Pastasaus van geroosterde bloemkool



Het blijft toch bijzonder wat je allemaal met bloemkool kunt. Dat bloemkool geroosterd heerlijk is wisten jullie al wel, maar weet je dat je ook er fantastisch een pastasaus mee kunt maken.

Het idee is een beetje hetzelfde als carbonara, romig en vol van smaak. Maar we gebruiken net even iets andere ingrediënten. Kijk maar!

spaghetti bloemkoolsaus Smulpaapje

Voor vier personen

500g bloemkoolroosjes
rasp van 1 citroen (schoongeboend)
zout, peper en iets olijfolie

45g pijnboompitten, geroosterd
450ml groentebouillon
2el verse peterselie, fijngesneden
50g geraspte Parmezaanse kaas
citroenrasp, naar smaak
zout & peper
optioneel: chilivlokken voor iets meer pit
350g spaghetti of linguini, al dente

Verder nodig: oven voorverwarmen op 200C (hetelucht) – bakblik met bakpapier

Geroosterde bloemkool

Leg de bloemkool op de bakplaat (of in een grote ovenschaal) en bestrooi met zout, peper, citroenrasp en matig olijfolie. Rooster ze nu in 20-25 goudbruin en beetgaar. In de tussentijd rooster je de pijnboompitten in een droge koekenpan en zet je de rest van de ingrediënten klaar.

Spaghetti met romige bloemkoolsaus

Aan het eind van de oventijd kook je de spaghetti in 8-10 minuten in gezouten kokend water al dente. Haal de bloemkool uit de oven en met de bouillon mix je die – met een staafmixer of in een blender – tot een gladde saus. Ik hield een paar roosjes bloemkool achter, voor erover.

Pastasaus van geroosterde bloemkool

Dan de kaas, citroenrasp en zout& peper erdoor en nog een keer blenden. Proef of ‘ie zo op smaak is, het is een milde, niet heel uitgesproken saus. Wil je iets meer pit, doe er dan wat gemalen chilivlokken door. Serveer met de spaghetti en bestrooi met pijnboompitten en peterselie.

Gepubliceerd op 11 april 2018


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 oktober 2020
soep met noodles
 
Wonton noodlesoep

Een subliem lekkere noodlesoep, juist door zijn eenvoud. Samen met de kinderen de wontons maken voor in de soep maakt er een echt feestje van.
19 oktober 2020
brownies met tahin van sabrina ghayour
 
Brownies met tahin & mandarijn

Glutenvrije brownies met als verrassende smaakmaker tahin. Het is mijn versie van het recept uit Simply van Sabrina Ghayour.
16 oktober 2020
Spaghetti Bazaar_Smulpaapje
 
Midden-Oostenspaghetti met champignons & tahin

Deze verrassende vegetarische spaghetti met champignons en tahin komt uit het prachtige boek Bazaar van Sabrina Ghayour
16 oktober 2020
 
Lasagne Bolognese

De lekkerste lasagne Bolognese ooit komt uit de Pastabijbel. Minstens zo lekker als bij de Italiaan, maar gewoon thuis gemaakt!
16 oktober 2020
camembert uit de oven
 
Smulpaapje weekmenu – week 43

Makkelijke maaltijden voor het hele gezin, dat is het weekmenu. Variatie, vers en gezond. Welke gerechten ga jij deze week maken?
15 oktober 2020
Bolognesesaus voor pasta
 
Bolognesesaus

De allerlekkerste pastasaus allertijden is zonder twijfel de Bolognesesaus. Maak lekker veel en geniet van de lekkerste Spaghetti Bolognese.