Ontbijtwraps met ei



Ik zag deze ontbijtwraps met ei in de Netflixserie Nadia Eats (een aanrader!). Met slechts een paar ingrediënten maak je een lekkere ontbijtwrap, of lunchwrap zoals je wilt want ook bij de lunch of in de lunchtrommel is ‘ie heerlijk. In minder dan 10 minuten gemaakt.

Inmiddels hebben we ze al meerdere keren gemaakt en varieert de inhoud qua groente met wat we in huis hebben. Ook de wrap tortilla’s die gebruikt worden kunnen per keer verschillen. Probeer ook zeker een keer de wraps met groente ín de wrap, voor een extra beetje groente in je ontbijtwrap. Dit is mijn versie.

voor 2 personen
4 eieren
verse bieslook, fijn gesneden (zoveel je wilt)
zout en peper
1 puntpaprika, in dunne reepjes
handje geraspte kaas
2 wrap tortilla’s

variatie: blokjes tomaat, plakjes champignons, blokjes ham, wat je maar wil.
verder nodig: kleine koekenpan, beetje olie

Ontbijtwraps met ei, paprika & kaas

Voor je ontbijtwrap kluts je per persoon 2 eieren los in een kommetje. Bbreng op smaak met vers gesneden bieslook, zout en peper. Verhit de koekenpan met wat olie en doe hier het eimengsel in. Zet het vuur hoog zodat het ei aan de onderkant stolt. Op de bovenkant leg je de paprika en verdeel je de geraspte kaas. Leg daarop de wrap tortilla en druk zachtjes aan. Na een halve minuut draai je de omelet met wrap om, zodat de wrap onderop ligt. Die bak je nog een minuutje goudbruin aan.

Haal uit de pan, met de wrap onderop, en rol de wrap voorzichtig op. Halveer en serveer. Of laat afkoelen en verpak in alufolie om mee te geven voor de lunch.

Gepubliceerd op 6 juni 2020


7 reacties

  1. Nelleke schreef:

    Waar blijft dan de 2e wrap?
    Of bak je eerst de helft van de geklutste eieren?

  2. Joyce schreef:

    Vandaag een variant op deze gemaakt. Als toppings heb ik zongedroogde tomaatjes, mozzarella en Italiaanse kruiden gebruikt. Als lunch gegeten met een klein beetje groene salade on the side…. Heerlijk!
    Groeten uit Curaçao!

  3. Femke schreef:

    Hmm mijn eerdere opmerking is niet goed doorgekomen, maar hoeveel eieren moet je nu gebruiken: twee of vier?
    Thnx!!

  4. Oma Will schreef:

    Wow, wat ziet dat er lekker uit en gemakkelijk te maken.
    Ik maak ook wel eens wraps met krokante kipsnitzels met sweet shilisaus en veel sla.
    Is ook erg lekker. Ik vouw de wrap dubbel en zet de zijkanten vast met 1 cocktailprikker. Dan is de onderkant dicht, kan de saus er niet uitlopen. Warm eten.
    Deze ontbijtwrap ga ik zeker maken, heb het genoteerd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.
16 maart 2024
everything bagel quiche
 
Everything bagel hartige taart met zalm

Alles wat lekker is aan een everything bagel met zalm, maar dan in de vorm van een hartige taart. Je favoriete lunchrecept is nu binnen handbereik.
8 maart 2024
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.