Ontbijtwrap met ei, tomaat, spinazie en avocado
De ontbijtburrito heb ik in vele vormen voorbij zien komen. Met bonen, avocado, spek, noem maar op. Mij net iets te heftig, dus maakte ik een variant die wel goed vult maar waar je niet megavol van zit.
Het bleek ook een heerlijke vulling voor de lunchtrommel van onze dochter te zijn. Kortom, multi inzetbaar recept dus!
Voor 4 personen
2 trostomaten, in kleine blokjes
4 eieren, losgeklopt
175g spinazie
50g geraspte kaas
1 avocado, in reepjes
4 wrap tortilla’s
zout & peper
Ontbijtwrap met ei en tomaat
De tomatenblokjes doe je in een vergiet. Schud daar even goed mee, want je wil zo veel mogelijk vocht kwijt zijn. Heb je meer tijd, verwijder dan de zaadlijsten uit de tomaat voor je ze in blokjes snijdt. Doe de tomatenblokjes daarna in een kommetje.
Een omelet maak je zo
Zet een koekenpan op hoog vuur met een klein drupje olie. De eieren kluts je los en giet je in de hete pan, bestrooi met geraspte kaas. Na twee minuten voeg je de omelet dicht en zet je het vuur uit. Door de warmte stolt het ei verder. Hevel daarna over naar een groot bord en snijd in vier stukken.
Spinazie als kickstart van je ontbijt
In de nog warme pan gaat nu de spinazie, die door de warmte van de pan slinkt. Als het voldoende geslonken is overhevelen naar het vergiet en zoveel mogelijk alle vocht eruit drukken.
Tortilla’s als ontbijt
Voordat je de tortilla’s gaat vullen zorg je dat alle ingrediënten goed zijn afgekoeld. De wraptortilla’s verwarm je kort in de magnetron, zodat ze goed buigbaar zijn. Leg er nu een deel tomaatblokjes op, daarnaast een reep omelet, spinazie en wat reepjes avocado. Vouw de breedste kant naar binnen en dan de onderkant. Wikkel voor de stevigheid een touwtje erom, of wikkel in aluminiumfolie.
Efficiënt ontbijten
Ik maakte ze de avond voor het ontbijt klaar. De tortilla wordt daar wel (nog) wat zachter van, maar aan de smaak doet het niks af. De laatste wrap tortilla aten we zelfs de dag daarna, en die was nog steeds prima (wel in de koelkast bewaard!). Geniet van je voedzame ontbijt
Gepubliceerd op 29 januari 2016