Ontbijtwrap met ei, tomaat, spinazie en avocado



De ontbijtburrito heb ik in vele vormen voorbij zien komen. Met bonen, avocado, spek, noem maar op. Mij net iets te heftig, dus maakte ik een variant die wel goed vult maar waar je niet megavol van zit.

Het bleek ook een heerlijke vulling voor de lunchtrommel van onze dochter te zijn. Kortom, multi inzetbaar recept dus!

Voor 4 personen

2 trostomaten, in kleine blokjes
4 eieren, losgeklopt
175g spinazie
50g geraspte kaas
1 avocado, in reepjes
4 wrap tortilla’s
zout & peper

Ontbijtwrap met ei en tomaat

De tomatenblokjes doe je in een vergiet. Schud daar even goed mee, want je wil zo veel mogelijk vocht kwijt zijn. Heb je meer tijd, verwijder dan de zaadlijsten uit de tomaat voor je ze in blokjes snijdt. Doe de tomatenblokjes daarna in een kommetje.

Een omelet maak je zo

Zet een koekenpan op hoog vuur met een klein drupje olie. De eieren kluts je los en giet je in de hete pan, bestrooi met geraspte kaas. Na twee minuten voeg je de omelet dicht en zet je het vuur uit. Door de warmte stolt het ei verder. Hevel daarna over naar een groot bord en snijd in vier stukken.

Spinazie als kickstart van je ontbijt

In de nog warme pan gaat nu de spinazie, die door de warmte van de pan slinkt. Als het voldoende geslonken is overhevelen naar het vergiet en zoveel mogelijk alle vocht eruit drukken.

Tortilla’s als ontbijt

Voordat je de tortilla’s gaat vullen zorg je dat alle ingrediënten goed zijn afgekoeld. De wraptortilla’s verwarm je kort in de magnetron, zodat ze goed buigbaar zijn. Leg er nu een deel tomaatblokjes op, daarnaast een reep omelet, spinazie en wat reepjes avocado. Vouw de breedste kant naar binnen en dan de onderkant. Wikkel voor de stevigheid een touwtje erom, of wikkel in aluminiumfolie.

Efficiënt ontbijten

Ik maakte ze de avond voor het ontbijt klaar. De tortilla wordt daar wel (nog) wat zachter van, maar aan de smaak doet het niks af. De laatste wrap tortilla aten we zelfs de dag daarna, en die was nog steeds prima (wel in de koelkast bewaard!). Geniet van je voedzame ontbijt

Gepubliceerd op 29 januari 2016


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
22 juni 2022
recept Laksa Vanja van der Leeden
 
Laksa met kip en garnalen

Laksa is de nieuwe ramen verkondigt Vanja van der Leeden in Insane. Ik ben zeker ook team Laksa, want deze noedelsoep is zó lekker!
13 juni 2022
vegan Raman
 
Vegan ramen met paddenstoelen

Een makkelijke, snelle, zelfgemaakte ramen op basis van groentebouillon en paddenstoelen. Zó lekker!
8 juni 2022
Pasta met bloemkool en citroen
 
Pasta met geroosterde bloemkool & citroen

Dit recept voor pasta met geroosterde bloemkool & citroen is een lekkere variant voor je makkelijke doordeweekse maaltijd.
4 juni 2022
gevulde paprika recept
 
Gevulde puntpaprika’s uit de oven met parelcouscous

Met verse groente en HAK Uit de Oven zet je een makkelijke, maar ook gezonde én lekkere maaltijd op tafel. Zoals deze gevulde puntpaprika’s.
30 mei 2022
bananenhavermoutmuffin-web2.jpg
 
Ontbijtmuffins met banaan & bosbessen

Ontbijtmuffins met banaan en bosbessen, die ook de rest van de dag trouwens prima smaken! Een eenvoudig en lekker muffinrecept
27 mei 2022
zoetzure kip
 
Zoetzure kip met ananas

Uit de keuken van Xi'an Famous Foods komt dit waanzinnig lekkere recept voor zoetzure kip met ananas. Je wilt nooit meer anders.