Paasnestjes van gepofte rijst



Net als de paashaaskoekjes van vorige week, zijn ook deze paasnestjes super leuk om samen met je kinderen te maken. En daarna op te snoepen natuurlijk! Voor de nestjes gebruikte in ongezoete, gepofte rijst. De uiteindelijke nestjes kun je vullen met mini paaseitjes, of wat je ook maar wilt.

Laat alles goed opstijven, zodat de nestjes in tact blijven. Hoe je dat doet leg ik je natuurlijk haarfijn uit!

paasnestjes_rijst Smulpaapje

Dit heb je nodig

halve zak gepofte rijst  á 225 gr (AH)
100 ml vloeibare honing
siliconen muffinblik
kleine paaseitjes
natte handen

Paasnestjes van gepofte rijst

Verwarm ongeveer 100 ml honing in een pannetje, zodat het dunner en goed vloeibaar wordt. Giet hier gepofte rijst bij en schep om, zodat alles onder de honing zit. De precieze hoeveelheid moet je proefondervindelijk ervaren. Start met de helft van de zak, schep dan om en kijk of het goed genoeg plakt. Het moet niet té plakkerig zijn, want dan stijft het straks niet goed op.

Met natte handen vorm je nu nestjes in het siliconen muffinblik. Gebruik ook geen andere blik, want straks duw je ze heel makkelijk uit hun vormpjes en dat gaat alleen omdat het siliconen is en dus meebeweegt. Duw de rijst goed in de vorm en tegen de zijkanten, zodat het straks stevig blijft zitten. Zet het blik, als je het helemaal gevuld hebt in de koelkast en laat minstens twee uur – maar een hele nacht mag ook – opstijven.

Haal de nestjes héél voorzichtig uit hun vormpjes en vorm, indien nodig, nog een beetje bij. Leg er kleine eitjes op en zet op de Paasontbijt of – brunchtafel. De nestjes kun je, als de eitjes eruit gesnoept zijn, lekker met wat melk als ontbijt of brunch opeten. Zo verspil je niks!

 

Gepubliceerd op 17 april 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.