Pasta met kip & paddenstoelen in een mosterdroomsaus



Tja, wat kan ik hier anders van zeggen dan in een mum van tijd klaar (minder dan 25 minuten), smeuïg, romig, beetje pit door de mosterd en gewoon belachelijk lekker!

Tipje, niet van te voren klaar maken. Door schade & schande wijs geworden kan ik je zeggen dat het daar niet lekkerder van wordt 😉 Gewoon maken en meteen aan tafel. Dat wordt smullen!

kipmosterdpasta Smulpaapje

Voor 4 personen

500g broccoli, in roosjes
1 rode ui, gesnipperd
1 flinke teen knoflook, geraspt
1el neutrale olie
350g kippendijen zonder bot, in reepjes
1tl gerookt paprikapoeder
zout & peper
250g kastanjechampignons, in plakjes
200g creme fraiche
2el Zaanse mosterd
1-2el platte peterselie, fijngesneden
350g pasta, naar keuze

Super snelle romige pasta met pit

Zet een pan met water op en kook de pasta in 8-10 minuten beetgaar. Verhit in een grote hapjespan de olie en fruit hier 2-3 minuten zachtjes de ui in aan. Bestrooi de kip met gerookt paprikapoeder, zout en peper. Zet tegelijkertijd een grote pan water op en breng dat aan de kook. Kook hierin in 5 minuten de broccoli beetgaar. Giet af en zet apart. Voeg de kip toe aan de ui en bak op hoog vuur 5 minuten om en om aan. Giet ook de pasta af.

Pasta met kip, champignons & broccoli

Bak daarna, ook nog op hoog vuur 2 minuten de champignons mee. Voeg dan de knoflook toe en bak nog 2 minuten op iets lager vuur. Dan de crème fraiche en mosterd erbij en tot een saus roeren. Voeg nu de pasta en broccoli toe en meng goed door. Breng op smaak met zout en peper en bestrooi met de verse peterselie.
 

Gepubliceerd op 8 maart 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.