Perencake met hazelnoot



Dit is zo’n cakerecept met peren die éxtra lekker is als de nieuwe oogst peren rijp is. Combineer deze smeuïge cake met hazelnoot voor extra smaak.

Want het zoete van de peer gaat geweldig samen met de aardse smaak van hazelnoot. Ik koos voor gemalen hazelnoten, zodat je het door de hele cake proeft. De basis van deze perencake komt van mijn klassieke roombotercake recept. Die paste ik op een aantal onderdelen aan.

Op de bovenkant van de cake nog wat extra plakjes peer. Dat daardoor (mogelijk) je cake een klein beetje inzakt heb ik even voor lief genomen. De smaak is er niet minder om. Dus wil je straks nog met een vers gebakken perencake aan de thee of koffie, dan is nu het moment om de keuken in te duiken!

Dit heb je nodig

  • 200 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
  • 200 gram fijne suiker
  • 4 eieren
  • 200 gram bloem
  • 75 gram gemalen hazelnoten
  • 1 el bakpoeder
  • ½ tl bakingsoda
  • ½ tl fijn keukenzout
  • 1 tl kaneel
  • 175 gram perenblokjes + optioneel  een halve peer extra in dunne plakjes ter garnering

Verder nodig: bakblik (ingevet) – oven voorverwarmen op 150 C (hetelucht) – mixer

cake met peer en hazelnoot

Perencake met hazelnoot

Het beslag van je perencake begint door de zachter boter minimaal 5 minuten te mixen met de suiker. Op die manier wordt het een romig geheel. Dan gaan daar, één voor één de eieren bij. Na ieder ei mix je net zo lang tot het ei volledig is opgenomen. Schraap de zijkanten van de kom er iedere keer goed bij.

Meng nu in een andere kom de bloem, met de hazelnoten, bakpoeder, bakingsoda, zout en en kaneel. Voeg dit toe aan het boter/suiker/eimengsel en meng even kort door. Tot slot gaan daar de perenblokjes doorheen. De basis van je perencake met hazelnoot is nu klaar.

Perencake bakken

Het beslag van je perencake gaat nu in je voorbereidde cakeblik en strijk de bovenkant glad. Als je wilt kun je hier nu nog wat plakjes peer in steken of strooi nog wat grof gehakte hazelnoten erover heen. Je perencake bak je 50 – 55 minuten in de voorverwarmde oven. Als een saté prikker droog en schoon uit het midden van je cake komt dan is je perencake gaar.

Laat de cake afkoelen in het blik, voor je ‘m daaruit haalt en op een rooster verder laat afkoelen. Vers is deze cake natuurlijk het allerlekkerst!

Gepubliceerd op 11 oktober 2021


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!