Pasta met citroen en tijmkip uit de oven



Pasta, daar zijn we eigenlijk allemaal wel dol op. Maar wat extra variatie is ook wel fijn, want met altijd bolognese– of tomatensaus ben je op enig moment ook wel klaar.

Deze pasta is lekker licht van smaak, door de citroen & tijm die de kip smaak geven in de oven. De oven doet het werk, en in minder dan een half uur zit je aan tafel!

citroen tijmkip Smulpaapje

Voor 4 personen

4 kippendijen, zonder bot
1 citroen, in plakjes
4 takjes verse tijm
2 tenen knoflook, in dunne plakjes
½ – 1el olie
2 stronken broccoli, in roosjes
400g pasta, naar keuze
2el citroenolie (Foodelicious) of gebruik extra vierge olie en wat citroensap
zout & peper

Verder nodig: oven voorverwarmen 200C – ovenschaal

Kip met citroen & tijm

Leg de kippendijen in de ovenschaal en kruid met zout en peper. Daar over heen verdeel je de knoflook, citroenschijfjes en takjes tijm en besprenkel met olie. Zet in de voorverwarmde oven. Na ongeveer 25 minuten is de kip gaar, controleer dat wel voor de zekerheid.

Pasta met citroenkip en tijm

Aan het einde van de oventijd voor de kip kook je de pasta beetgaar. Hetzelfde doe je met de broccoli. Ik doe beiden vaak in dezelfde pan. Eerst de pasta alvast 5 minuten koken, dan de broccoli er nog 4 minuten bij. Scheelt weer afwas 😉

Kip uit de oven met citroen en tijm

Haal de kip uit de oven en snijd die in reepjes. Hussel de broccoli door de pasta en breng op smaak met citroenolie, zout en peper. Op de pasta de kipreepjes en wat citroen, die nog extra smaak aan het gerecht geeft. Eet smakelijk!

Gepubliceerd op 8 december 2016


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!
7 november 2022
zelf paté maken
 
Paté met pruimen

Zelf paté maken is zo veel simpeler dan je denkt. Deze paté met pruimen komt uit mijn boek Borreltijd en maak ik zelf nog met regelmaat.
2 november 2022
wortelsoep maken
 
Wortel & gembersoep

Wist jij dat wortels er in véél meer kleuren zijn dan alleen oranje. En dat je er met de toevoeging van wat gember een fantastisch lekkere soep mee maakt.
23 oktober 2022
 
Nationale boerenkooldag

De 24e oktober van het jaar is het nationale boerenkooldag. Een mooi moment om mijn 5 favoriete recepten met boerenkool op een rijtje te zetten.
19 oktober 2022
broccolirijst recept
 
Broccolirijst met snijbonen

Een makkelijk recept voor broccolirijst met snijbonen en paddenstoelen. Een perfecte snelle, gezonde maaltijd