Paasnestjes van gepofte rijst



Net als de paashaaskoekjes van vorige week, zijn ook deze paasnestjes super leuk om samen met je kinderen te maken. En daarna op te snoepen natuurlijk! Voor de nestjes gebruikte in ongezoete, gepofte rijst. De uiteindelijke nestjes kun je vullen met mini paaseitjes, of wat je ook maar wilt.

Laat alles goed opstijven, zodat de nestjes in tact blijven. Hoe je dat doet leg ik je natuurlijk haarfijn uit!

paasnestjes_rijst Smulpaapje

Dit heb je nodig

halve zak gepofte rijst  á 225 gr (AH)
100 ml vloeibare honing
siliconen muffinblik
kleine paaseitjes
natte handen

Paasnestjes van gepofte rijst

Verwarm ongeveer 100 ml honing in een pannetje, zodat het dunner en goed vloeibaar wordt. Giet hier gepofte rijst bij en schep om, zodat alles onder de honing zit. De precieze hoeveelheid moet je proefondervindelijk ervaren. Start met de helft van de zak, schep dan om en kijk of het goed genoeg plakt. Het moet niet té plakkerig zijn, want dan stijft het straks niet goed op.

Met natte handen vorm je nu nestjes in het siliconen muffinblik. Gebruik ook geen andere blik, want straks duw je ze heel makkelijk uit hun vormpjes en dat gaat alleen omdat het siliconen is en dus meebeweegt. Duw de rijst goed in de vorm en tegen de zijkanten, zodat het straks stevig blijft zitten. Zet het blik, als je het helemaal gevuld hebt in de koelkast en laat minstens twee uur – maar een hele nacht mag ook – opstijven.

Haal de nestjes héél voorzichtig uit hun vormpjes en vorm, indien nodig, nog een beetje bij. Leg er kleine eitjes op en zet op de Paasontbijt of – brunchtafel. De nestjes kun je, als de eitjes eruit gesnoept zijn, lekker met wat melk als ontbijt of brunch opeten. Zo verspil je niks!

 

Gepubliceerd op 17 april 2019


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!
7 november 2022
zelf paté maken
 
Paté met pruimen

Zelf paté maken is zo veel simpeler dan je denkt. Deze paté met pruimen komt uit mijn boek Borreltijd en maak ik zelf nog met regelmaat.
2 november 2022
wortelsoep maken
 
Wortel & gembersoep

Wist jij dat wortels er in véél meer kleuren zijn dan alleen oranje. En dat je er met de toevoeging van wat gember een fantastisch lekkere soep mee maakt.
23 oktober 2022
 
Nationale boerenkooldag

De 24e oktober van het jaar is het nationale boerenkooldag. Een mooi moment om mijn 5 favoriete recepten met boerenkool op een rijtje te zetten.
19 oktober 2022
broccolirijst recept
 
Broccolirijst met snijbonen

Een makkelijk recept voor broccolirijst met snijbonen en paddenstoelen. Een perfecte snelle, gezonde maaltijd