Snelle perentaartjes met hazelnoot en pecan
Eenvoud, het is vaak het lekkerst. Toen ik bij een collega foodie appelpakketjes met bladerdeeg zag kreeg ik er instant trek van. Maar ja, geen appels in huis, wel peren. Oh en héle lekkere hazelnootpasta.
Creatief met wat je in huis hebt, ik hou er van. En dat levert dan verrassend lekkere en makkelijke taartjes op. Ga je mee de keuken in?
Voor 4 personen
4 plakjes roomboter bladerdeeg, ontdooid
4tl hazelnotenpasta (ik gebruikte die van Klafa, verkrijgbaar via Ztrdg)
½ peer, in plakjes
handje pecan noten, in grove stukken
Verder nodig: bakplaat met bakpapier, oven voorverwarmen op 180C
Snelle perentaartjes
Snijd, voorzichtig!, met een mes een vierkant in het bladerdeeg. Ongeveer een centimeter uit de kant, zonder dat je het deeg volledig insnijdt. Die randen komen straks in de oven mooi omhoog.
Perentaartjes met hazelnoot en pecan
De binnenkant besmeer je met een theelepel hazelnootpasta. Leg daar de plakjes peer op en strooi de pecan erom heen. Bak de taartjes 20 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze mooi goudbruin zijn. Vers het allerlekkerst!
Variatiemogelijkheden
En varieer er rustig op los. Gebruik appel, of banaan in plaats van peer en ook met de noten kun je gebruiken wat je in huis hebt!
Gepubliceerd op 15 juli 2016