Pinsa met balsamico uitjes & vijgen



Recepten met vijgen kun je niet genoeg hebben. Zeker niet als het zo makkelijk is als dit lunchrecept met pinsa, balsamico uitjes en verse vijgen!

Laat ik bij het begin beginnen, pinsa! Wat is dat eigenlijk? Pinsa komt uit Italia, uit Emilia Romagna om precies te zijn. Het houdt het midden tussen een pizza bodem en focaccia. Dus lekker luchtig qua structuur en je bakt het kort in de oven. Die pinsa kun je zelf maken, in Nederland heeft Bertolli (no spon!) ook kant en klare pinsa’s. Die had ik afgelopen zomer in Italië ook al gespot, maar super fijn dat je ze ook gewoon hier kunt kopen. En handig om op voorraad te hebben voor onder meer dit lunchrecept

Lunchrecept met pinsa

Voor dit lunchrecept heb ik de pinsa 5 minuten onbelegd in de oven gebakken en daarna even laten afkoelen. Op de pinsa gaan gekaramelliseerde uien met balsamico, ik leg je zo dadelijk uit hoe je die maakt. Neem daar even de tijd voor, want hoe langer ze gebakken worden des te lekkerder ze worden.

Heb je verder alleen nog geitenkaas (of een andere kaas, als je dat lekkerder vindt), rucola en verse vijgen nodig en dan is je lunchbroodje al bijna klaar. Geniet ervan!

Voor één pinsa heb je nodig

2 grote uien, in dunne ringen
1 el olie of boter
½ el balsamico azijn (hoe ouder hoe lekkerder)
2 verse vijgen
50 – 100 gram geitenkaas
handje rucola
1 pinsa (Bertolli)

pinsa bertolli

Gekaramelliseerde uien met balsamico maak je zo

Verhit de olie in de pan, maar laat niet gloeiend heet worden. Bak hier op medium vuur de uien in aan. Niet te hoog en te hard bakken, maar rustig laten karamelliseren. Na 10 minuten gaat de balsamico erbij. Het vocht daarvan verdampt, maar de smaak trekt in de uien. Laat ze nog 10-15 minuten langzaam garen, tot ze zacht en zoet zijn. Haal uit de pan en laat even afkoelen.

Pinsa met balsamico uitjes & verse vijgen

Bak je pinsa 5 minuten in een voorverwarmde oven volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verdeel de balsamico uitjes hierover en verkruimel de kaas, zoveel als je wilt. Beleg verder met plakjes verse vijgen en evt. nog een kleine drizzle balsamico.

Gepubliceerd op 18 oktober 2023


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.