuk niet gebruiken)
4-6 pitta’s, opengesneden
Pitta met Caesar kipsalade
Wij maakten deze pitta met Caesarsalade met de kip, geplukt van een gebraden kippetje van de markt. Aan één kip zit precies genoeg voor dit recept. Maar heb je kip over, of wil je een kippetje hiervoor bakken, dan kan dat allemaal ook prima.
Mix de ingrediënten voor de dressing in een grote kom en meng hier de kip en sla doorheen. Vul de broodjes en genieten maar!
Inspiratie
Dol op kip, maar geen idee wat je er mee moet maken? Meer gerechten met kip vind je hier!
Gepubliceerd op 4 juli 2015