Pasta met Hollandse garnalen & courgette



Als je de deur niet uit kunt, om wat voor een reden dan ook, dan kun je met dit makkelijke pastarecept vanaf nu gewoon thuis uit eten. Want zo makkelijk als het is om te maken, zo waanzinnig lekker is het resultaat.

Wil je je kinderen iets leren over al het lekkers dat er uit de Noordzee komt, pel dan samen de Hollandse garnalen met ze. En ja, tussendoor proeven mag natuurlijk. Maar niet de schilletjes weggooien hé, daar heb ik nog een ander lekker recept voor!

Spaghetti Hollandse garnalen en courgette_Smulpaapje.jpg

Pasta met Hollandse garnalen & courgette

voor 4 personen, als avondmaaltijd
400g spaghetti 
30g boter
2 courgettes, gewassen en in kleine blokjes (ongeveer 400g totaal)
2 tenen knoflook, geraspt of uit de knoflookpers
1 citroen, goed schoongeboend, rasp en sap
90g gepelde Hollandse garnalen (netto gewicht)
verse bieslook, naar smaak
zout & peper

Bereidingstijd: 15 minuten

Spaghetti met Hollandse garnalen & courgette

Zet een grote pan met gezouten water op en breng aan de kook. Kook hierin in ongeveer 8 minuten de spaghetti al dente. Als je de spaghetti afgiet vang dan een kopje van het kookwater op, dit heb je daarna nog nodig!

Pasta met courgette & citroen

In de tijd dat de pasta kookt smelt je de boter in een grote koekenpan, bak hierin op hoog vuur de courgette een minuut of twee aan. Voeg dan de knoflook toe, zet het vuur iets lager, en bak dit 2 minuten mee, terwijl je regelmatig alles omschept. Dan mag de rasp van de citroen erbij en sap naar smaak (minimaal 2 eetlepels). Voeg nu ook de Hollandse garnalen toe en warm alles even mee.

Snelle pasta met garnalen

De afgegoten spaghetti én een kopje van het kookvocht gaan bij het groente/garnalenmengsel. Schep alles goed door en breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. Proef of er eventueel nog wat extra citroensap bij moet. Schep de pasta in diepe borden en garneer als laatste met wat fijngesneden bieslook. Serveer meteen.

Tip voor ongepelde garnalen

Koop je Hollandse garnalen ook eens ongepeld. Het is super eenvoudig om ze te pellen en van de schilletjes die je overhoudt maak je deze heerlijke bouillon

Samenwerking Smulpaapje x Visbureau

Dit recept is onderdeel van een samenwerking met het Nederlands Visbureau. Ik maakte in 2019 ook recepten in de reeks ‘Vis van de Maand’ die vind je hier. En meer visrecepten vind je hier. Kijk ook op de site Visrecepten voor nóg meer lekkere recepten met vis.

Gepubliceerd op 26 maart 2020


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
2 juli 2020
 
Twee weken zonder gas op Curaçao, hoe kook je dan?

Nee, we zijn niet aan het verbouwen. Toch hadden wij ruim twee weken in ons huis op Curaçao geen gas. Maar hoe kook je dan?
2 juli 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 27

Een weekmenu brengt als het goed is rust in huis. Weten wat je gaat eten, geen eten hoeven weggooien, maar vooral lekker en snel aan tafel met het hele gezin. Dit eten we deze week.
30 juni 2020
restjes mosselen gebruiken
 
Spaanse mosselsoep met chorizo

Wat je doet met restjes mosselen? Deze soep maken natuurlijk. Want met het rokerige van chorizo geef je deze mosselsoep net die extra kick.
29 juni 2020
focaccia recept
 
Focaccia met olijf & zongedroogde tomaat

Hét recept voor Italiaanse focaccia met olijf en zongedroogde tomaat. Ik leg je ook uit hoe het deeg (met en zonder stoomoven) nooit kan mislukken.
25 juni 2020
couscousbowl
 
Smulpaapje weekmenu – week 26

Niet meer hoeven nadenken wat je eet, of je nu op zoek bent naar vis, vlees of vega. Dit staat er deze week op het menu.
22 juni 2020
 
Angel food cake met aardbeien

Angel cake is zo’n taart die je gewoon een keer gemaakt moet hebben. Een super luchtige taart op basis van eiwit. Dit is hoe je ‘m maakt.