Pasta met kip & paddenstoelen in een mosterdroomsaus



Tja, wat kan ik hier anders van zeggen dan in een mum van tijd klaar (minder dan 25 minuten), smeuïg, romig, beetje pit door de mosterd en gewoon belachelijk lekker!

Tipje, niet van te voren klaar maken. Door schade & schande wijs geworden kan ik je zeggen dat het daar niet lekkerder van wordt 😉 Gewoon maken en meteen aan tafel. Dat wordt smullen!

kipmosterdpasta Smulpaapje

Voor 4 personen

500g broccoli, in roosjes
1 rode ui, gesnipperd
1 flinke teen knoflook, geraspt
1el neutrale olie
350g kippendijen zonder bot, in reepjes
1tl gerookt paprikapoeder
zout & peper
250g kastanjechampignons, in plakjes
200g creme fraiche
2el Zaanse mosterd
1-2el platte peterselie, fijngesneden
350g pasta, naar keuze

Super snelle romige pasta met pit

Zet een pan met water op en kook de pasta in 8-10 minuten beetgaar. Verhit in een grote hapjespan de olie en fruit hier 2-3 minuten zachtjes de ui in aan. Bestrooi de kip met gerookt paprikapoeder, zout en peper. Zet tegelijkertijd een grote pan water op en breng dat aan de kook. Kook hierin in 5 minuten de broccoli beetgaar. Giet af en zet apart. Voeg de kip toe aan de ui en bak op hoog vuur 5 minuten om en om aan. Giet ook de pasta af.

Pasta met kip, champignons & broccoli

Bak daarna, ook nog op hoog vuur 2 minuten de champignons mee. Voeg dan de knoflook toe en bak nog 2 minuten op iets lager vuur. Dan de crème fraiche en mosterd erbij en tot een saus roeren. Voeg nu de pasta en broccoli toe en meng goed door. Breng op smaak met zout en peper en bestrooi met de verse peterselie.
 

Gepubliceerd op 8 maart 2017


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!
7 november 2022
zelf paté maken
 
Paté met pruimen

Zelf paté maken is zo veel simpeler dan je denkt. Deze paté met pruimen komt uit mijn boek Borreltijd en maak ik zelf nog met regelmaat.
2 november 2022
wortelsoep maken
 
Wortel & gembersoep

Wist jij dat wortels er in véél meer kleuren zijn dan alleen oranje. En dat je er met de toevoeging van wat gember een fantastisch lekkere soep mee maakt.
23 oktober 2022
 
Nationale boerenkooldag

De 24e oktober van het jaar is het nationale boerenkooldag. Een mooi moment om mijn 5 favoriete recepten met boerenkool op een rijtje te zetten.
19 oktober 2022
broccolirijst recept
 
Broccolirijst met snijbonen

Een makkelijk recept voor broccolirijst met snijbonen en paddenstoelen. Een perfecte snelle, gezonde maaltijd