Pasta met citroen en tijmkip uit de oven



Pasta, daar zijn we eigenlijk allemaal wel dol op. Maar wat extra variatie is ook wel fijn, want met altijd bolognese– of tomatensaus ben je op enig moment ook wel klaar.

Deze pasta is lekker licht van smaak, door de citroen & tijm die de kip smaak geven in de oven. De oven doet het werk, en in minder dan een half uur zit je aan tafel!

citroen tijmkip Smulpaapje

Voor 4 personen

4 kippendijen, zonder bot
1 citroen, in plakjes
4 takjes verse tijm
2 tenen knoflook, in dunne plakjes
½ – 1el olie
2 stronken broccoli, in roosjes
400g pasta, naar keuze
2el citroenolie (Foodelicious) of gebruik extra vierge olie en wat citroensap
zout & peper

Verder nodig: oven voorverwarmen 200C – ovenschaal

Kip met citroen & tijm

Leg de kippendijen in de ovenschaal en kruid met zout en peper. Daar over heen verdeel je de knoflook, citroenschijfjes en takjes tijm en besprenkel met olie. Zet in de voorverwarmde oven. Na ongeveer 25 minuten is de kip gaar, controleer dat wel voor de zekerheid.

Pasta met citroenkip en tijm

Aan het einde van de oventijd voor de kip kook je de pasta beetgaar. Hetzelfde doe je met de broccoli. Ik doe beiden vaak in dezelfde pan. Eerst de pasta alvast 5 minuten koken, dan de broccoli er nog 4 minuten bij. Scheelt weer afwas 😉

Kip uit de oven met citroen en tijm

Haal de kip uit de oven en snijd die in reepjes. Hussel de broccoli door de pasta en breng op smaak met citroenolie, zout en peper. Op de pasta de kipreepjes en wat citroen, die nog extra smaak aan het gerecht geeft. Eet smakelijk!

Gepubliceerd op 8 december 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.