Pastasaus van geroosterde bloemkool



Het blijft toch bijzonder wat je allemaal met bloemkool kunt. Dat bloemkool geroosterd heerlijk is wisten jullie al wel, maar weet je dat je ook er fantastisch een pastasaus mee kunt maken.

Het idee is een beetje hetzelfde als carbonara, romig en vol van smaak. Maar we gebruiken net even iets andere ingrediënten. Kijk maar!

spaghetti bloemkoolsaus Smulpaapje

Voor vier personen

500g bloemkoolroosjes
rasp van 1 citroen (schoongeboend)
zout, peper en iets olijfolie

45g pijnboompitten, geroosterd
450ml groentebouillon
2el verse peterselie, fijngesneden
50g geraspte Parmezaanse kaas
citroenrasp, naar smaak
zout & peper
optioneel: chilivlokken voor iets meer pit
350g spaghetti of linguini, al dente

Verder nodig: oven voorverwarmen op 200C (hetelucht) – bakblik met bakpapier

Geroosterde bloemkool

Leg de bloemkool op de bakplaat (of in een grote ovenschaal) en bestrooi met zout, peper, citroenrasp en matig olijfolie. Rooster ze nu in 20-25 goudbruin en beetgaar. In de tussentijd rooster je de pijnboompitten in een droge koekenpan en zet je de rest van de ingrediënten klaar.

Spaghetti met romige bloemkoolsaus

Aan het eind van de oventijd kook je de spaghetti in 8-10 minuten in gezouten kokend water al dente. Haal de bloemkool uit de oven en met de bouillon mix je die – met een staafmixer of in een blender – tot een gladde saus. Ik hield een paar roosjes bloemkool achter, voor erover.

Pastasaus van geroosterde bloemkool

Dan de kaas, citroenrasp en zout& peper erdoor en nog een keer blenden. Proef of ‘ie zo op smaak is, het is een milde, niet heel uitgesproken saus. Wil je iets meer pit, doe er dan wat gemalen chilivlokken door. Serveer met de spaghetti en bestrooi met pijnboompitten en peterselie.

Gepubliceerd op 11 april 2018


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
7 juli 2020
pasta zalm
 
Pasta met zalm en spinazie

Een romige citroensaus voor je pasta met verse zalm en spinazie maakt van een gewone doordeweekse maaltijd een klein culinair feestje. Zó lekker. En zó gemaakt!
7 juli 2020
dutch baby
 
Dutch baby met rabarber en aardbeien

Een Dutch baby is een van de lievelingsontbijtjes van onze dochter. Dit keer werd het een Dutch baby met verse rabarbercompote en aardbeien.
7 juli 2020
bulgur
 
Bulgursalade met broccoli en venkel

Tabouleh is een salade op basis van bulgur en daar kun je verschillende varianten mee maken. Dit keer maakte ik ‘m met vier soorten groente.
3 juli 2020
vega curry
 
Curry met aubergine en courgette

Deze geurige vegetarische curry met aubergine, courgette en tomaat staat in minder dan een half uur op tafel.
3 juli 2020
rabarber compote
 
Rabarber compote met aardbei

Dit is mogelijk het lekkerste recept dat ik heb voor rabarber compote. Met verse aardbeien erdoor, maar ook met een vleugje vanille en kaneel.
2 juli 2020
 
Twee weken zonder gas op Curaçao, hoe kook je dan?

Nee, we zijn niet aan het verbouwen. Toch hadden wij ruim twee weken in ons huis op Curaçao geen gas. Maar hoe kook je dan?