Ontbijtwrap met ei, tomaat, spinazie en avocado



De ontbijtburrito heb ik in vele vormen voorbij zien komen. Met bonen, avocado, spek, noem maar op. Mij net iets te heftig, dus maakte ik een variant die wel goed vult maar waar je niet megavol van zit.

Het bleek ook een heerlijke vulling voor de lunchtrommel van onze dochter te zijn. Kortom, multi inzetbaar recept dus!

Voor 4 personen

2 trostomaten, in kleine blokjes
4 eieren, losgeklopt
175g spinazie
50g geraspte kaas
1 avocado, in reepjes
4 wrap tortilla’s
zout & peper

Ontbijtwrap met ei en tomaat

De tomatenblokjes doe je in een vergiet. Schud daar even goed mee, want je wil zo veel mogelijk vocht kwijt zijn. Heb je meer tijd, verwijder dan de zaadlijsten uit de tomaat voor je ze in blokjes snijdt. Doe de tomatenblokjes daarna in een kommetje.

Een omelet maak je zo

Zet een koekenpan op hoog vuur met een klein drupje olie. De eieren kluts je los en giet je in de hete pan, bestrooi met geraspte kaas. Na twee minuten voeg je de omelet dicht en zet je het vuur uit. Door de warmte stolt het ei verder. Hevel daarna over naar een groot bord en snijd in vier stukken.

Spinazie als kickstart van je ontbijt

In de nog warme pan gaat nu de spinazie, die door de warmte van de pan slinkt. Als het voldoende geslonken is overhevelen naar het vergiet en zoveel mogelijk alle vocht eruit drukken.

Tortilla’s als ontbijt

Voordat je de tortilla’s gaat vullen zorg je dat alle ingrediënten goed zijn afgekoeld. De wraptortilla’s verwarm je kort in de magnetron, zodat ze goed buigbaar zijn. Leg er nu een deel tomaatblokjes op, daarnaast een reep omelet, spinazie en wat reepjes avocado. Vouw de breedste kant naar binnen en dan de onderkant. Wikkel voor de stevigheid een touwtje erom, of wikkel in aluminiumfolie.

Efficiënt ontbijten

Ik maakte ze de avond voor het ontbijt klaar. De tortilla wordt daar wel (nog) wat zachter van, maar aan de smaak doet het niks af. De laatste wrap tortilla aten we zelfs de dag daarna, en die was nog steeds prima (wel in de koelkast bewaard!). Geniet van je voedzame ontbijt

Gepubliceerd op 29 januari 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 september 2023
Vijgen kruimel muffin
 
Vijgen-kruimel muffins

Appel-kruimel muffins kennen we nu wel. Dit eenvoudige recept voor vijgen-kruimel muffins is een perfect recept voor zoete herfsttraktaties.
4 september 2023
Caponata recept
 
Siciliaanse Caponata Recept, een mediterraanse favoriet

Caponata, een smaakvolle Siciliaanse specialiteit, is een ware traktatie voor liefhebbers van de mediterrane keuken.
17 augustus 2023
onigiri met makreel
 
Onigiri met gerookte makreel

Onigiri zijn Japanse rijsthapjes die veel sneller zijn gemaakt dan sushi en die je kunt vullen met wat je maar lekker vindt. Zoals deze met gerookte makreel
31 juli 2023
american pancakes
 
American blueberry pancakes

De ultieme American pancakes maak je vanaf nu gewoon zelf. Met dit pancake recept geniet je van een enorme stapel American blueberry pancakes
28 juli 2023
risotto basisrecept
 
Risotto, een eenvoudig basisrecept

Met dit basis risottorecept kun je alle kanten op. Ik laat je ook zien hoe je van de basis risotto heel eenvoudig een paddenstoelen risotto maakt.
28 juli 2023
recept pasta carbonara
 
Klassieke pasta Carbonara

Hoe het kan dat er nog geen recept voor een klassieke Carbonara op de site staat is me een raadsel. Want dit geweldige pastarecept is zó lekker!