Snelle perentaartjes met hazelnoot en pecan



Eenvoud, het is vaak het lekkerst. Toen ik bij een collega foodie appelpakketjes met bladerdeeg zag kreeg ik er instant trek van. Maar ja, geen appels in huis, wel peren. Oh en héle lekkere hazelnootpasta.

Creatief met wat je in huis hebt, ik hou er van. En dat levert dan verrassend lekkere en makkelijke taartjes op. Ga je mee de keuken in?

Voor 4 personen

4 plakjes roomboter bladerdeeg, ontdooid
4tl hazelnotenpasta (ik gebruikte die van Klafa, verkrijgbaar via Ztrdg)
½ peer, in plakjes
handje pecan noten, in grove stukken

Verder nodig: bakplaat met bakpapier, oven voorverwarmen op 180C

Snelle perentaartjes

Snijd, voorzichtig!, met een mes een vierkant in het bladerdeeg. Ongeveer een centimeter uit de kant, zonder dat je het deeg volledig insnijdt. Die randen komen straks in de oven mooi omhoog.

Perentaartjes met hazelnoot en pecan

De binnenkant besmeer je met een theelepel hazelnootpasta. Leg daar de plakjes peer op en strooi de pecan erom heen. Bak de taartjes 20 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze mooi goudbruin zijn. Vers het allerlekkerst!

perentaartje_na

Variatiemogelijkheden

En varieer er rustig op los. Gebruik appel, of banaan in plaats van peer en ook met de noten kun je gebruiken wat je in huis hebt!

Gepubliceerd op 15 juli 2016


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
2 juli 2020
 
Twee weken zonder gas op Curaçao, hoe kook je dan?

Nee, we zijn niet aan het verbouwen. Toch hadden wij ruim twee weken in ons huis op Curaçao geen gas. Maar hoe kook je dan?
2 juli 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 27

Een weekmenu brengt als het goed is rust in huis. Weten wat je gaat eten, geen eten hoeven weggooien, maar vooral lekker en snel aan tafel met het hele gezin. Dit eten we deze week.
30 juni 2020
restjes mosselen gebruiken
 
Spaanse mosselsoep met chorizo

Wat je doet met restjes mosselen? Deze soep maken natuurlijk. Want met het rokerige van chorizo geef je deze mosselsoep net die extra kick.
29 juni 2020
focaccia recept
 
Focaccia met olijf & zongedroogde tomaat

Hét recept voor Italiaanse focaccia met olijf en zongedroogde tomaat. Ik leg je ook uit hoe het deeg (met en zonder stoomoven) nooit kan mislukken.
25 juni 2020
couscousbowl
 
Smulpaapje weekmenu – week 26

Niet meer hoeven nadenken wat je eet, of je nu op zoek bent naar vis, vlees of vega. Dit staat er deze week op het menu.
22 juni 2020
 
Angel food cake met aardbeien

Angel cake is zo’n taart die je gewoon een keer gemaakt moet hebben. Een super luchtige taart op basis van eiwit. Dit is hoe je ‘m maakt.