Ontbijtwraps met ei



Ik zag deze ontbijtwraps met ei in de Netflixserie Nadia Eats (een aanrader!). Met slechts een paar ingrediënten maak je een lekkere ontbijtwrap, of lunchwrap zoals je wilt want ook bij de lunch of in de lunchtrommel is ‘ie heerlijk. In minder dan 10 minuten gemaakt.

Inmiddels hebben we ze al meerdere keren gemaakt en varieert de inhoud qua groente met wat we in huis hebben. Ook de wrap tortilla’s die gebruikt worden kunnen per keer verschillen. Probeer ook zeker een keer de wraps met groente ín de wrap, voor een extra beetje groente in je ontbijtwrap. Dit is mijn versie.

voor 2 personen
4 eieren
verse bieslook, fijn gesneden (zoveel je wilt)
zout en peper
1 puntpaprika, in dunne reepjes
handje geraspte kaas
2 wrap tortilla’s

variatie: blokjes tomaat, plakjes champignons, blokjes ham, wat je maar wil.
verder nodig: kleine koekenpan, beetje olie

Ontbijtwraps met ei, paprika & kaas

Voor je ontbijtwrap kluts je per persoon 2 eieren los in een kommetje. Bbreng op smaak met vers gesneden bieslook, zout en peper. Verhit de koekenpan met wat olie en doe hier het eimengsel in. Zet het vuur hoog zodat het ei aan de onderkant stolt. Op de bovenkant leg je de paprika en verdeel je de geraspte kaas. Leg daarop de wrap tortilla en druk zachtjes aan. Na een halve minuut draai je de omelet met wrap om, zodat de wrap onderop ligt. Die bak je nog een minuutje goudbruin aan.

Haal uit de pan, met de wrap onderop, en rol de wrap voorzichtig op. Halveer en serveer. Of laat afkoelen en verpak in alufolie om mee te geven voor de lunch.

Gepubliceerd op 6 juni 2020


7 reacties

  1. Nelleke schreef:

    Waar blijft dan de 2e wrap?
    Of bak je eerst de helft van de geklutste eieren?

  2. Joyce schreef:

    Vandaag een variant op deze gemaakt. Als toppings heb ik zongedroogde tomaatjes, mozzarella en Italiaanse kruiden gebruikt. Als lunch gegeten met een klein beetje groene salade on the side…. Heerlijk!
    Groeten uit Curaçao!

  3. Femke schreef:

    Hmm mijn eerdere opmerking is niet goed doorgekomen, maar hoeveel eieren moet je nu gebruiken: twee of vier?
    Thnx!!

  4. Oma Will schreef:

    Wow, wat ziet dat er lekker uit en gemakkelijk te maken.
    Ik maak ook wel eens wraps met krokante kipsnitzels met sweet shilisaus en veel sla.
    Is ook erg lekker. Ik vouw de wrap dubbel en zet de zijkanten vast met 1 cocktailprikker. Dan is de onderkant dicht, kan de saus er niet uitlopen. Warm eten.
    Deze ontbijtwrap ga ik zeker maken, heb het genoteerd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.