Pindakaas kookboek – review



Een kookboek gericht op één ingrediënt is vaak best tricky, want hoeveel recepten kun je maken als slechts één ingrediënt de hoofdrol speelt. Nou, als het om pindakaas gaat dus heel veel meer dan je in eerste instantie zou denken.

Want wie het boek ‘Pindakaas’ van Marije Sietsema & Saskia Lelieveld openslaat, moet al gauw het water langs de mond wegvegen. Want jeetje, wat een heerlijks staat er in!

pindakaas cover

Pindakaas kookboek

Zoet, hartig, ontbijtjes, lekkers zoals koeken en taarten, het komt allemaal aan bod in dit – ook nog eens prachtig vormgegeven – kookboek dat puur en alleen draait om pindakaas. Van de fotografie werd ik mega blij. Rauw, mooi, niet te voor de hand liggend. Prachtig!

Recepten met pindakaas

En pindakaas is een stuk veelzijdiger dan je denkt. Ja, heerlijk op de boterham – zeker als je ‘zelf maakt. Maar net zo lekker als basis van menig recept. Heb je bijvoorbeeld al eens gedacht aan een tosti met pindakaas als basis? Werkelijk heerlijk, en een van de eerste recepten die ons meiske wilde maken (en goedkeurde). Maar ook in de Afrikaanse stoofschotel gaat het, of in een heerlijke ijskoffie.

Bakken met pindakaas

Maar met pindakaas kun je ook echt fantastisch bakken. Werkelijk ieder recept dat in het boek staat ziet er even prachtig, maar zeker ook even maakbaar uit. De receptuur is goed beschreven (soms misschien zelfs iets té bondig) en eigenlijk nergens heel ingewikkeld. Dit is echt een boek voor ieder niveau.

Pindakaas lover

Houd je van pindakaas, wil je weten wat je allemaal met pindakaas kunt doen behalve het op je boterham smeren, wil je een mooi vormgegeven, anders dan anders kookboek, dan is Pindakaas een boek voor jou! Voor de prijs hoef je het niet te laten, want het boek kost slechts € 18,95 (en is uitgegeven via Loopvis). Je koopt Pindakaas in de reguliere boekhandel, of online o.a. via Bol.com

Recept uit Pindakaas

Uiteraard heb ik ook gekookt uit Pindakaas, niet alleen de tosti (die echt een aanrader is) maar ook een te gekke plaattaart met pindakaas en zoute stengels. Dat recept deel ik heel graag met je

Gepubliceerd op 14 juni 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.