Ontbijtwrap met ei, tomaat, spinazie en avocado



De ontbijtburrito heb ik in vele vormen voorbij zien komen. Met bonen, avocado, spek, noem maar op. Mij net iets te heftig, dus maakte ik een variant die wel goed vult maar waar je niet megavol van zit.

Het bleek ook een heerlijke vulling voor de lunchtrommel van onze dochter te zijn. Kortom, multi inzetbaar recept dus!

Voor 4 personen

2 trostomaten, in kleine blokjes
4 eieren, losgeklopt
175g spinazie
50g geraspte kaas
1 avocado, in reepjes
4 wrap tortilla’s
zout & peper

Ontbijtwrap met ei en tomaat

De tomatenblokjes doe je in een vergiet. Schud daar even goed mee, want je wil zo veel mogelijk vocht kwijt zijn. Heb je meer tijd, verwijder dan de zaadlijsten uit de tomaat voor je ze in blokjes snijdt. Doe de tomatenblokjes daarna in een kommetje.

Een omelet maak je zo

Zet een koekenpan op hoog vuur met een klein drupje olie. De eieren kluts je los en giet je in de hete pan, bestrooi met geraspte kaas. Na twee minuten voeg je de omelet dicht en zet je het vuur uit. Door de warmte stolt het ei verder. Hevel daarna over naar een groot bord en snijd in vier stukken.

Spinazie als kickstart van je ontbijt

In de nog warme pan gaat nu de spinazie, die door de warmte van de pan slinkt. Als het voldoende geslonken is overhevelen naar het vergiet en zoveel mogelijk alle vocht eruit drukken.

Tortilla’s als ontbijt

Voordat je de tortilla’s gaat vullen zorg je dat alle ingrediënten goed zijn afgekoeld. De wraptortilla’s verwarm je kort in de magnetron, zodat ze goed buigbaar zijn. Leg er nu een deel tomaatblokjes op, daarnaast een reep omelet, spinazie en wat reepjes avocado. Vouw de breedste kant naar binnen en dan de onderkant. Wikkel voor de stevigheid een touwtje erom, of wikkel in aluminiumfolie.

Efficiënt ontbijten

Ik maakte ze de avond voor het ontbijt klaar. De tortilla wordt daar wel (nog) wat zachter van, maar aan de smaak doet het niks af. De laatste wrap tortilla aten we zelfs de dag daarna, en die was nog steeds prima (wel in de koelkast bewaard!). Geniet van je voedzame ontbijt

Gepubliceerd op 29 januari 2016


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
30 maart 2023
gyoza rijst bowl
 
Rijstbowl met gyoza

Een briljant recept! De vulling van een gyoza op een kom warme rijst. Wel de smaak, niet het gedoe. Love it!
20 maart 2023
 
Paasbrood maken

Zin om met Pasen zelf een Paasbrood te maken? Dan heb ik een heerlijk en eenvoudig recept voor Paasbrood voor je!
20 februari 2023
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel
 
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel

Soeprecepten kun je gewoon niet genoeg hebben. En dit recept voor witlofsoep mag je ook aan je repertoire toevoegen. Lekker én gezond.
7 februari 2023
TikTok pasta met wodka garnalen
 
Tik Tok pasta met wodka garnalen

Je dacht dat de Tik Tok pasta met feta al lekker was? Wacht tot je diezelfde pasta eet met wodka garnalen. Goddelijk!
4 februari 2023
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.