Ontbijtwrap met ei, tomaat, spinazie en avocado



De ontbijtburrito heb ik in vele vormen voorbij zien komen. Met bonen, avocado, spek, noem maar op. Mij net iets te heftig, dus maakte ik een variant die wel goed vult maar waar je niet megavol van zit.

Het bleek ook een heerlijke vulling voor de lunchtrommel van onze dochter te zijn. Kortom, multi inzetbaar recept dus!

Voor 4 personen

2 trostomaten, in kleine blokjes
4 eieren, losgeklopt
175g spinazie
50g geraspte kaas
1 avocado, in reepjes
4 wrap tortilla’s
zout & peper

Ontbijtwrap met ei en tomaat

De tomatenblokjes doe je in een vergiet. Schud daar even goed mee, want je wil zo veel mogelijk vocht kwijt zijn. Heb je meer tijd, verwijder dan de zaadlijsten uit de tomaat voor je ze in blokjes snijdt. Doe de tomatenblokjes daarna in een kommetje.

Een omelet maak je zo

Zet een koekenpan op hoog vuur met een klein drupje olie. De eieren kluts je los en giet je in de hete pan, bestrooi met geraspte kaas. Na twee minuten voeg je de omelet dicht en zet je het vuur uit. Door de warmte stolt het ei verder. Hevel daarna over naar een groot bord en snijd in vier stukken.

Spinazie als kickstart van je ontbijt

In de nog warme pan gaat nu de spinazie, die door de warmte van de pan slinkt. Als het voldoende geslonken is overhevelen naar het vergiet en zoveel mogelijk alle vocht eruit drukken.

Tortilla’s als ontbijt

Voordat je de tortilla’s gaat vullen zorg je dat alle ingrediënten goed zijn afgekoeld. De wraptortilla’s verwarm je kort in de magnetron, zodat ze goed buigbaar zijn. Leg er nu een deel tomaatblokjes op, daarnaast een reep omelet, spinazie en wat reepjes avocado. Vouw de breedste kant naar binnen en dan de onderkant. Wikkel voor de stevigheid een touwtje erom, of wikkel in aluminiumfolie.

Efficiënt ontbijten

Ik maakte ze de avond voor het ontbijt klaar. De tortilla wordt daar wel (nog) wat zachter van, maar aan de smaak doet het niks af. De laatste wrap tortilla aten we zelfs de dag daarna, en die was nog steeds prima (wel in de koelkast bewaard!). Geniet van je voedzame ontbijt

Gepubliceerd op 29 januari 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.