Snelle perentaartjes met hazelnoot en pecan



Eenvoud, het is vaak het lekkerst. Toen ik bij een collega foodie appelpakketjes met bladerdeeg zag kreeg ik er instant trek van. Maar ja, geen appels in huis, wel peren. Oh en héle lekkere hazelnootpasta.

Creatief met wat je in huis hebt, ik hou er van. En dat levert dan verrassend lekkere en makkelijke taartjes op. Ga je mee de keuken in?

Voor 4 personen

4 plakjes roomboter bladerdeeg, ontdooid
4tl hazelnotenpasta (ik gebruikte die van Klafa, verkrijgbaar via Ztrdg)
½ peer, in plakjes
handje pecan noten, in grove stukken

Verder nodig: bakplaat met bakpapier, oven voorverwarmen op 180C

Snelle perentaartjes

Snijd, voorzichtig!, met een mes een vierkant in het bladerdeeg. Ongeveer een centimeter uit de kant, zonder dat je het deeg volledig insnijdt. Die randen komen straks in de oven mooi omhoog.

Perentaartjes met hazelnoot en pecan

De binnenkant besmeer je met een theelepel hazelnootpasta. Leg daar de plakjes peer op en strooi de pecan erom heen. Bak de taartjes 20 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze mooi goudbruin zijn. Vers het allerlekkerst!

perentaartje_na

Variatiemogelijkheden

En varieer er rustig op los. Gebruik appel, of banaan in plaats van peer en ook met de noten kun je gebruiken wat je in huis hebt!

Gepubliceerd op 15 juli 2016


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 mei 2023
sangria
 
De lekkerste sangria

De allerlekkerste sangria maak je wat mij betreft deze zomer héél vaak. Dit is mijn fool proof recept voor rosé sangria.
8 mei 2023
salsa bij nacho's
 
Salsa met watermeloen & mango

Salsa is niet alleen een dans, maar ook een Latijns-Amerikaanse saus. Ik maakte een salsa met watermeloen en mango voor bij de BBQ én bij de borrel.
8 mei 2023
Bananenbrood koffie en chocolade
 
Bananenbrood met koffie & chocolade

Alles wat je lekker vindt zit in dit bananenbrood, namelijk koffie én chocolade. Zo wordt het in één keer het lekkerste bananenbrood dat er is.
4 mei 2023
bloemkool puttanesca
 
Bloemkool puttanesca met gebakken gnocchi

Een recept voor puttanesca is meestal met pasta, maar maak die ook eens met geroosterde bloemkool en gebakken gnocchi. Zó lekker!
2 mei 2023
chowder recept
 
Chowder met gerookte vis

Voor wie niet weet wat een chowder is, dat is een goddelijke maaltijdsoep met groente en (gerookte) vis. Dit is mijn recept voor de lekkerste chowder.
21 april 2023
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.