Onze 9e week thuis – Corona updateOnze 9e week thuis – Corona update

Of we nog steeds vooral thuis zijn? Spoiler alert: yep! Maar deze week lijkt het soms heel even alsof er geen Corona is. Toch is er stress. Maar laten we eerst eens met dat thuisblijven beginnen. Ik merk dat ik nog totáál niet klaar ben voor terug naar hoe het was. Dat er een versoepeling is is prachtig. Maar de gevolgen ervan vind ik minder mooi.

Tuurlijk, ik wil ook dolgraag weer gewoon de stad in. Uit eten (oh wat wil ik graag weer uit eten). Shoppen of belangrijker nog, mijn ouders weer zien. Maar het is er gewoon nog niet de tijd voor. Te veel onzekerheden, te veel onduidelijk nog, geen vaccin, ik noem maar even een dwarsstraat. Dus blijven we, voor de 9e week op rij vooral thuis.

Terug naar school

Maar na ons weekje vakantie is de rust deze week ver te zoeken. Dochterlief gaat voor het eerst weer twee dagen naar school. Ik heb nog nooit iemand zó blij thuis zien komen van een schooldag. Heerlijk! En de flexibiliteit waarmee een school vol strepen op de grond, op het schoolplein, in de klas, juffen op afstand, helft van je klasgenoten aanwezig wordt geaccepteerd vind ik echt zo bijzonder om te zien. Wat een veerkracht hebben die kinderen van ons.

Einde van het tijdperk Smulpaapje.nl

Ook ik zelf ben kneiterhard aan het werk deze week. Dat begint maandags meteen met weer het oppakken van mijn personal training. Maanden niet sporten betekent wel weer van voren af aan beginnen. En in de buitenlucht, want het mag nog niet op de sportschool. Gelukkig is die mogelijkheid er en vind ik het onverwacht heerlijk om weer bezig te zijn. Niet alleen fysiek goed dus, maar zeker ook voor mijn hoofd.

Want die zit behoorlijk vol, want de laatste fase van de nieuwe website gaat in. Alles van Smulpaapje wordt deze week overgezet naar hier. En dat is geen klein klusje kan ik je vertellen. Er gaan 90.000 (!) bestanden mee over. Acht jaar werk waar ik door heen loop. Wat kan er weg? Wat moet er zeker blijven? Ik ben er letterlijk dag en nacht mee bezig.

Maar vrijdag is het dan zover. Aan het eind van de dag is. SusanAretz.nl helemaal compleet! Wat een mijlpaal en wat een opluchting dat het zonder al te veel problemen is gegaan. De komende tijd gaan de laatste punten op de i qua techniek en inhoud, maar de basis staat er. En ik ben er zó blij mee!

Terug in Amsterdam

En dan ben ik voor het eerst in maanden weer eens een paar uurtjes in Amsterdam. Op een grotendeels verlaten terrein overigens fotografeer ik samen met goede vriend en fotograaf Ashkan een hele reeks nieuwe foto’s. Van mezelf. Da’s altijd een beetje akward, maar het is ook fijn om weer recente en nieuwere foto’s te hebben. En het is heerlijk om weer met Ash te werken én even te doen alsof er geen Coronacrisis is.

101 Essentials van 101 Gowrie

Na de fotoshoot rijd ik naar andere goede vrienden in Amsterdam, de liefsten van restaurant 101 Gowrie. Zij hebben een fantastisch take-away menu, 101 Essentials, dat ik heb besteld voor ons drietjes. Wat een heerlijkheden. Vers brood, een frambozen cruffin voor bij de thee, heerlijke donburi’s (Japanse rijst bowls) en een fantastisch dessert. Smullen!

Daarna kijken we samen nog Legomasters, een wekelijkse traditie geworden waar we ons echt op verheugen. Na ook nog een staartje Songfestival val ik om. Wat een week!

Wat brengt volgende week

Terwijl ik deze update schrijf zit ik met een kop koffie aan de keukentafel. Het huis is nog stil (het is 7.30u) en ik heb me zelf beloofd vandaag (zondag) niet te werken. Volgende week is namelijk weer lekker hectisch. Ik rijd morgenochtend naar Hilversum, waar ik te gast ben in een podcast over het doorbreken van taboes. Daar ben ik voor gevraagd naar aanleiding van dit artikel trouwens.

Maar ik ga ook weer filmen. De voorlopig laatste drie filmpjes voor The Avocado Show. Maar ook voor televisie! Ja, ja. Super leuk. Hoe en wat vertel ik je binnenkort 😉

Heb een fijne week en laat me zeker ook weten hoe jij deze periode ervaart! x

 

Gepubliceerd op 17 mei 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 april 2024
Susan Aretz kookboeken
 
Boekentips – maart

Ook deze maand deel ik hier mijn boekentips. Twee leesboeken en één geweldig kookboek. Dit zijn mijn tips voor deze heerlijke boeken.
5 maart 2024
boekrecensies
 
Boekentips – februari

Met nog steeds volop tijd om te lezen hou ik ook deze maand bij welke boeken dat zijn. En ook deze maand deel ik hier deze boekentips.
18 februari 2024
Pride, tieners en Kidsweek
 
Officiële naamswijziging

Wat als je je als non binair identificeert maar nog een naam hebt die daar geen recht aan doet? Dan kun je je naam officieel laten […]
8 februari 2024
boekentips Susan Aretz
 
Boekentips – januari

Nu ik de tijd heb om te lezen, hou ik per maand op mijn Instagram bij welke boeken dat zijn. Iedere maand deel ik achteraf ook […]
30 januari 2024
Susan Aretz
 
Ervaringen schouderoperatie

Dit zijn mijn ervaringen met een schouderoperatie. Tips om je voor te bereiden. Maar ook, de impact die een schouderoperatie mentaal heeft. Belangrijk daarbij is wel, […]
23 december 2023
 
Terugblik 2023

Al een aantal jaren traditie op de site, een terugblik op het jaar. En wat een jaar was het zeg… Poeh! Ben je er klaar voor? Dan gaan we terug in de tijd!