Onze 6e week thuis – Corona updateOnze 6e week thuis – Corona update

Had je me dit zes weken geleden voorspeld, had ik je uitgelachten. Zes weken thuis zitten. En toch is het realiteit. Nog steeds. Dus wederom een Corona update! Vorige week was er eentje van vooral downs. Deze week, zeker na de persconferentie van dinsdag, vinden we onze draai weer. Alsof de wetenschap dat het in ieder geval nog tot ver in mei zo blijft rust geeft. Het was dan ook het kantelpunt deze week.

Weer naar school

Dat ons meisje na de meivakantie, die nu voor ons begonnen is, weer deels naar school mag levert een welgemeend gejuich op. Van ons allemaal wel. Het is best een uitdaging gebleken, je eigen kind les geven en stimuleren om iedere dag weer “maar het voelt alsof het vakantie is” haar werk te maken. Ook de vakken die ze níet leuk vindt.

Dus de ene dag bij papa op kantoor, de andere dag bij mij beneden aan de eettafel. We wisselen het af, om het voor iedereen leuk te houden. Op de laatste dag voor de vakantie komen de juffen nog langs om haar een fijne vakantie te wensen. En hoewel we genoeg te mopperen hebben over hoe school dingen heeft aangepakt, dit is wel écht heel leuk. Ze is zó blij om ze weer even te zien.

Kookmojo

Na dinsdag is ook mijn kookmojo weer terug. Zó fijn. Ik ben nu eenmaal geen stil zitter, dus weer met iets bezig zijn is heerlijk. En met een aantal prachtig nieuwe kookboeken die deze maand zijn verschenen ga ik heerlijk aan de slag. De reviews daarvan volgen overigens nog. Maar uit AnAn, het Vietnamese kookboek van stadsgenoot Mai, maak ik Vietnamees stoofvlees. Mijn hemel zo lekker. Zeker in combinatie met een prachtige rode wijn die we er gekoeld bij drinken (daar vertel ik je hier meer over).

Maar ik maak ook een fantastisch lekkere ijskoffie (check het recept) én de BBQ gaat aan voor een slowroast (dat recept vind je hier), tja als we dan toch tijd hebben…

ijskoffie maken  

Twee jaar geleden was ik precies in deze week in Tel Aviv, een goed excuus om weer eens Midden-Oosters te koken. Dus maak ik from scratch falafel (uit het Koffietijd kookboek, een recept van de onvolprezen Jigal Krant, met wie ik dus twee jaar geleden in Tel Aviv was… cirkeltje rond), Israëlische salade, labneh én hummus uit Nosh, het nieuwe kookboek van Ester Erwteman. Wat een feest!

Virtueel naar Texel

Tijdens mijn wekelijkse virtuele vrijdagmiddagborrel reizen we deze week af naar mijn geliefde Texel. Jaco Spek, van Stokerij Texel, leidt ons rond in de stokerij en brouwerij, waar oa. mijn favo Texelse gin wordt gemaakt, maar ook heerlijke biertjes, likeur en jenever (daar las je hier al meer over). Ruim 200 mensen kijken mee. Super leuk!

Meivakantie

En dan is het vandaag Koningsdag, het officiële begin van onze meivakantie. Een vakantie waarin we naar New York zouden gaan. En natuurlijk niet gaan. Maar waar we wel een fijn alternatief voor hebben gevonden. Ik vertel jullie er binnenkort meer over, want vanaf die plek ga ik ook nog een bijzondere online vrijdagmiddagborrel organiseren. Dus houd mijn Instagram zeker ook in de gaten!

Vandaag, op Koningsdag, genieten we thuis van het mooie weer. We aten een van de mooiste oranjetaartjes ooit (van Vinteage Leiden), gaan lekker spelletjes spelen en vanmiddag borrelen met de speciale borrelbox die ik bestelde bij Just Meet in Leiden. Kortom, we vermaken ons wel. Thuis. Ik hoop jij ook! x

Gepubliceerd op 27 april 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 november 2023
The Farm Table
 
The Farm Table van Julius Roberts

Maak kennis met Julius Roberts. Chef, boer én auteur van het prachtige boek The Farm Table. Een aanwinst voor je kookboekenkast!
29 oktober 2023
Roberta Cucina Povera
 
Cucina Povera van Roberta Pagnier

Lekker Italiaans koken hoeft niet duur te zijn: Roberta geeft een duurzame en eigen draai aan 100 klassieke en eigen cucina povera-gerechten.
9 oktober 2023
Wereldgerechten Karin Luiten
 
Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes – Review

Als je Karin Luiten íets kunt toevertrouwen is het wel 100% foolproof recepten bedenken voor iedereen die zonder pakjes en zakjes wil koken.
13 september 2023
Smaakmakers
 
Susan Aretz vaste co-host foodpodcast Smaakmakers

Susan Aretz is de vaste co-host van Smaakmakers. Samen met Zegert van der Linde hebben zij het over alles wat het leven lekker maakt.
9 september 2023
Susan pakt uit
 
Susan pakt uit in september

Er waren volop nieuwe food innovaties. Van chocola tot alcoholvrije drankjes en van make-up tot verpakt brood. Ik zet ze op een rijtje voor je.
22 augustus 2023
Brass Boer Curaçao team
 
Jonnie & Thérèse Boer over Brass Boer Curaçao

Begin dit jaar mocht ik in gesprek met Jonnie en Thèrése Boer, over Brass Boer Curaçao. Een heerlijk gesprek over lokale ingrediënten en Bourgognes.