Paaskoekjes, in vanille en chocola



Samen bakken is toch wel een van de favoriete dingen om samen met mijn dochter te doen. Vanaf elke leeftijd kunnen ze met dit recept al wel met iets meehelpen.

En met welk vormpje je ze uitsteekt is natuurlijk aan jou. Wij kozen voor een konijntje, in twee verschillende formaten. Benieuwd naar jullie creaties!

paaskoekjes 2017

Voor 4 bakplaten vol

150g zachte boter
200g suiker
1tl vanille
1 ei
400g bloem
1tl bakingsoda
1tl zout
rasp van 1 citroen

Voor de chocoladeversie: 15g cacao (gezeefd)

Verder nodig: huishoudfolie, mixer, bakplaat met bakpapier, 2 uur geduld, oven op 175C (hetelucht)

Basisdeeg voor vanillekoekjes

Mix de suiker met de boter, minimaal 5 minuten zodat de suiker goed is opgenomen en de boter mooi crémig is. Voeg dan de vanille toe en daarna het ei. Mix in een aparte kom de bloem, bakingsoda, zout en citroenrasp. Voeg dit (gezeefd) in delen toe aan het boter/suikermengsel tot het is opgenomen.

Paaskoekjes met vanille en chocola

Stort het kruimelige deeg op een schoon aanrecht en verdeel in twee delen. Aan één deel voeg je de cacao toe. Zeef dit erbij, zo voorkom je klontjes. Meng nog even goed door en vorm een deegbal. Pak die in huishoudfolie in en leg minstens 2 uur in de koelkast. Vorm ook van het vanille deeg een platte plak deeg, pak in folie en leg ook die in de koelkast.

Makkelijke, vers gebakken koekjes

Verwarm nu de oven voor. Rol het deeg uit, tot ongeveer een halve centimeter en steek er koekjes uit. Leg die op de bakplaat, met iets ruimte ertussen. Van het overgebleven deeg vorm je weer een samenhangend deeg, dat je daarna weer uitrolt. Herhaal tot je geen deeg meer over hebt.

Bak de koekjes 12-14 minuten in de voorverwarmde oven. Haal ze daarna van het bakblik en laat op een rooster afkoelen, hierdoor worden ze lekker knapperig.

paaskoekjes Smulpaapje 2017

Koekjesdeeg invriezen

Je maakt best een behoorlijke hoeveelheid koekjes met dit deeg. Je kunt ook heel prima de helft van het deeg invriezen, voor later gebruik. Verpak het dan goed in huishoudfolie en doe dat in een diepvrieszakje. Laat voor gebruik rustig ontdooien en volg daarna de stappen zoals hierboven beschreven.
 

Gepubliceerd op 29 maart 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.