Pindakaas kookboek – review



Een kookboek gericht op één ingrediënt is vaak best tricky, want hoeveel recepten kun je maken als slechts één ingrediënt de hoofdrol speelt. Nou, als het om pindakaas gaat dus heel veel meer dan je in eerste instantie zou denken.

Want wie het boek ‘Pindakaas’ van Marije Sietsema & Saskia Lelieveld openslaat, moet al gauw het water langs de mond wegvegen. Want jeetje, wat een heerlijks staat er in!

pindakaas cover

Pindakaas kookboek

Zoet, hartig, ontbijtjes, lekkers zoals koeken en taarten, het komt allemaal aan bod in dit – ook nog eens prachtig vormgegeven – kookboek dat puur en alleen draait om pindakaas. Van de fotografie werd ik mega blij. Rauw, mooi, niet te voor de hand liggend. Prachtig!

Recepten met pindakaas

En pindakaas is een stuk veelzijdiger dan je denkt. Ja, heerlijk op de boterham – zeker als je ‘zelf maakt. Maar net zo lekker als basis van menig recept. Heb je bijvoorbeeld al eens gedacht aan een tosti met pindakaas als basis? Werkelijk heerlijk, en een van de eerste recepten die ons meiske wilde maken (en goedkeurde). Maar ook in de Afrikaanse stoofschotel gaat het, of in een heerlijke ijskoffie.

Bakken met pindakaas

Maar met pindakaas kun je ook echt fantastisch bakken. Werkelijk ieder recept dat in het boek staat ziet er even prachtig, maar zeker ook even maakbaar uit. De receptuur is goed beschreven (soms misschien zelfs iets té bondig) en eigenlijk nergens heel ingewikkeld. Dit is echt een boek voor ieder niveau.

Pindakaas lover

Houd je van pindakaas, wil je weten wat je allemaal met pindakaas kunt doen behalve het op je boterham smeren, wil je een mooi vormgegeven, anders dan anders kookboek, dan is Pindakaas een boek voor jou! Voor de prijs hoef je het niet te laten, want het boek kost slechts € 18,95 (en is uitgegeven via Loopvis). Je koopt Pindakaas in de reguliere boekhandel, of online o.a. via Bol.com

Recept uit Pindakaas

Uiteraard heb ik ook gekookt uit Pindakaas, niet alleen de tosti (die echt een aanrader is) maar ook een te gekke plaattaart met pindakaas en zoute stengels. Dat recept deel ik heel graag met je

Gepubliceerd op 14 juni 2017


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
30 maart 2023
gyoza rijst bowl
 
Rijstbowl met gyoza

Een briljant recept! De vulling van een gyoza op een kom warme rijst. Wel de smaak, niet het gedoe. Love it!
20 maart 2023
 
Paasbrood maken

Zin om met Pasen zelf een Paasbrood te maken? Dan heb ik een heerlijk en eenvoudig recept voor Paasbrood voor je!
20 februari 2023
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel
 
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel

Soeprecepten kun je gewoon niet genoeg hebben. En dit recept voor witlofsoep mag je ook aan je repertoire toevoegen. Lekker én gezond.
7 februari 2023
TikTok pasta met wodka garnalen
 
Tik Tok pasta met wodka garnalen

Je dacht dat de Tik Tok pasta met feta al lekker was? Wacht tot je diezelfde pasta eet met wodka garnalen. Goddelijk!
4 februari 2023
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.