Onze 6e week thuis – Corona updateOnze 6e week thuis – Corona update

Had je me dit zes weken geleden voorspeld, had ik je uitgelachten. Zes weken thuis zitten. En toch is het realiteit. Nog steeds. Dus wederom een Corona update! Vorige week was er eentje van vooral downs. Deze week, zeker na de persconferentie van dinsdag, vinden we onze draai weer. Alsof de wetenschap dat het in ieder geval nog tot ver in mei zo blijft rust geeft. Het was dan ook het kantelpunt deze week.

Weer naar school

Dat ons meisje na de meivakantie, die nu voor ons begonnen is, weer deels naar school mag levert een welgemeend gejuich op. Van ons allemaal wel. Het is best een uitdaging gebleken, je eigen kind les geven en stimuleren om iedere dag weer “maar het voelt alsof het vakantie is” haar werk te maken. Ook de vakken die ze níet leuk vindt.

Dus de ene dag bij papa op kantoor, de andere dag bij mij beneden aan de eettafel. We wisselen het af, om het voor iedereen leuk te houden. Op de laatste dag voor de vakantie komen de juffen nog langs om haar een fijne vakantie te wensen. En hoewel we genoeg te mopperen hebben over hoe school dingen heeft aangepakt, dit is wel écht heel leuk. Ze is zó blij om ze weer even te zien.

Kookmojo

Na dinsdag is ook mijn kookmojo weer terug. Zó fijn. Ik ben nu eenmaal geen stil zitter, dus weer met iets bezig zijn is heerlijk. En met een aantal prachtig nieuwe kookboeken die deze maand zijn verschenen ga ik heerlijk aan de slag. De reviews daarvan volgen overigens nog. Maar uit AnAn, het Vietnamese kookboek van stadsgenoot Mai, maak ik Vietnamees stoofvlees. Mijn hemel zo lekker. Zeker in combinatie met een prachtige rode wijn die we er gekoeld bij drinken (daar vertel ik je hier meer over).

Maar ik maak ook een fantastisch lekkere ijskoffie (check het recept) én de BBQ gaat aan voor een slowroast (dat recept vind je hier), tja als we dan toch tijd hebben…

ijskoffie maken  

Twee jaar geleden was ik precies in deze week in Tel Aviv, een goed excuus om weer eens Midden-Oosters te koken. Dus maak ik from scratch falafel (uit het Koffietijd kookboek, een recept van de onvolprezen Jigal Krant, met wie ik dus twee jaar geleden in Tel Aviv was… cirkeltje rond), Israëlische salade, labneh én hummus uit Nosh, het nieuwe kookboek van Ester Erwteman. Wat een feest!

Virtueel naar Texel

Tijdens mijn wekelijkse virtuele vrijdagmiddagborrel reizen we deze week af naar mijn geliefde Texel. Jaco Spek, van Stokerij Texel, leidt ons rond in de stokerij en brouwerij, waar oa. mijn favo Texelse gin wordt gemaakt, maar ook heerlijke biertjes, likeur en jenever (daar las je hier al meer over). Ruim 200 mensen kijken mee. Super leuk!

Meivakantie

En dan is het vandaag Koningsdag, het officiële begin van onze meivakantie. Een vakantie waarin we naar New York zouden gaan. En natuurlijk niet gaan. Maar waar we wel een fijn alternatief voor hebben gevonden. Ik vertel jullie er binnenkort meer over, want vanaf die plek ga ik ook nog een bijzondere online vrijdagmiddagborrel organiseren. Dus houd mijn Instagram zeker ook in de gaten!

Vandaag, op Koningsdag, genieten we thuis van het mooie weer. We aten een van de mooiste oranjetaartjes ooit (van Vinteage Leiden), gaan lekker spelletjes spelen en vanmiddag borrelen met de speciale borrelbox die ik bestelde bij Just Meet in Leiden. Kortom, we vermaken ons wel. Thuis. Ik hoop jij ook! x

Gepubliceerd op 27 april 2020


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
6 februari 2023
 
Wat niemand je vertelt over de overgang

Er is zoveel niet bekend over de overgang. En zoveel dat niemand je vertelt. Ik neem je mee in mijn persoonlijke ervaring met de overgang.
5 februari 2023
Susan Aret z BBQ
 
BBQ Tijd – pre order

Nog even en dan is 'ie er, mijn nieuwe boek BBQ Tijd. Een dik en gevarieerd barbecueboek met voor ieder wat wils. Vanaf nu in de pre-order te bestellen!
30 januari 2023
Het licht in ons Michelle Obama
 
Leestip: Het licht in ons van Michelle Obama

Het 2e boek van Michelle Obama 'Het licht in ons' neemt je mee langs haar levenslessen en ze deelt praktische tip voor een lichter leven.
23 december 2022
Susan Aretz
 
Terugblik 2022

De traditie van terugblikken op een jaar is een favoriet moment. Even stil staan bij 12 maanden van hoogte- én dieptepunten. Dit is de terugblik van 2022
1 december 2022
cadeatips
 
Feestdagen special – kookboeken tips

Er verschijnen jaarlijks zoveel prachtige kookboeken. Ik heb een aantal tips voor je van boeken die perfect zijn als cadeau!
11 november 2022
Susan Aretz
 
Hardop dromen, het werkt!

Als ik íets geleerd heb is dat je je dromen zoveel mogelijk hardop moet uitspreken. En weet je wat... dan komen ze ook nog eens uit!