Perencake met hazelnoot



Dit is zo’n cakerecept met peren die éxtra lekker is als de nieuwe oogst peren rijp is. Combineer deze smeuïge cake met hazelnoot voor extra smaak.

Want het zoete van de peer gaat geweldig samen met de aardse smaak van hazelnoot. Ik koos voor gemalen hazelnoten, zodat je het door de hele cake proeft. De basis van deze perencake komt van mijn klassieke roombotercake recept. Die paste ik op een aantal onderdelen aan.

Op de bovenkant van de cake nog wat extra plakjes peer. Dat daardoor (mogelijk) je cake een klein beetje inzakt heb ik even voor lief genomen. De smaak is er niet minder om. Dus wil je straks nog met een vers gebakken perencake aan de thee of koffie, dan is nu het moment om de keuken in te duiken!

Dit heb je nodig

  • 200 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
  • 200 gram fijne suiker
  • 4 eieren
  • 200 gram bloem
  • 75 gram gemalen hazelnoten
  • 1 el bakpoeder
  • ½ tl bakingsoda
  • ½ tl fijn keukenzout
  • 1 tl kaneel
  • 175 gram perenblokjes + optioneel  een halve peer extra in dunne plakjes ter garnering

Verder nodig: bakblik (ingevet) – oven voorverwarmen op 150 C (hetelucht) – mixer

cake met peer en hazelnoot

Perencake met hazelnoot

Het beslag van je perencake begint door de zachter boter minimaal 5 minuten te mixen met de suiker. Op die manier wordt het een romig geheel. Dan gaan daar, één voor één de eieren bij. Na ieder ei mix je net zo lang tot het ei volledig is opgenomen. Schraap de zijkanten van de kom er iedere keer goed bij.

Meng nu in een andere kom de bloem, met de hazelnoten, bakpoeder, bakingsoda, zout en en kaneel. Voeg dit toe aan het boter/suiker/eimengsel en meng even kort door. Tot slot gaan daar de perenblokjes doorheen. De basis van je perencake met hazelnoot is nu klaar.

Perencake bakken

Het beslag van je perencake gaat nu in je voorbereidde cakeblik en strijk de bovenkant glad. Als je wilt kun je hier nu nog wat plakjes peer in steken of strooi nog wat grof gehakte hazelnoten erover heen. Je perencake bak je 50 – 55 minuten in de voorverwarmde oven. Als een saté prikker droog en schoon uit het midden van je cake komt dan is je perencake gaar.

Laat de cake afkoelen in het blik, voor je ‘m daaruit haalt en op een rooster verder laat afkoelen. Vers is deze cake natuurlijk het allerlekkerst!

Gepubliceerd op 11 oktober 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 maart 2023
 
Paasbrood maken

Zin om met Pasen zelf een Paasbrood te maken? Dan heb ik een heerlijk en eenvoudig recept voor Paasbrood voor je!
20 februari 2023
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel
 
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel

Soeprecepten kun je gewoon niet genoeg hebben. En dit recept voor witlofsoep mag je ook aan je repertoire toevoegen. Lekker én gezond.
7 februari 2023
TikTok pasta met wodka garnalen
 
Tik Tok pasta met wodka garnalen

Je dacht dat de Tik Tok pasta met feta al lekker was? Wacht tot je diezelfde pasta eet met wodka garnalen. Goddelijk!
4 februari 2023
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!