Pasta met Hollandse garnalen & courgette



Als je de deur niet uit kunt, om wat voor een reden dan ook, dan kun je met dit makkelijke pastarecept vanaf nu gewoon thuis uit eten. Want zo makkelijk als het is om te maken, zo waanzinnig lekker is het resultaat.

Wil je je kinderen iets leren over al het lekkers dat er uit de Noordzee komt, pel dan samen de Hollandse garnalen met ze. En ja, tussendoor proeven mag natuurlijk. Maar niet de schilletjes weggooien hé, daar heb ik nog een ander lekker recept voor!

Spaghetti Hollandse garnalen en courgette_Smulpaapje.jpg

Pasta met Hollandse garnalen & courgette

voor 4 personen, als avondmaaltijd
400g spaghetti 
30g boter
2 courgettes, gewassen en in kleine blokjes (ongeveer 400g totaal)
2 tenen knoflook, geraspt of uit de knoflookpers
1 citroen, goed schoongeboend, rasp en sap
90g gepelde Hollandse garnalen (netto gewicht)
verse bieslook, naar smaak
zout & peper

Bereidingstijd: 15 minuten

Spaghetti met Hollandse garnalen & courgette

Zet een grote pan met gezouten water op en breng aan de kook. Kook hierin in ongeveer 8 minuten de spaghetti al dente. Als je de spaghetti afgiet vang dan een kopje van het kookwater op, dit heb je daarna nog nodig!

Pasta met courgette & citroen

In de tijd dat de pasta kookt smelt je de boter in een grote koekenpan, bak hierin op hoog vuur de courgette een minuut of twee aan. Voeg dan de knoflook toe, zet het vuur iets lager, en bak dit 2 minuten mee, terwijl je regelmatig alles omschept. Dan mag de rasp van de citroen erbij en sap naar smaak (minimaal 2 eetlepels). Voeg nu ook de Hollandse garnalen toe en warm alles even mee.

Snelle pasta met garnalen

De afgegoten spaghetti én een kopje van het kookvocht gaan bij het groente/garnalenmengsel. Schep alles goed door en breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. Proef of er eventueel nog wat extra citroensap bij moet. Schep de pasta in diepe borden en garneer als laatste met wat fijngesneden bieslook. Serveer meteen.

Tip voor ongepelde garnalen

Koop je Hollandse garnalen ook eens ongepeld. Het is super eenvoudig om ze te pellen en van de schilletjes die je overhoudt maak je deze heerlijke bouillon

Samenwerking Smulpaapje x Visbureau

Dit recept is onderdeel van een samenwerking met het Nederlands Visbureau. Ik maakte in 2019 ook recepten in de reeks ‘Vis van de Maand’ die vind je hier. En meer visrecepten vind je hier. Kijk ook op de site Visrecepten voor nóg meer lekkere recepten met vis.

Gepubliceerd op 26 maart 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!