Oogst van Marleen van Es – reviewEten en koken met de seizoen is de ondertitel van het tweede boek van Marleen. Na ‘Eten uit de Volkstuin’ nam ze de tijd om haar tweede boek te maken.

En wat kan ik meer zeggen dan dat dit een jaloersmakend mooi én lekker boek is. En een meer dan waardige opvolger van haar eerste!

Oogst_cover

Eten en koken met de seizoenen

In alle opzichten onderscheid dit boek zich van de reguliere kookboeken. Dat ligt niet alleen aan de grootte en het grote lettertype alleen. Het ligt vooral aan het complete boekwerk met waanzinnige combi van topfotografie (wederom door Marleen zelf gedaan, zie ook haar foto van de merengue hieronder, te mooi gewoon) en smakelijke, verrassende én maakbare recepten.

Oogsten en buiten eten

Volgens Marleen zelf behelst het boek hetgeen ze het liefst doet “oogsten en buiten eten. Alleen of met familie en vrienden. En met alle groenten die ik lekker vind.” In het boek dan ook volop groente, in alle voorkomende en minder voorkomende gedaantes.

Meringue ©Marleen van Es
  Foto door Marleen zelf, hoe mooi!

Zoals de ondertitel al doet vermoeden is het boek opgedeeld in seizoenen. En per seizoen in een aantal terugkerende thema’s Ontbijt – Lunch – Hapje/drankje – voorgerecht – hoofdgerecht – dessert en basics. Het maakt het een mega compleet boek met werkelijk voor ieder moment van de dag iets dat je kunt maken.

Jaloersmakend compleet en prachtig boek

Natuurlijk hoef je niet alles zelf uit de tuin te oogsten om de recepten te kunnen maken. Ga naar je favoriete groenteboer en koop wat je wilt maken. Vraag voor de grap jouw groenteman ook eens wat er nu in het seizoen is en probeer iets dat je nog nooit eerder hebt gegeten. Dikke kans dat in het boek van Marleen een recept staat dat je wilt uitproberen.

tuinbonen vd BBQ_Marleen

Koken uit Oogst

Vooraan op de plank komt dit boek van Marleen, want ik zag zó veel recepten die er watertandend lekker uit zien. Afgelopen weekend maakten we de tuinbonen van de barbecue (zie foto hierboven, zó lekker!), de coleslaw met tahin dressing (zie foto hieronder) aten we bij de BBQ ribs, en met jullie deel ik het recept van de vlierbloesemtiramisu die we ook aten. Maar ik denk dat dit zo’n boek is dat je uit de kast blijft pakken, ter inspiratie, om je aan te vergapen of om nog meer uit te maken.

Coleslaw tahindressing_Oogst

Nú naar de boekhandel

Mocht het nog niet duidelijk zijn, ik ben nogal enthousiast over Oogst. Mocht er nou één boek zijn waar je je geld aan wilt spenderen dan is het dit boek van Marleen van Os. Dan ga ik nu even verder met extreem jaloers zijn op haar talent, want iemand die alle facetten van een boek zo mooi weet te vangen, die kun je alleen maar enorm feliciteren met het benutten van al haar talenten. Complimenten Marleen!

Oogst van Marleen van Es is uitgegeven door Nieuw Amsterdam, kost € 34,99 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online via Bol.com

Gepubliceerd op 26 juni 2017


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2022
Bloemkoolsteak met citroen en pesto
 
Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Als je een oven aan kunt zetten kun je ook dit bloemkool recept maken. Een van de lekkerste bloemkoolsteaks, met citroen en pesto.
18 september 2022
Porcini ragu Ixta Belfrage
 
Pasta met porcini ragú

Een vega umami bommetje van pasta met porcini, die ook nog eens in no time gemaakt is. Uit Mezcla van Ixta Belfrage. Goddelijk!
17 september 2022
Twix met tahin
 
Tahin Twix van Esther Erwteman

Zelf twix maken is geweldig. Twix met tahin is next level heerlijk en die maak je heel eenvoudig zelf met dit recept.
1 september 2022
pizza met vijgen en gorgonzola
 
Flatbread pizza’s met gorgonzola & vijgen

Deze pizza van flatbread kun je zowel op de barbecue als in de oven maken. Heerlijk met de combi van gorgonzola en het zoete van vijgen.
1 september 2022
broodje chutney
 
Zelfgemaakte chutney van vijgen & rode ui

Dit is je nieuwe favoriete recept voor zelfgemaakte vijgenchutney met rode ui. Je wilt nooit meer anders. Gegarandeerd!
28 augustus 2022
cake met vijgen
 
Verjaardagscake met verse vijgen en rum

Wie jarig is trakteert; duik de keuken in om deze cake met verse vijgen en rum te maken. Ook lekker als je niet jarig bent!