Pasta met Hollandse garnalen & venusschelpen



SAMENWERKING – Met één pond ongepelde garnalen van de visboer op de markt maakte ik niet alleen deze waanzinnige pasta, maar ook de bouillon die ik in het recept gebruik. Dat betekent dat met een uurtje Zen garnalen pellen je daarna in een mum van tijd deze pasta op tafel zet.Deze kleine smaakmaker zorgt daarmee voor nét dat lekkere extra’s aan je pasta.

Natuurlijk kan de pasta ook met al gepelde garnalen en een kant & klare visbouillon, maar doe me een lol (of beter gezegd, doe jezelf dat plezier) haal dit weekend een pondje garnalen en geniet. Het is het waard!

Voor vier personen, als avondmaaltijd

1 pond ongepelde garnalen, de schillen & koppen gebruik je voor de garnalenbouillon (recept vind je hier)
of gebruik 150-200g gepelde garnalen
400g kleine venusschelpjes
2 venkelknollen, in dunne reepjes (de topjes gebruik je voor de bouillon)
1 courgette, in kleine blokjes
1el neutrale olie
250ml visbouillon (zelfgemaakte garnalenbouillon of van een tablet visbouillon)
1 citroen, de rasp
350g linguini of spaghetti
scheutje lekkere extra vierge olijfolie
zout & peper

Snelle pasta met Hollandse garnalen

Maak de bouillon volgens dit recept en zorg dat die klaar staat. Zorg ook dat je groente is gesneden en een pan gezouten water aan de kook is. Daar gaat de pasta in en die kook je in 8-10 minuten al dente. In die tijd bak je, op hoog vuur, de venkel en courgette in de olie 3-4 minuten aan.

Daar gaan de uitgelekte schelpjes bij en de visbouillon. Vuur iets hoger nog en al omscheppend de schelpjes in het vocht gaar koken. Na een paar minuutjes gaan ze al open.

pasta hollandsegarnalen_schelpjes Smulpaapje
dit zijn de venusschelpjes die ik in dit recept gebruikte, iedere goede visboer heeft ze!

De kleine smaakmaker

Giet de pasta af en doe die in de pan erbij. Even goed husselen en op smaak brengen met zout & peper. Dan de Hollandse garnalen erbij en omscheppen. Meteen serveren met wat citroenrasp en een scheutje olijfolie. Genieten maar!

Samenwerking: dit recept is gemaakt in opdracht en onderdeel van een betaalde samenwerking met het Nederlands Visbureau. Voor meer recepten met en informatie over Hollandse garnalen kun je ook terecht op Hollandsegarnaal.nl

Gepubliceerd op 6 september 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.