Perencake met hazelnoot



Dit is zo’n cakerecept met peren die éxtra lekker is als de nieuwe oogst peren rijp is. Combineer deze smeuïge cake met hazelnoot voor extra smaak.

Want het zoete van de peer gaat geweldig samen met de aardse smaak van hazelnoot. Ik koos voor gemalen hazelnoten, zodat je het door de hele cake proeft. De basis van deze perencake komt van mijn klassieke roombotercake recept. Die paste ik op een aantal onderdelen aan.

Op de bovenkant van de cake nog wat extra plakjes peer. Dat daardoor (mogelijk) je cake een klein beetje inzakt heb ik even voor lief genomen. De smaak is er niet minder om. Dus wil je straks nog met een vers gebakken perencake aan de thee of koffie, dan is nu het moment om de keuken in te duiken!

Dit heb je nodig

  • 200 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
  • 200 gram fijne suiker
  • 4 eieren
  • 200 gram bloem
  • 75 gram gemalen hazelnoten
  • 1 el bakpoeder
  • ½ tl bakingsoda
  • ½ tl fijn keukenzout
  • 1 tl kaneel
  • 175 gram perenblokjes + optioneel  een halve peer extra in dunne plakjes ter garnering

Verder nodig: bakblik (ingevet) – oven voorverwarmen op 150 C (hetelucht) – mixer

cake met peer en hazelnoot

Perencake met hazelnoot

Het beslag van je perencake begint door de zachter boter minimaal 5 minuten te mixen met de suiker. Op die manier wordt het een romig geheel. Dan gaan daar, één voor één de eieren bij. Na ieder ei mix je net zo lang tot het ei volledig is opgenomen. Schraap de zijkanten van de kom er iedere keer goed bij.

Meng nu in een andere kom de bloem, met de hazelnoten, bakpoeder, bakingsoda, zout en en kaneel. Voeg dit toe aan het boter/suiker/eimengsel en meng even kort door. Tot slot gaan daar de perenblokjes doorheen. De basis van je perencake met hazelnoot is nu klaar.

Perencake bakken

Het beslag van je perencake gaat nu in je voorbereidde cakeblik en strijk de bovenkant glad. Als je wilt kun je hier nu nog wat plakjes peer in steken of strooi nog wat grof gehakte hazelnoten erover heen. Je perencake bak je 50 – 55 minuten in de voorverwarmde oven. Als een saté prikker droog en schoon uit het midden van je cake komt dan is je perencake gaar.

Laat de cake afkoelen in het blik, voor je ‘m daaruit haalt en op een rooster verder laat afkoelen. Vers is deze cake natuurlijk het allerlekkerst!

Gepubliceerd op 11 oktober 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
21 oktober 2021
snelle spruitjes met gnocchi
 
Weekmenu 2021 – week 43

Of je nu zin hebt in een stukje vis, een lekkere pasta of een vegan bowl. Dit weekmenu heeft alleen maar lekkere en makkelijke recepten voor iedereen.
19 oktober 2021
vietnamees recept met mie
 
Eiermie met tomaat en bimi

Uit het heerlijke boek Vietnamees van Uyen Luu komt deze eiermie met tomaat en bimi. Een supersnelle Vietnamese vegetarische maaltijd met mie.
18 oktober 2021
taco's met bloemkool
 
Bloemkool taco’s met verse tomatensalsa

Een vegan taco. Of is het een bloemkool taco? Het is hoe dan ook een heerlijk recept voor taco’s en zo eet je ze weer eens op een andere manier.
18 oktober 2021
spruitjes recept
 
Winterse salade met spruitjes

Ja hoor, ook in de koudere tijden van het jaar is een salade een goed plan. En zo eet je weer eens een ander spruitjes recept dan je normaal zou maken.
17 oktober 2021
wafels
 
De 5 lekkerste wafels

Als je wafels wilt maken heb ik niet alleen lekkere wafel recepten voor je. Maar ook tips hoe je die lekkerste wafels de dag erna weer net zo lekker krijgt.
17 oktober 2021
wafels met chocola
 
Schwarzwalder wafels met warme kersen

Wil je je dag watertandend beginnen? Maak dan deze Scharzwalder wafels met warme kersen. Het ultieme verwenontbijt.