Ontbijtwraps met ei



Ik zag deze ontbijtwraps met ei in de Netflixserie Nadia Eats (een aanrader!). Met slechts een paar ingrediënten maak je een lekkere ontbijtwrap, of lunchwrap zoals je wilt want ook bij de lunch of in de lunchtrommel is ‘ie heerlijk. In minder dan 10 minuten gemaakt.

Inmiddels hebben we ze al meerdere keren gemaakt en varieert de inhoud qua groente met wat we in huis hebben. Ook de wrap tortilla’s die gebruikt worden kunnen per keer verschillen. Probeer ook zeker een keer de wraps met groente ín de wrap, voor een extra beetje groente in je ontbijtwrap. Dit is mijn versie.

voor 2 personen
4 eieren
verse bieslook, fijn gesneden (zoveel je wilt)
zout en peper
1 puntpaprika, in dunne reepjes
handje geraspte kaas
2 wrap tortilla’s

variatie: blokjes tomaat, plakjes champignons, blokjes ham, wat je maar wil.
verder nodig: kleine koekenpan, beetje olie

Ontbijtwraps met ei, paprika & kaas

Voor je ontbijtwrap kluts je per persoon 2 eieren los in een kommetje. Bbreng op smaak met vers gesneden bieslook, zout en peper. Verhit de koekenpan met wat olie en doe hier het eimengsel in. Zet het vuur hoog zodat het ei aan de onderkant stolt. Op de bovenkant leg je de paprika en verdeel je de geraspte kaas. Leg daarop de wrap tortilla en druk zachtjes aan. Na een halve minuut draai je de omelet met wrap om, zodat de wrap onderop ligt. Die bak je nog een minuutje goudbruin aan.

Haal uit de pan, met de wrap onderop, en rol de wrap voorzichtig op. Halveer en serveer. Of laat afkoelen en verpak in alufolie om mee te geven voor de lunch.

Gepubliceerd op 6 juni 2020


7 reacties

  1. Nelleke schreef:

    Waar blijft dan de 2e wrap?
    Of bak je eerst de helft van de geklutste eieren?

  2. Joyce schreef:

    Vandaag een variant op deze gemaakt. Als toppings heb ik zongedroogde tomaatjes, mozzarella en Italiaanse kruiden gebruikt. Als lunch gegeten met een klein beetje groene salade on the side…. Heerlijk!
    Groeten uit Curaçao!

  3. Femke schreef:

    Hmm mijn eerdere opmerking is niet goed doorgekomen, maar hoeveel eieren moet je nu gebruiken: twee of vier?
    Thnx!!

  4. Oma Will schreef:

    Wow, wat ziet dat er lekker uit en gemakkelijk te maken.
    Ik maak ook wel eens wraps met krokante kipsnitzels met sweet shilisaus en veel sla.
    Is ook erg lekker. Ik vouw de wrap dubbel en zet de zijkanten vast met 1 cocktailprikker. Dan is de onderkant dicht, kan de saus er niet uitlopen. Warm eten.
    Deze ontbijtwrap ga ik zeker maken, heb het genoteerd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
25 augustus 2024
Burgers bbq
 
Burgers van de BBQ

Maak van een eenvoudige burger van de barbecue een gourmet BBQ burger. Ik geef je mijn favo recept uit BBQ tijd
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!