Pasta met kip & paddenstoelen in een mosterdroomsaus

Tja, wat kan ik hier anders van zeggen dan in een mum van tijd klaar (minder dan 25 minuten), smeuïg, romig, beetje pit door de mosterd en gewoon belachelijk lekker!
Tipje, niet van te voren klaar maken. Door schade & schande wijs geworden kan ik je zeggen dat het daar niet lekkerder van wordt 😉 Gewoon maken en meteen aan tafel. Dat wordt smullen!
Voor 4 personen
500g broccoli, in roosjes
1 rode ui, gesnipperd
1 flinke teen knoflook, geraspt
1el neutrale olie
350g kippendijen zonder bot, in reepjes
1tl gerookt paprikapoeder
zout & peper
250g kastanjechampignons, in plakjes
200g creme fraiche
2el Zaanse mosterd
1-2el platte peterselie, fijngesneden
350g pasta, naar keuze
Super snelle romige pasta met pit
Zet een pan met water op en kook de pasta in 8-10 minuten beetgaar. Verhit in een grote hapjespan de olie en fruit hier 2-3 minuten zachtjes de ui in aan. Bestrooi de kip met gerookt paprikapoeder, zout en peper. Zet tegelijkertijd een grote pan water op en breng dat aan de kook. Kook hierin in 5 minuten de broccoli beetgaar. Giet af en zet apart. Voeg de kip toe aan de ui en bak op hoog vuur 5 minuten om en om aan. Giet ook de pasta af.
Pasta met kip, champignons & broccoli
Bak daarna, ook nog op hoog vuur 2 minuten de champignons mee. Voeg dan de knoflook toe en bak nog 2 minuten op iets lager vuur. Dan de crème fraiche en mosterd erbij en tot een saus roeren. Voeg nu de pasta en broccoli toe en meng goed door. Breng op smaak met zout en peper en bestrooi met de verse peterselie.
Gepubliceerd op 8 maart 2017