Oosterse bowl met gebakken bloemkoolrijst & tofu



Meer groente eten, ik denk dat iedereen zoekt naar manieren om dat voor elkaar te krijgen. Dit kommetje vol lekkers gaat daar in ieder geval bij helpen. Want in plaats van gewone rijst maakte ik een bowl met gebakken bloemkoolrijst.

Niet alle kinderen zullen hier even dol op zijn, maar omdat er nog zoveel meer lekkers in zit kan het maar zo zijn dat het – net als hier – in no time verdwenen is. Het proberen waard!

Gebakken Bloemkoolrijst bowl Smulpaapje

Voor vier personen

500g bloemkoolrijst (zelfgemaakt of gekocht)
2el zonnebloemolie
1teen knoflook, geraspt
1tl geraspte, verse gember
1tl sesamolie
1el sojasaus (ik gebruik Tomasu)
400g kastanjechampignons
1el Hoisinsaus
180g gemarineerde tofublokjes (AH)
400g spinazie
1 zak sojaboontjes (Bonduelle, diepvries)
125g taugé
handje gehakte pinda’s (optioneel)

Vegetarische bowl met tofu

Verhit een koekenpan met de olie en fruit hier de knoflook en gember twee minuten in aan. Voeg de bloemkoolrijst toe en bak die een 2-3 minuten mee, terwijl je regelmaat omschept. Breng op smaak met sesamolie en sojasaus. Vuur uit en laten staan terwijl je de rest van de ingrediënten voor je bowl voorbereidt.

Gebakken champignons met hoisinsaus

In een andere koekenpan verhit je nog een eetlepel zonnebloem olie en bak je op hoog vuur de champignons. Hoisinsaus er dan bij en nog even doorwarmen, doe in een bakje en zet even apart. Veeg de pan schoon en bak hierin, op hoog vuur in vijf minuten de tofublokjes. In de laatste minuut bak je de taugé even kort mee.

Lifehack voor het slinken van spinazie

In een pan kokend water kook je volgens gebruiksaanwijzing de sojaboontjes beetgaar. Als je die afgiet in een vergiet zet je een ander vergiet of zeef eronder, waar je de spinazie in doet. Door het kokende water dat je daar op giet uit de pan sojaboontjes slink je de spinazie. Knijp die daarna (voorzichtig, want heet!) uit.

Verdeel over vier kommen de gebakken bloemkoolrijst. Daarop gaan de champignons, tofu, spinazie, taugé en sojaboontjes. Bestrooi als je wilt nog met wat gehakte pinda’s. Eet smakelijk!

Gepubliceerd op 23 januari 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.