Paasnestjes van gepofte rijst



Net als de paashaaskoekjes van vorige week, zijn ook deze paasnestjes super leuk om samen met je kinderen te maken. En daarna op te snoepen natuurlijk! Voor de nestjes gebruikte in ongezoete, gepofte rijst. De uiteindelijke nestjes kun je vullen met mini paaseitjes, of wat je ook maar wilt.

Laat alles goed opstijven, zodat de nestjes in tact blijven. Hoe je dat doet leg ik je natuurlijk haarfijn uit!

paasnestjes_rijst Smulpaapje

Dit heb je nodig

halve zak gepofte rijst  á 225 gr (AH)
100 ml vloeibare honing
siliconen muffinblik
kleine paaseitjes
natte handen

Paasnestjes van gepofte rijst

Verwarm ongeveer 100 ml honing in een pannetje, zodat het dunner en goed vloeibaar wordt. Giet hier gepofte rijst bij en schep om, zodat alles onder de honing zit. De precieze hoeveelheid moet je proefondervindelijk ervaren. Start met de helft van de zak, schep dan om en kijk of het goed genoeg plakt. Het moet niet té plakkerig zijn, want dan stijft het straks niet goed op.

Met natte handen vorm je nu nestjes in het siliconen muffinblik. Gebruik ook geen andere blik, want straks duw je ze heel makkelijk uit hun vormpjes en dat gaat alleen omdat het siliconen is en dus meebeweegt. Duw de rijst goed in de vorm en tegen de zijkanten, zodat het straks stevig blijft zitten. Zet het blik, als je het helemaal gevuld hebt in de koelkast en laat minstens twee uur – maar een hele nacht mag ook – opstijven.

Haal de nestjes héél voorzichtig uit hun vormpjes en vorm, indien nodig, nog een beetje bij. Leg er kleine eitjes op en zet op de Paasontbijt of – brunchtafel. De nestjes kun je, als de eitjes eruit gesnoept zijn, lekker met wat melk als ontbijt of brunch opeten. Zo verspil je niks!

 

Gepubliceerd op 17 april 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.