Onze derde week thuis – Corona updateOnze tweede week thuis – Corona update

Ik schrijf deze update nu al voor de derde keer en het wordt bijna onderdeel van mijn wekelijkse routine. Een routine die zo ontzettend veranderd is in een paar weken tijd. En tegelijkertijd ook helemaal niet moet ik zeggen.Ups & downs horen er altijd al wel bij, maar ze lijken deze weken heftiger dan ooit. Het goede nieuws blijft er gelukkig ook. Voor het evenwicht zullen we maar zeggen…

In de wekelijkse routine zitten – naast op rustige momenten toch even proberen om naar buiten te gaan – ook nog steeds de kinderkooklessen via instastories en een live kookles op zondag. Vorige week was dat een pastaatje met Hollandse Garnalen. Deze week staat er klassiek Chinees afhaalgerecht op het menu, foe yong hai.

Telegraaf_kinderkooklessen_Susan

De kinderkooklessen stonden trouwens afgelopen week ook weer in de krant.Een super mooi artikel in de Telegraaf dit keer. Het is grappig om te zien hoe iets waar ik al acht jaar mee bezig ben – goed eten voor kinderen, uit & thuis – nu zoveel meer belangstelling krijgt. Ik ben echt enorm dankbaar dat zoveel mensen deze tijd aangrijpen om hier mee aan de slag te gaan!

De wekelijkse routine brengt natuurlijk ook op vrijdagmiddag een virtuele vrijdagmiddagborrel. En deze week was mijn vriendinnetje Emma, uit Berlijn te gast. Via haar website geeft ze virtuele rondleidingen door Berlijn én les over Berlijn. Super gaaf!

Zo houden we het leuk

Nu iedereen van de eerste shock bekomen lijkt te zijn is er ook weer wat ruimte voor leuke dingen. Ik kreeg bijvoorbeeld nieuwe alcoholvrije spirits van Fluére om uit te proberen (hoe mooi is die fles!) Er waren fantástisch lekkere nieuwe ijsjes van Redband en Venco, die vanaf nu bij de Appie te koop zijn. Duo dropjes én schoolkrijtjes. En die smaken dus precíes zo als de dropjes. Maar ik mocht via mijn instagram ook een maand luisteren via Storytel weggeven.

Venco-Schoolkrijt-ijs-verpakking.jpg   Fluere.jpg

En binnenkort komen er nog véél meer toffe winacties aan, want de nieuwe site is bijna live!

SusanAretz.nl live

Vanaf morgen (maandag 6 april) gaat de eerste fase van de nieuwe website de lucht in. Alles wat je voorheen op Carpefckndiem.nl vond staat nu hier. Plus een beetje extra. Je krijgt alvast een beeld van hoe het er nu uitziet. Welke indeling de site heeft. En natuurlijk staan de eerste artikelen voor je klaar! Alles behalve Smulpaapje.nl trouwens, dat deel volgt binnenkort.

Homepage.jpg

Ik ben héél benieuwd hoe jullie het vinden. Er is kneiterhard aan gewerkt, door mijn hele (web) team. Dus laat zeker even weten wat je eerste indruk is. En ook als je bijvoorbeeld foutjes tegenkomt, of iets dat niet goed werkt.

Zo blijven we bezig

De eerste hausse aan drukte lijkt na deze derde week wat af te nemen. Afgelopen week ging het interview online dat ik met Nigel Slater had voor AD.nl Iets waar ik ongelofelijk trots op ben. Er was ook zoveel te bepraten dat ik ook voor Smulpaapje nog een artikel geschreven heb. Dat vind je hier.

Ik ga komende week iets meer terug in mijn gewone ritme qua werk. Dat is ook wel nodig, want het waren echt even maffe weken. Thuis proberen de boel op de rit te houden. Parttime juf zijn voor ons moppie (gelukkig doen we het samen, dus hoef ik dat niet fulltime te doen). Maar ook gewoon regulier werk en nieuw werk. En proberen om vrienden en bekenden te helpen. Persoonlijk én zakelijk.

Susan_TheAvocadoShow_IG.jpg Avocado Show_French Toast _ SusanAretz.jpg

Want vanaf komende week “zie” je mij ook drie keer per week in de stories van The Avocado Show. We gaan je laten zien wat voor lekkers je allemaal thuis met avocado kunt maken. Inclusief die prachtige avocadoroos. En geloof me, als ik (pietje ongeduld to the max) die kan maken, dan kun jij dat zeker ook!

Stay safe

Want thuisblijven dat doen we voorlopig nog wel even, dus laten we dat dan maar zo leuk en lekker mogelijk maken. Ik hoop dat ik je daar op mijn manier een handje bij kan helpen!

 

Gepubliceerd op 5 april 2020


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
13 september 2023
Smaakmakers
 
Susan Aretz vaste co-host foodpodcast Smaakmakers

Susan Aretz is de vaste co-host van Smaakmakers. Samen met Zegert van der Linde hebben zij het over alles wat het leven lekker maakt.
9 september 2023
Susan pakt uit
 
Susan pakt uit in september

Er waren volop nieuwe food innovaties. Van chocola tot alcoholvrije drankjes en van make-up tot verpakt brood. Ik zet ze op een rijtje voor je.
22 augustus 2023
Brass Boer Curaçao team
 
Jonnie & Thérèse Boer over Brass Boer Curaçao

Begin dit jaar mocht ik in gesprek met Jonnie en Thèrése Boer, over Brass Boer Curaçao. Een heerlijk gesprek over lokale ingrediënten en Bourgognes.
26 juli 2023
Pride, tieners en Kidsweek
 
Pride, tieners en Kidsweek

Vorig jaar schreef ik voor al over wat Pride voor ons gezin betekent. Dit jaar een update. Want Pride is nog steeds belangrijk. Misschien wel meer dan ooit.
19 juni 2023
Zin in Salade_Bibi
 
Zin in salade van Bibi Loomans

Het hele jaar salades, dat is waar je trek in krijgt als je Zin in salade van Bibi Loomans leest. 50 recepten voor heerlijke salades voor elk seizoen.
12 juni 2023
 
Snack Attack Jord Althuizen

Er zijn heerlijk veel kookboeken waar je de hele zomer uit kunt koken. Snack Attack van Jord Althuizen is er daar eentje van.