Pindakaas kookboek – review



Een kookboek gericht op één ingrediënt is vaak best tricky, want hoeveel recepten kun je maken als slechts één ingrediënt de hoofdrol speelt. Nou, als het om pindakaas gaat dus heel veel meer dan je in eerste instantie zou denken.

Want wie het boek ‘Pindakaas’ van Marije Sietsema & Saskia Lelieveld openslaat, moet al gauw het water langs de mond wegvegen. Want jeetje, wat een heerlijks staat er in!

pindakaas cover

Pindakaas kookboek

Zoet, hartig, ontbijtjes, lekkers zoals koeken en taarten, het komt allemaal aan bod in dit – ook nog eens prachtig vormgegeven – kookboek dat puur en alleen draait om pindakaas. Van de fotografie werd ik mega blij. Rauw, mooi, niet te voor de hand liggend. Prachtig!

Recepten met pindakaas

En pindakaas is een stuk veelzijdiger dan je denkt. Ja, heerlijk op de boterham – zeker als je ‘zelf maakt. Maar net zo lekker als basis van menig recept. Heb je bijvoorbeeld al eens gedacht aan een tosti met pindakaas als basis? Werkelijk heerlijk, en een van de eerste recepten die ons meiske wilde maken (en goedkeurde). Maar ook in de Afrikaanse stoofschotel gaat het, of in een heerlijke ijskoffie.

Bakken met pindakaas

Maar met pindakaas kun je ook echt fantastisch bakken. Werkelijk ieder recept dat in het boek staat ziet er even prachtig, maar zeker ook even maakbaar uit. De receptuur is goed beschreven (soms misschien zelfs iets té bondig) en eigenlijk nergens heel ingewikkeld. Dit is echt een boek voor ieder niveau.

Pindakaas lover

Houd je van pindakaas, wil je weten wat je allemaal met pindakaas kunt doen behalve het op je boterham smeren, wil je een mooi vormgegeven, anders dan anders kookboek, dan is Pindakaas een boek voor jou! Voor de prijs hoef je het niet te laten, want het boek kost slechts € 18,95 (en is uitgegeven via Loopvis). Je koopt Pindakaas in de reguliere boekhandel, of online o.a. via Bol.com

Recept uit Pindakaas

Uiteraard heb ik ook gekookt uit Pindakaas, niet alleen de tosti (die echt een aanrader is) maar ook een te gekke plaattaart met pindakaas en zoute stengels. Dat recept deel ik heel graag met je

Gepubliceerd op 14 juni 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.
8 juni 2024
Ananas tarte tatin
 
Ananas Tarte Tatin 

De I-RON snijmachine is een must voor iedere hobby kok. Je kunt deze soepele snijmachine zelfs gebruiken om een ananas perfect mee te schillen.
6 juni 2024
recept yoghurtijs
 
Yoghurt ijs met aardbeien en frambozen

Met een ijsmachine is yoghurtijs echt het makkelijkste ijs om zelf te maken. Afhankelijk van het seizoen kies je je favoriete zomerfruit voor erdoor.
6 juni 2024
recept knoflookgarnalen bbq
 
Knoflookgarnalen van de BBQ

Dit is een recept voor knoflookgarnalen van de barbecue. Een heerlijk zomers borrelhapje, dat je in een handomdraai maakt.