Pasta met citroen en tijmkip uit de oven



Pasta, daar zijn we eigenlijk allemaal wel dol op. Maar wat extra variatie is ook wel fijn, want met altijd bolognese– of tomatensaus ben je op enig moment ook wel klaar.

Deze pasta is lekker licht van smaak, door de citroen & tijm die de kip smaak geven in de oven. De oven doet het werk, en in minder dan een half uur zit je aan tafel!

citroen tijmkip Smulpaapje

Voor 4 personen

4 kippendijen, zonder bot
1 citroen, in plakjes
4 takjes verse tijm
2 tenen knoflook, in dunne plakjes
½ – 1el olie
2 stronken broccoli, in roosjes
400g pasta, naar keuze
2el citroenolie (Foodelicious) of gebruik extra vierge olie en wat citroensap
zout & peper

Verder nodig: oven voorverwarmen 200C – ovenschaal

Kip met citroen & tijm

Leg de kippendijen in de ovenschaal en kruid met zout en peper. Daar over heen verdeel je de knoflook, citroenschijfjes en takjes tijm en besprenkel met olie. Zet in de voorverwarmde oven. Na ongeveer 25 minuten is de kip gaar, controleer dat wel voor de zekerheid.

Pasta met citroenkip en tijm

Aan het einde van de oventijd voor de kip kook je de pasta beetgaar. Hetzelfde doe je met de broccoli. Ik doe beiden vaak in dezelfde pan. Eerst de pasta alvast 5 minuten koken, dan de broccoli er nog 4 minuten bij. Scheelt weer afwas 😉

Kip uit de oven met citroen en tijm

Haal de kip uit de oven en snijd die in reepjes. Hussel de broccoli door de pasta en breng op smaak met citroenolie, zout en peper. Op de pasta de kipreepjes en wat citroen, die nog extra smaak aan het gerecht geeft. Eet smakelijk!

Gepubliceerd op 8 december 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.