Maaltijdsalade met pastinaak hummus à  la Mathijs Vrieze



Maaltijdsalade met pastinaak hummus

Niet alleen is het heerlijk om samen met Mathijs Vrieze de keuken in te duiken voor een interview. Hij maakt er ook de heerlijkste, simpele en verse gerechten klaar. En een van die recepten mag ik vandaag met jullie delen.

Groente, in al zijn eenvoud en pure smaken, dat is de basis van deze goedgevulde maaltijdsalade waar ook kinderen blij van zullen worden. Gepofte tomaatjes, lekker gegrilde kip en vergeet bovenal de hele bijzondere hummus niet. Dat wordt smullen!

Voor een flinke bak vol
400 gram pastinaken *
400 kikkererwten in blik
2 teentjes knoflook
1 theel. gemalen komijn
1 citroen, rasp en sap naar smaak
2 eetl. olijfolie

*Geen pastinaken? Geen paniek. Neem dan knolselderij, of pompoen, want ook dat is lekker en heeft dezelfde structuur.

Pastinaak humus á la Mathijs Vrieze

Schil de pastinaken en snijd in gelijke stukken. Bak de gesneden pastinaak in een koekenpan in een beetje olie of boter. Als ze goudbruin gebakken zijn en beetgaar, laat je de pastinaak afkoelen. Doe de kikkererwten met het vocht in de keukenmachine (of gebruik een blender/staafmixer). Maal samen met de gebakken pastinaken fijn.

Nu voeg je de smaakmakers toe. 2 teentjes knoflook, een snufje gemalen komijn (of andere specerijen waar je dol op bent), citroenrasp, citroensap (naar smaak) en olijfolie. Maal fijn en vooral: proef! Breng goed op smaak met zout en peper.

Is de hummus niet smeuïg genoeg, voeg dan wat water toe. Als je nog meer olie toevoegt maak je er namelijk bijna mayonaise van, dus water is verstandiger. Je kunt de hummus ongeveer 2 a 3 dagen bewaren in de koelkast in een afgesloten bakje.

Maaltijdsalade met pastinaak hummus

3 paprika’s
250g cherry tomaatjes
1 avocado
4 kippendijen
1 zakje veldsla
sesamzaadjes
scheutje olie

Maaltijdsalade met geroosterde groenten

Op hoog vuur bak je als eerste in een klein drupje olie de paprika, tot ze lekker geroosterd en gaar, maar nog wel knapperig zijn. Haal uit de pan en voeg dan de schijfjes avocado toe. Bak die ook even op hoog vuur aan, hierdoor krijgen ze een nog intensere smaak. Haal ze uit de pan en bak dan, nog steeds op hoog vuur, de cherry tomaatjes aan. Doe alle groente bij elkaar en bak als laatste in 10-12 minuten de kippendijen op half hoog vuur goud bruin aan. Bestrooi met kruiden naar keuze, Mathijs gebruikte o.a. gerookt paprikapoeder en ras el hanout.

Serveer met de veldsla, groente en in reepjes gesneden kippendijen en natuurlijk een flinke schep pastinaakhummus. Smullen maar!

Gepubliceerd op 29 september 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.