Pasta met Hollandse garnalen & venusschelpen



SAMENWERKING – Met één pond ongepelde garnalen van de visboer op de markt maakte ik niet alleen deze waanzinnige pasta, maar ook de bouillon die ik in het recept gebruik. Dat betekent dat met een uurtje Zen garnalen pellen je daarna in een mum van tijd deze pasta op tafel zet.Deze kleine smaakmaker zorgt daarmee voor nét dat lekkere extra’s aan je pasta.

Natuurlijk kan de pasta ook met al gepelde garnalen en een kant & klare visbouillon, maar doe me een lol (of beter gezegd, doe jezelf dat plezier) haal dit weekend een pondje garnalen en geniet. Het is het waard!

Voor vier personen, als avondmaaltijd

1 pond ongepelde garnalen, de schillen & koppen gebruik je voor de garnalenbouillon (recept vind je hier)
of gebruik 150-200g gepelde garnalen
400g kleine venusschelpjes
2 venkelknollen, in dunne reepjes (de topjes gebruik je voor de bouillon)
1 courgette, in kleine blokjes
1el neutrale olie
250ml visbouillon (zelfgemaakte garnalenbouillon of van een tablet visbouillon)
1 citroen, de rasp
350g linguini of spaghetti
scheutje lekkere extra vierge olijfolie
zout & peper

Snelle pasta met Hollandse garnalen

Maak de bouillon volgens dit recept en zorg dat die klaar staat. Zorg ook dat je groente is gesneden en een pan gezouten water aan de kook is. Daar gaat de pasta in en die kook je in 8-10 minuten al dente. In die tijd bak je, op hoog vuur, de venkel en courgette in de olie 3-4 minuten aan.

Daar gaan de uitgelekte schelpjes bij en de visbouillon. Vuur iets hoger nog en al omscheppend de schelpjes in het vocht gaar koken. Na een paar minuutjes gaan ze al open.

pasta hollandsegarnalen_schelpjes Smulpaapje
dit zijn de venusschelpjes die ik in dit recept gebruikte, iedere goede visboer heeft ze!

De kleine smaakmaker

Giet de pasta af en doe die in de pan erbij. Even goed husselen en op smaak brengen met zout & peper. Dan de Hollandse garnalen erbij en omscheppen. Meteen serveren met wat citroenrasp en een scheutje olijfolie. Genieten maar!

Samenwerking: dit recept is gemaakt in opdracht en onderdeel van een betaalde samenwerking met het Nederlands Visbureau. Voor meer recepten met en informatie over Hollandse garnalen kun je ook terecht op Hollandsegarnaal.nl

Gepubliceerd op 6 september 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.
16 maart 2024
everything bagel quiche
 
Everything bagel hartige taart met zalm

Alles wat lekker is aan een everything bagel met zalm, maar dan in de vorm van een hartige taart. Je favoriete lunchrecept is nu binnen handbereik.
8 maart 2024
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.