Oogst van Marleen van Es – reviewEten en koken met de seizoen is de ondertitel van het tweede boek van Marleen. Na ‘Eten uit de Volkstuin’ nam ze de tijd om haar tweede boek te maken.

En wat kan ik meer zeggen dan dat dit een jaloersmakend mooi én lekker boek is. En een meer dan waardige opvolger van haar eerste!

Oogst_cover

Eten en koken met de seizoenen

In alle opzichten onderscheid dit boek zich van de reguliere kookboeken. Dat ligt niet alleen aan de grootte en het grote lettertype alleen. Het ligt vooral aan het complete boekwerk met waanzinnige combi van topfotografie (wederom door Marleen zelf gedaan, zie ook haar foto van de merengue hieronder, te mooi gewoon) en smakelijke, verrassende én maakbare recepten.

Oogsten en buiten eten

Volgens Marleen zelf behelst het boek hetgeen ze het liefst doet “oogsten en buiten eten. Alleen of met familie en vrienden. En met alle groenten die ik lekker vind.” In het boek dan ook volop groente, in alle voorkomende en minder voorkomende gedaantes.

Meringue ©Marleen van Es
  Foto door Marleen zelf, hoe mooi!

Zoals de ondertitel al doet vermoeden is het boek opgedeeld in seizoenen. En per seizoen in een aantal terugkerende thema’s Ontbijt – Lunch – Hapje/drankje – voorgerecht – hoofdgerecht – dessert en basics. Het maakt het een mega compleet boek met werkelijk voor ieder moment van de dag iets dat je kunt maken.

Jaloersmakend compleet en prachtig boek

Natuurlijk hoef je niet alles zelf uit de tuin te oogsten om de recepten te kunnen maken. Ga naar je favoriete groenteboer en koop wat je wilt maken. Vraag voor de grap jouw groenteman ook eens wat er nu in het seizoen is en probeer iets dat je nog nooit eerder hebt gegeten. Dikke kans dat in het boek van Marleen een recept staat dat je wilt uitproberen.

tuinbonen vd BBQ_Marleen

Koken uit Oogst

Vooraan op de plank komt dit boek van Marleen, want ik zag zó veel recepten die er watertandend lekker uit zien. Afgelopen weekend maakten we de tuinbonen van de barbecue (zie foto hierboven, zó lekker!), de coleslaw met tahin dressing (zie foto hieronder) aten we bij de BBQ ribs, en met jullie deel ik het recept van de vlierbloesemtiramisu die we ook aten. Maar ik denk dat dit zo’n boek is dat je uit de kast blijft pakken, ter inspiratie, om je aan te vergapen of om nog meer uit te maken.

Coleslaw tahindressing_Oogst

Nú naar de boekhandel

Mocht het nog niet duidelijk zijn, ik ben nogal enthousiast over Oogst. Mocht er nou één boek zijn waar je je geld aan wilt spenderen dan is het dit boek van Marleen van Os. Dan ga ik nu even verder met extreem jaloers zijn op haar talent, want iemand die alle facetten van een boek zo mooi weet te vangen, die kun je alleen maar enorm feliciteren met het benutten van al haar talenten. Complimenten Marleen!

Oogst van Marleen van Es is uitgegeven door Nieuw Amsterdam, kost € 34,99 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online via Bol.com

Gepubliceerd op 26 juni 2017


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
7 februari 2023
TikTok pasta met wodka garnalen
 
Tik Tok pasta met wodka garnalen

Je dacht dat de Tik Tok pasta met feta al lekker was? Wacht tot je diezelfde pasta eet met wodka garnalen. Goddelijk!
4 februari 2023
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!
8 januari 2023
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
5 januari 2023
palmkool
 
10 x recepten met lekker veel groente

In plaats van deze maand te focussen op afvallen wil ik je laten zien hoe lekker het is om veel groente te eten. Dus 10x recepten met volop groente.