Pindakaas kookboek – review



Een kookboek gericht op één ingrediënt is vaak best tricky, want hoeveel recepten kun je maken als slechts één ingrediënt de hoofdrol speelt. Nou, als het om pindakaas gaat dus heel veel meer dan je in eerste instantie zou denken.

Want wie het boek ‘Pindakaas’ van Marije Sietsema & Saskia Lelieveld openslaat, moet al gauw het water langs de mond wegvegen. Want jeetje, wat een heerlijks staat er in!

pindakaas cover

Pindakaas kookboek

Zoet, hartig, ontbijtjes, lekkers zoals koeken en taarten, het komt allemaal aan bod in dit – ook nog eens prachtig vormgegeven – kookboek dat puur en alleen draait om pindakaas. Van de fotografie werd ik mega blij. Rauw, mooi, niet te voor de hand liggend. Prachtig!

Recepten met pindakaas

En pindakaas is een stuk veelzijdiger dan je denkt. Ja, heerlijk op de boterham – zeker als je ‘zelf maakt. Maar net zo lekker als basis van menig recept. Heb je bijvoorbeeld al eens gedacht aan een tosti met pindakaas als basis? Werkelijk heerlijk, en een van de eerste recepten die ons meiske wilde maken (en goedkeurde). Maar ook in de Afrikaanse stoofschotel gaat het, of in een heerlijke ijskoffie.

Bakken met pindakaas

Maar met pindakaas kun je ook echt fantastisch bakken. Werkelijk ieder recept dat in het boek staat ziet er even prachtig, maar zeker ook even maakbaar uit. De receptuur is goed beschreven (soms misschien zelfs iets té bondig) en eigenlijk nergens heel ingewikkeld. Dit is echt een boek voor ieder niveau.

Pindakaas lover

Houd je van pindakaas, wil je weten wat je allemaal met pindakaas kunt doen behalve het op je boterham smeren, wil je een mooi vormgegeven, anders dan anders kookboek, dan is Pindakaas een boek voor jou! Voor de prijs hoef je het niet te laten, want het boek kost slechts € 18,95 (en is uitgegeven via Loopvis). Je koopt Pindakaas in de reguliere boekhandel, of online o.a. via Bol.com

Recept uit Pindakaas

Uiteraard heb ik ook gekookt uit Pindakaas, niet alleen de tosti (die echt een aanrader is) maar ook een te gekke plaattaart met pindakaas en zoute stengels. Dat recept deel ik heel graag met je

Gepubliceerd op 14 juni 2017


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 mei 2022
Klassieke appeltaart met noten
 
Klassieke appeltaart met noten

Er is niets lekkerder dan verse appeltaart. Deze klassieke appeltaart met noten is echt niet normaal zo lekker. Gauw de keuken in en bakken!
17 mei 2022
gestoomde artisjok
 
Artisjokken stomen

Het is echt super eenvoudig om artisjokken te stomen. Dus heb je een stoomoven, houd je van artisjokken dan is dit jouw recept!
16 mei 2022
aspergesoep zelf maken
 
Romige aspergesoep

Mijn favoriete recept om zelf aspergesoep te maken is toch deze wel. De eenvoud van dit recept maakt ‘m meteen tot de lekkerste.
6 mei 2022
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
1 april 2022
snelle spruitjes met gnocchi
 
Weekmenu 2022 – week 14

Een nieuwe maand is aangebroken en hoewel het weer nog niet echt meewerkt gaan we toch echt richting het voorjaar in dit weekmenu.
30 maart 2022
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.