Oosterse bowl met gebakken bloemkoolrijst & tofu



Meer groente eten, ik denk dat iedereen zoekt naar manieren om dat voor elkaar te krijgen. Dit kommetje vol lekkers gaat daar in ieder geval bij helpen. Want in plaats van gewone rijst maakte ik een bowl met gebakken bloemkoolrijst.

Niet alle kinderen zullen hier even dol op zijn, maar omdat er nog zoveel meer lekkers in zit kan het maar zo zijn dat het – net als hier – in no time verdwenen is. Het proberen waard!

Gebakken Bloemkoolrijst bowl Smulpaapje

Voor vier personen

500g bloemkoolrijst (zelfgemaakt of gekocht)
2el zonnebloemolie
1teen knoflook, geraspt
1tl geraspte, verse gember
1tl sesamolie
1el sojasaus (ik gebruik Tomasu)
400g kastanjechampignons
1el Hoisinsaus
180g gemarineerde tofublokjes (AH)
400g spinazie
1 zak sojaboontjes (Bonduelle, diepvries)
125g taugé
handje gehakte pinda’s (optioneel)

Vegetarische bowl met tofu

Verhit een koekenpan met de olie en fruit hier de knoflook en gember twee minuten in aan. Voeg de bloemkoolrijst toe en bak die een 2-3 minuten mee, terwijl je regelmaat omschept. Breng op smaak met sesamolie en sojasaus. Vuur uit en laten staan terwijl je de rest van de ingrediënten voor je bowl voorbereidt.

Gebakken champignons met hoisinsaus

In een andere koekenpan verhit je nog een eetlepel zonnebloem olie en bak je op hoog vuur de champignons. Hoisinsaus er dan bij en nog even doorwarmen, doe in een bakje en zet even apart. Veeg de pan schoon en bak hierin, op hoog vuur in vijf minuten de tofublokjes. In de laatste minuut bak je de taugé even kort mee.

Lifehack voor het slinken van spinazie

In een pan kokend water kook je volgens gebruiksaanwijzing de sojaboontjes beetgaar. Als je die afgiet in een vergiet zet je een ander vergiet of zeef eronder, waar je de spinazie in doet. Door het kokende water dat je daar op giet uit de pan sojaboontjes slink je de spinazie. Knijp die daarna (voorzichtig, want heet!) uit.

Verdeel over vier kommen de gebakken bloemkoolrijst. Daarop gaan de champignons, tofu, spinazie, taugé en sojaboontjes. Bestrooi als je wilt nog met wat gehakte pinda’s. Eet smakelijk!

Gepubliceerd op 23 januari 2019


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2022
Bloemkoolsteak met citroen en pesto
 
Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Als je een oven aan kunt zetten kun je ook dit bloemkool recept maken. Een van de lekkerste bloemkoolsteaks, met citroen en pesto.
18 september 2022
Porcini ragu Ixta Belfrage
 
Pasta met porcini ragú

Een vega umami bommetje van pasta met porcini, die ook nog eens in no time gemaakt is. Uit Mezcla van Ixta Belfrage. Goddelijk!
17 september 2022
Twix met tahin
 
Tahin Twix van Esther Erwteman

Zelf twix maken is geweldig. Twix met tahin is next level heerlijk en die maak je heel eenvoudig zelf met dit recept.
1 september 2022
pizza met vijgen en gorgonzola
 
Flatbread pizza’s met gorgonzola & vijgen

Deze pizza van flatbread kun je zowel op de barbecue als in de oven maken. Heerlijk met de combi van gorgonzola en het zoete van vijgen.
1 september 2022
broodje chutney
 
Zelfgemaakte chutney van vijgen & rode ui

Dit is je nieuwe favoriete recept voor zelfgemaakte vijgenchutney met rode ui. Je wilt nooit meer anders. Gegarandeerd!
28 augustus 2022
cake met vijgen
 
Verjaardagscake met verse vijgen en rum

Wie jarig is trakteert; duik de keuken in om deze cake met verse vijgen en rum te maken. Ook lekker als je niet jarig bent!