Pasta met Hollandse garnalen & courgette



Als je de deur niet uit kunt, om wat voor een reden dan ook, dan kun je met dit makkelijke pastarecept vanaf nu gewoon thuis uit eten. Want zo makkelijk als het is om te maken, zo waanzinnig lekker is het resultaat.

Wil je je kinderen iets leren over al het lekkers dat er uit de Noordzee komt, pel dan samen de Hollandse garnalen met ze. En ja, tussendoor proeven mag natuurlijk. Maar niet de schilletjes weggooien hé, daar heb ik nog een ander lekker recept voor!

Spaghetti Hollandse garnalen en courgette_Smulpaapje.jpg

Pasta met Hollandse garnalen & courgette

voor 4 personen, als avondmaaltijd
400g spaghetti 
30g boter
2 courgettes, gewassen en in kleine blokjes (ongeveer 400g totaal)
2 tenen knoflook, geraspt of uit de knoflookpers
1 citroen, goed schoongeboend, rasp en sap
90g gepelde Hollandse garnalen (netto gewicht)
verse bieslook, naar smaak
zout & peper

Bereidingstijd: 15 minuten

Spaghetti met Hollandse garnalen & courgette

Zet een grote pan met gezouten water op en breng aan de kook. Kook hierin in ongeveer 8 minuten de spaghetti al dente. Als je de spaghetti afgiet vang dan een kopje van het kookwater op, dit heb je daarna nog nodig!

Pasta met courgette & citroen

In de tijd dat de pasta kookt smelt je de boter in een grote koekenpan, bak hierin op hoog vuur de courgette een minuut of twee aan. Voeg dan de knoflook toe, zet het vuur iets lager, en bak dit 2 minuten mee, terwijl je regelmatig alles omschept. Dan mag de rasp van de citroen erbij en sap naar smaak (minimaal 2 eetlepels). Voeg nu ook de Hollandse garnalen toe en warm alles even mee.

Snelle pasta met garnalen

De afgegoten spaghetti én een kopje van het kookvocht gaan bij het groente/garnalenmengsel. Schep alles goed door en breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. Proef of er eventueel nog wat extra citroensap bij moet. Schep de pasta in diepe borden en garneer als laatste met wat fijngesneden bieslook. Serveer meteen.

Tip voor ongepelde garnalen

Koop je Hollandse garnalen ook eens ongepeld. Het is super eenvoudig om ze te pellen en van de schilletjes die je overhoudt maak je deze heerlijke bouillon

Samenwerking Smulpaapje x Visbureau

Dit recept is onderdeel van een samenwerking met het Nederlands Visbureau. Ik maakte in 2019 ook recepten in de reeks ‘Vis van de Maand’ die vind je hier. En meer visrecepten vind je hier. Kijk ook op de site Visrecepten voor nóg meer lekkere recepten met vis.

Gepubliceerd op 26 maart 2020


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
7 februari 2023
TikTok pasta met wodka garnalen
 
Tik Tok pasta met wodka garnalen

Je dacht dat de Tik Tok pasta met feta al lekker was? Wacht tot je diezelfde pasta eet met wodka garnalen. Goddelijk!
4 februari 2023
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!
8 januari 2023
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
5 januari 2023
palmkool
 
10 x recepten met lekker veel groente

In plaats van deze maand te focussen op afvallen wil ik je laten zien hoe lekker het is om veel groente te eten. Dus 10x recepten met volop groente.