Onze 6e week thuis – Corona updateOnze 6e week thuis – Corona update

Had je me dit zes weken geleden voorspeld, had ik je uitgelachten. Zes weken thuis zitten. En toch is het realiteit. Nog steeds. Dus wederom een Corona update! Vorige week was er eentje van vooral downs. Deze week, zeker na de persconferentie van dinsdag, vinden we onze draai weer. Alsof de wetenschap dat het in ieder geval nog tot ver in mei zo blijft rust geeft. Het was dan ook het kantelpunt deze week.

Weer naar school

Dat ons meisje na de meivakantie, die nu voor ons begonnen is, weer deels naar school mag levert een welgemeend gejuich op. Van ons allemaal wel. Het is best een uitdaging gebleken, je eigen kind les geven en stimuleren om iedere dag weer “maar het voelt alsof het vakantie is” haar werk te maken. Ook de vakken die ze níet leuk vindt.

Dus de ene dag bij papa op kantoor, de andere dag bij mij beneden aan de eettafel. We wisselen het af, om het voor iedereen leuk te houden. Op de laatste dag voor de vakantie komen de juffen nog langs om haar een fijne vakantie te wensen. En hoewel we genoeg te mopperen hebben over hoe school dingen heeft aangepakt, dit is wel écht heel leuk. Ze is zó blij om ze weer even te zien.

Kookmojo

Na dinsdag is ook mijn kookmojo weer terug. Zó fijn. Ik ben nu eenmaal geen stil zitter, dus weer met iets bezig zijn is heerlijk. En met een aantal prachtig nieuwe kookboeken die deze maand zijn verschenen ga ik heerlijk aan de slag. De reviews daarvan volgen overigens nog. Maar uit AnAn, het Vietnamese kookboek van stadsgenoot Mai, maak ik Vietnamees stoofvlees. Mijn hemel zo lekker. Zeker in combinatie met een prachtige rode wijn die we er gekoeld bij drinken (daar vertel ik je hier meer over).

Maar ik maak ook een fantastisch lekkere ijskoffie (check het recept) én de BBQ gaat aan voor een slowroast (dat recept vind je hier), tja als we dan toch tijd hebben…

ijskoffie maken  

Twee jaar geleden was ik precies in deze week in Tel Aviv, een goed excuus om weer eens Midden-Oosters te koken. Dus maak ik from scratch falafel (uit het Koffietijd kookboek, een recept van de onvolprezen Jigal Krant, met wie ik dus twee jaar geleden in Tel Aviv was… cirkeltje rond), Israëlische salade, labneh én hummus uit Nosh, het nieuwe kookboek van Ester Erwteman. Wat een feest!

Virtueel naar Texel

Tijdens mijn wekelijkse virtuele vrijdagmiddagborrel reizen we deze week af naar mijn geliefde Texel. Jaco Spek, van Stokerij Texel, leidt ons rond in de stokerij en brouwerij, waar oa. mijn favo Texelse gin wordt gemaakt, maar ook heerlijke biertjes, likeur en jenever (daar las je hier al meer over). Ruim 200 mensen kijken mee. Super leuk!

Meivakantie

En dan is het vandaag Koningsdag, het officiële begin van onze meivakantie. Een vakantie waarin we naar New York zouden gaan. En natuurlijk niet gaan. Maar waar we wel een fijn alternatief voor hebben gevonden. Ik vertel jullie er binnenkort meer over, want vanaf die plek ga ik ook nog een bijzondere online vrijdagmiddagborrel organiseren. Dus houd mijn Instagram zeker ook in de gaten!

Vandaag, op Koningsdag, genieten we thuis van het mooie weer. We aten een van de mooiste oranjetaartjes ooit (van Vinteage Leiden), gaan lekker spelletjes spelen en vanmiddag borrelen met de speciale borrelbox die ik bestelde bij Just Meet in Leiden. Kortom, we vermaken ons wel. Thuis. Ik hoop jij ook! x

Gepubliceerd op 27 april 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
14 mei 2024
Susan Aretz migraine
 
Leven met migraine

Hoe doe je dat, leven met migraine? Ik ontdek het sinds een jaar en dat is geen eenvoudige ontdekkingsreis. Maar dit is hoe ik met migraine leef.
4 april 2024
Susan Aretz kookboeken
 
Boekentips – maart

Ook deze maand deel ik hier mijn boekentips. Twee leesboeken en één geweldig kookboek. Dit zijn mijn tips voor deze heerlijke boeken.
5 maart 2024
boekrecensies
 
Boekentips – februari

Met nog steeds volop tijd om te lezen hou ik ook deze maand bij welke boeken dat zijn. En ook deze maand deel ik hier deze boekentips.
18 februari 2024
Pride, tieners en Kidsweek
 
Officiële naamswijziging

Wat als je je als non binair identificeert maar nog een naam hebt die daar geen recht aan doet? Dan kun je je naam officieel laten […]
8 februari 2024
boekentips Susan Aretz
 
Boekentips – januari

Nu ik de tijd heb om te lezen, hou ik per maand op mijn Instagram bij welke boeken dat zijn. Iedere maand deel ik achteraf ook […]
30 januari 2024
Susan Aretz
 
Ervaringen schouderoperatie

Dit zijn mijn ervaringen met een schouderoperatie. Tips om je voor te bereiden. Maar ook, de impact die een schouderoperatie mentaal heeft. Belangrijk daarbij is wel, […]