Pasta met kip & paddenstoelen in een mosterdroomsaus



Tja, wat kan ik hier anders van zeggen dan in een mum van tijd klaar (minder dan 25 minuten), smeuïg, romig, beetje pit door de mosterd en gewoon belachelijk lekker!

Tipje, niet van te voren klaar maken. Door schade & schande wijs geworden kan ik je zeggen dat het daar niet lekkerder van wordt 😉 Gewoon maken en meteen aan tafel. Dat wordt smullen!

kipmosterdpasta Smulpaapje

Voor 4 personen

500g broccoli, in roosjes
1 rode ui, gesnipperd
1 flinke teen knoflook, geraspt
1el neutrale olie
350g kippendijen zonder bot, in reepjes
1tl gerookt paprikapoeder
zout & peper
250g kastanjechampignons, in plakjes
200g creme fraiche
2el Zaanse mosterd
1-2el platte peterselie, fijngesneden
350g pasta, naar keuze

Super snelle romige pasta met pit

Zet een pan met water op en kook de pasta in 8-10 minuten beetgaar. Verhit in een grote hapjespan de olie en fruit hier 2-3 minuten zachtjes de ui in aan. Bestrooi de kip met gerookt paprikapoeder, zout en peper. Zet tegelijkertijd een grote pan water op en breng dat aan de kook. Kook hierin in 5 minuten de broccoli beetgaar. Giet af en zet apart. Voeg de kip toe aan de ui en bak op hoog vuur 5 minuten om en om aan. Giet ook de pasta af.

Pasta met kip, champignons & broccoli

Bak daarna, ook nog op hoog vuur 2 minuten de champignons mee. Voeg dan de knoflook toe en bak nog 2 minuten op iets lager vuur. Dan de crème fraiche en mosterd erbij en tot een saus roeren. Voeg nu de pasta en broccoli toe en meng goed door. Breng op smaak met zout en peper en bestrooi met de verse peterselie.
 

Gepubliceerd op 8 maart 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.
8 juni 2024
Ananas tarte tatin
 
Ananas Tarte Tatin 

De I-RON snijmachine is een must voor iedere hobby kok. Je kunt deze soepele snijmachine zelfs gebruiken om een ananas perfect mee te schillen.
6 juni 2024
recept yoghurtijs
 
Yoghurt ijs met aardbeien en frambozen

Met een ijsmachine is yoghurtijs echt het makkelijkste ijs om zelf te maken. Afhankelijk van het seizoen kies je je favoriete zomerfruit voor erdoor.
6 juni 2024
recept knoflookgarnalen bbq
 
Knoflookgarnalen van de BBQ

Dit is een recept voor knoflookgarnalen van de barbecue. Een heerlijk zomers borrelhapje, dat je in een handomdraai maakt.