Pastasaus van geroosterde bloemkool



Het blijft toch bijzonder wat je allemaal met bloemkool kunt. Dat bloemkool geroosterd heerlijk is wisten jullie al wel, maar weet je dat je ook er fantastisch een pastasaus mee kunt maken.

Het idee is een beetje hetzelfde als carbonara, romig en vol van smaak. Maar we gebruiken net even iets andere ingrediënten. Kijk maar!

spaghetti bloemkoolsaus Smulpaapje

Voor vier personen

500g bloemkoolroosjes
rasp van 1 citroen (schoongeboend)
zout, peper en iets olijfolie

45g pijnboompitten, geroosterd
450ml groentebouillon
2el verse peterselie, fijngesneden
50g geraspte Parmezaanse kaas
citroenrasp, naar smaak
zout & peper
optioneel: chilivlokken voor iets meer pit
350g spaghetti of linguini, al dente

Verder nodig: oven voorverwarmen op 200C (hetelucht) – bakblik met bakpapier

Geroosterde bloemkool

Leg de bloemkool op de bakplaat (of in een grote ovenschaal) en bestrooi met zout, peper, citroenrasp en matig olijfolie. Rooster ze nu in 20-25 goudbruin en beetgaar. In de tussentijd rooster je de pijnboompitten in een droge koekenpan en zet je de rest van de ingrediënten klaar.

Spaghetti met romige bloemkoolsaus

Aan het eind van de oventijd kook je de spaghetti in 8-10 minuten in gezouten kokend water al dente. Haal de bloemkool uit de oven en met de bouillon mix je die – met een staafmixer of in een blender – tot een gladde saus. Ik hield een paar roosjes bloemkool achter, voor erover.

Pastasaus van geroosterde bloemkool

Dan de kaas, citroenrasp en zout& peper erdoor en nog een keer blenden. Proef of ‘ie zo op smaak is, het is een milde, niet heel uitgesproken saus. Wil je iets meer pit, doe er dan wat gemalen chilivlokken door. Serveer met de spaghetti en bestrooi met pijnboompitten en peterselie.

Gepubliceerd op 11 april 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.
16 maart 2024
everything bagel quiche
 
Everything bagel hartige taart met zalm

Alles wat lekker is aan een everything bagel met zalm, maar dan in de vorm van een hartige taart. Je favoriete lunchrecept is nu binnen handbereik.
8 maart 2024
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.