Oosterse bowl met gebakken bloemkoolrijst & tofu



Meer groente eten, ik denk dat iedereen zoekt naar manieren om dat voor elkaar te krijgen. Dit kommetje vol lekkers gaat daar in ieder geval bij helpen. Want in plaats van gewone rijst maakte ik een bowl met gebakken bloemkoolrijst.

Niet alle kinderen zullen hier even dol op zijn, maar omdat er nog zoveel meer lekkers in zit kan het maar zo zijn dat het – net als hier – in no time verdwenen is. Het proberen waard!

Gebakken Bloemkoolrijst bowl Smulpaapje

Voor vier personen

500g bloemkoolrijst (zelfgemaakt of gekocht)
2el zonnebloemolie
1teen knoflook, geraspt
1tl geraspte, verse gember
1tl sesamolie
1el sojasaus (ik gebruik Tomasu)
400g kastanjechampignons
1el Hoisinsaus
180g gemarineerde tofublokjes (AH)
400g spinazie
1 zak sojaboontjes (Bonduelle, diepvries)
125g taugé
handje gehakte pinda’s (optioneel)

Vegetarische bowl met tofu

Verhit een koekenpan met de olie en fruit hier de knoflook en gember twee minuten in aan. Voeg de bloemkoolrijst toe en bak die een 2-3 minuten mee, terwijl je regelmaat omschept. Breng op smaak met sesamolie en sojasaus. Vuur uit en laten staan terwijl je de rest van de ingrediënten voor je bowl voorbereidt.

Gebakken champignons met hoisinsaus

In een andere koekenpan verhit je nog een eetlepel zonnebloem olie en bak je op hoog vuur de champignons. Hoisinsaus er dan bij en nog even doorwarmen, doe in een bakje en zet even apart. Veeg de pan schoon en bak hierin, op hoog vuur in vijf minuten de tofublokjes. In de laatste minuut bak je de taugé even kort mee.

Lifehack voor het slinken van spinazie

In een pan kokend water kook je volgens gebruiksaanwijzing de sojaboontjes beetgaar. Als je die afgiet in een vergiet zet je een ander vergiet of zeef eronder, waar je de spinazie in doet. Door het kokende water dat je daar op giet uit de pan sojaboontjes slink je de spinazie. Knijp die daarna (voorzichtig, want heet!) uit.

Verdeel over vier kommen de gebakken bloemkoolrijst. Daarop gaan de champignons, tofu, spinazie, taugé en sojaboontjes. Bestrooi als je wilt nog met wat gehakte pinda’s. Eet smakelijk!

Gepubliceerd op 23 januari 2019


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!
8 januari 2023
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
5 januari 2023
palmkool
 
10 x recepten met lekker veel groente

In plaats van deze maand te focussen op afvallen wil ik je laten zien hoe lekker het is om veel groente te eten. Dus 10x recepten met volop groente.
29 december 2022
snelle roerbak met spitskool
 
Super snelle roerbak met spitskool en champignons

Een super snelle roerbak met spitskool en champignons. Een heerlijk budgetrecept dat in no time klaar is. Super gezond én lekker
29 december 2022
borreltijd
 
Italiaans borrelhapje (sfoglia ripiena)

Gevuld bladerdeeg, op z’n Italiaans, maakt een waanzinnig lekker en makkelijk borrelhapje. Zéker als je truffelsalami gebruikt.