Oosterse bowl met gebakken bloemkoolrijst & tofu



Meer groente eten, ik denk dat iedereen zoekt naar manieren om dat voor elkaar te krijgen. Dit kommetje vol lekkers gaat daar in ieder geval bij helpen. Want in plaats van gewone rijst maakte ik een bowl met gebakken bloemkoolrijst.

Niet alle kinderen zullen hier even dol op zijn, maar omdat er nog zoveel meer lekkers in zit kan het maar zo zijn dat het – net als hier – in no time verdwenen is. Het proberen waard!

Gebakken Bloemkoolrijst bowl Smulpaapje

Voor vier personen

500g bloemkoolrijst (zelfgemaakt of gekocht)
2el zonnebloemolie
1teen knoflook, geraspt
1tl geraspte, verse gember
1tl sesamolie
1el sojasaus (ik gebruik Tomasu)
400g kastanjechampignons
1el Hoisinsaus
180g gemarineerde tofublokjes (AH)
400g spinazie
1 zak sojaboontjes (Bonduelle, diepvries)
125g taugé
handje gehakte pinda’s (optioneel)

Vegetarische bowl met tofu

Verhit een koekenpan met de olie en fruit hier de knoflook en gember twee minuten in aan. Voeg de bloemkoolrijst toe en bak die een 2-3 minuten mee, terwijl je regelmaat omschept. Breng op smaak met sesamolie en sojasaus. Vuur uit en laten staan terwijl je de rest van de ingrediënten voor je bowl voorbereidt.

Gebakken champignons met hoisinsaus

In een andere koekenpan verhit je nog een eetlepel zonnebloem olie en bak je op hoog vuur de champignons. Hoisinsaus er dan bij en nog even doorwarmen, doe in een bakje en zet even apart. Veeg de pan schoon en bak hierin, op hoog vuur in vijf minuten de tofublokjes. In de laatste minuut bak je de taugé even kort mee.

Lifehack voor het slinken van spinazie

In een pan kokend water kook je volgens gebruiksaanwijzing de sojaboontjes beetgaar. Als je die afgiet in een vergiet zet je een ander vergiet of zeef eronder, waar je de spinazie in doet. Door het kokende water dat je daar op giet uit de pan sojaboontjes slink je de spinazie. Knijp die daarna (voorzichtig, want heet!) uit.

Verdeel over vier kommen de gebakken bloemkoolrijst. Daarop gaan de champignons, tofu, spinazie, taugé en sojaboontjes. Bestrooi als je wilt nog met wat gehakte pinda’s. Eet smakelijk!

Gepubliceerd op 23 januari 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.