Pasta met Hollandse garnalen & courgette

Als je de deur niet uit kunt, om wat voor een reden dan ook, dan kun je met dit makkelijke pastarecept vanaf nu gewoon thuis uit eten. Want zo makkelijk als het is om te maken, zo waanzinnig lekker is het resultaat.
Wil je je kinderen iets leren over al het lekkers dat er uit de Noordzee komt, pel dan samen de Hollandse garnalen met ze. En ja, tussendoor proeven mag natuurlijk. Maar niet de schilletjes weggooien hé, daar heb ik nog een ander lekker recept voor!
Pasta met Hollandse garnalen & courgette
voor 4 personen, als avondmaaltijd
400g spaghetti
30g boter
2 courgettes, gewassen en in kleine blokjes (ongeveer 400g totaal)
2 tenen knoflook, geraspt of uit de knoflookpers
1 citroen, goed schoongeboend, rasp en sap
90g gepelde Hollandse garnalen (netto gewicht)
verse bieslook, naar smaak
zout & peper
Bereidingstijd: 15 minuten
Spaghetti met Hollandse garnalen & courgette
Zet een grote pan met gezouten water op en breng aan de kook. Kook hierin in ongeveer 8 minuten de spaghetti al dente. Als je de spaghetti afgiet vang dan een kopje van het kookwater op, dit heb je daarna nog nodig!
Pasta met courgette & citroen
In de tijd dat de pasta kookt smelt je de boter in een grote koekenpan, bak hierin op hoog vuur de courgette een minuut of twee aan. Voeg dan de knoflook toe, zet het vuur iets lager, en bak dit 2 minuten mee, terwijl je regelmatig alles omschept. Dan mag de rasp van de citroen erbij en sap naar smaak (minimaal 2 eetlepels). Voeg nu ook de Hollandse garnalen toe en warm alles even mee.
Snelle pasta met garnalen
De afgegoten spaghetti én een kopje van het kookvocht gaan bij het groente/garnalenmengsel. Schep alles goed door en breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. Proef of er eventueel nog wat extra citroensap bij moet. Schep de pasta in diepe borden en garneer als laatste met wat fijngesneden bieslook. Serveer meteen.
Tip voor ongepelde garnalen
Koop je Hollandse garnalen ook eens ongepeld. Het is super eenvoudig om ze te pellen en van de schilletjes die je overhoudt maak je deze heerlijke bouillon
Samenwerking Smulpaapje x Visbureau
Dit recept is onderdeel van een samenwerking met het Nederlands Visbureau. Ik maakte in 2019 ook recepten in de reeks ‘Vis van de Maand’ die vind je hier. En meer visrecepten vind je hier. Kijk ook op de site Visrecepten voor nóg meer lekkere recepten met vis.
Gepubliceerd op 26 maart 2020