Ovenschotel met boerenkool, gehakt & aardappeltjes



Een bizarre hoeveelheid groente zit er in deze ovenschotel. Maar wedden dat de kleinste Smulpaapjes dat niet eens door hebben. Zo lekker is ‘ie! Het handigste is het om deze ovenschotel voor te bereiden, want hij heeft wel wat tijd in de oven nodig. Maar dan ben je op drukke dagen ook wel lekker snel klaar!

Voor 4-6 personen (of 2 dagen gemak)

1el olie
1 ui, gesnipperd
300g wortel, in plakjes
2 pastinaken, in blokjes
300g boerenkool
150g erwtjes (diepvries)
300g rundergehakt
2el bloem
1pot groentefond (350ml) + 1 pot water
3tl worcestershire saus
1el grove mosterd
1tl tijm
zout en peper
500g gare aardappelschijfjes + 1el olie

Verder nodig: ovenbestendige grote pan – oven voorverwarmen op 180C
Bereidingstijd: 10 minuten +1.15 uur oventijd

Ovenschotel met groente en gehakt

Verhit in een grote (ovenvaste) pan de olie en fruit hier de ui in aan. In de tussentijd snijd je de groente. Bak vervolgens de gehakt rul met de ui en doe dan wortel, pastinaak en knoflook er bij. Bak een paar minuten mee en breng op smaak met zout, peper en tijm. Dan bestrooien met de bloem, omscheppen en een minuutje laten meebakken.

Heel veel groente ovenschotel

De erwtjes, worcestershire saus, mosterd er nu door roeren. Tot slot de boerenkool, in twee keer, er door heen scheppen. Tot slot gaat de groentefond en het water erbij. Schep dit even goed door. Dek alles nu af met de aardappelschijfjes en bestrijk met olie. Deksel op de pan en de oven in.

Ovenschotel met boerenkool, gehakt & aardappeltjes

Bak de ovenschotel 45 minuten, met de deksel op de pan. Haal dan de deksel eraf en zet de gril aan. Laat de ovenschotel net zo lang in de oven staan tot de aardappeltjes mooi goudbruin zijn. Ik deed dat met de oven gecombineerd met grillstand en had er 30 minuten voor nodig. Als je alleen de grillstand gebruikt zal het sneller gaan. Hou dat dus goed in de gaten.

Voorzichtig de pan met ovenhandschoenen uit de oven halen en lekker aan tafel!

Ovenschotel voorbereiden

Wil je ovenschotel voorbereiden, maak ‘dan helemaal klaar en zet ook alvast een half uur in de oven (met deksel). Haal ‘er daarna uit, laat afkoelen en zet koud weg. Op de dag van eten zet je ‘dan een kwartiertje in een op 200C voorverwarmde oven (met deksel) en daarna verder zonder deksel, zoals hierboven aangegeven. Eet smakelijk!

Gepubliceerd op 17 januari 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.