Paasnestjes van gepofte rijst

Net als de paashaaskoekjes van vorige week, zijn ook deze paasnestjes super leuk om samen met je kinderen te maken. En daarna op te snoepen natuurlijk! Voor de nestjes gebruikte in ongezoete, gepofte rijst. De uiteindelijke nestjes kun je vullen met mini paaseitjes, of wat je ook maar wilt.
Laat alles goed opstijven, zodat de nestjes in tact blijven. Hoe je dat doet leg ik je natuurlijk haarfijn uit!
Dit heb je nodig
halve zak gepofte rijst á 225 gr (AH)
100 ml vloeibare honing
siliconen muffinblik
kleine paaseitjes
natte handen
Paasnestjes van gepofte rijst
Verwarm ongeveer 100 ml honing in een pannetje, zodat het dunner en goed vloeibaar wordt. Giet hier gepofte rijst bij en schep om, zodat alles onder de honing zit. De precieze hoeveelheid moet je proefondervindelijk ervaren. Start met de helft van de zak, schep dan om en kijk of het goed genoeg plakt. Het moet niet té plakkerig zijn, want dan stijft het straks niet goed op.
Met natte handen vorm je nu nestjes in het siliconen muffinblik. Gebruik ook geen andere blik, want straks duw je ze heel makkelijk uit hun vormpjes en dat gaat alleen omdat het siliconen is en dus meebeweegt. Duw de rijst goed in de vorm en tegen de zijkanten, zodat het straks stevig blijft zitten. Zet het blik, als je het helemaal gevuld hebt in de koelkast en laat minstens twee uur – maar een hele nacht mag ook – opstijven.
Haal de nestjes héél voorzichtig uit hun vormpjes en vorm, indien nodig, nog een beetje bij. Leg er kleine eitjes op en zet op de Paasontbijt of – brunchtafel. De nestjes kun je, als de eitjes eruit gesnoept zijn, lekker met wat melk als ontbijt of brunch opeten. Zo verspil je niks!
Gepubliceerd op 17 april 2019