Pinsa met balsamico uitjes & vijgen



Recepten met vijgen kun je niet genoeg hebben. Zeker niet als het zo makkelijk is als dit lunchrecept met pinsa, balsamico uitjes en verse vijgen!

Laat ik bij het begin beginnen, pinsa! Wat is dat eigenlijk? Pinsa komt uit Italia, uit Emilia Romagna om precies te zijn. Het houdt het midden tussen een pizza bodem en focaccia. Dus lekker luchtig qua structuur en je bakt het kort in de oven. Die pinsa kun je zelf maken, in Nederland heeft Bertolli (no spon!) ook kant en klare pinsa’s. Die had ik afgelopen zomer in Italië ook al gespot, maar super fijn dat je ze ook gewoon hier kunt kopen. En handig om op voorraad te hebben voor onder meer dit lunchrecept

Lunchrecept met pinsa

Voor dit lunchrecept heb ik de pinsa 5 minuten onbelegd in de oven gebakken en daarna even laten afkoelen. Op de pinsa gaan gekaramelliseerde uien met balsamico, ik leg je zo dadelijk uit hoe je die maakt. Neem daar even de tijd voor, want hoe langer ze gebakken worden des te lekkerder ze worden.

Heb je verder alleen nog geitenkaas (of een andere kaas, als je dat lekkerder vindt), rucola en verse vijgen nodig en dan is je lunchbroodje al bijna klaar. Geniet ervan!

Voor één pinsa heb je nodig

2 grote uien, in dunne ringen
1 el olie of boter
½ el balsamico azijn (hoe ouder hoe lekkerder)
2 verse vijgen
50 – 100 gram geitenkaas
handje rucola
1 pinsa (Bertolli)

pinsa bertolli

Gekaramelliseerde uien met balsamico maak je zo

Verhit de olie in de pan, maar laat niet gloeiend heet worden. Bak hier op medium vuur de uien in aan. Niet te hoog en te hard bakken, maar rustig laten karamelliseren. Na 10 minuten gaat de balsamico erbij. Het vocht daarvan verdampt, maar de smaak trekt in de uien. Laat ze nog 10-15 minuten langzaam garen, tot ze zacht en zoet zijn. Haal uit de pan en laat even afkoelen.

Pinsa met balsamico uitjes & verse vijgen

Bak je pinsa 5 minuten in een voorverwarmde oven volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verdeel de balsamico uitjes hierover en verkruimel de kaas, zoveel als je wilt. Beleg verder met plakjes verse vijgen en evt. nog een kleine drizzle balsamico.

Gepubliceerd op 18 oktober 2023


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.