Ontbijtvariatie – week 1Zondag – halfvolle yoghurt met banaangranola & fruit

Omdat ik geen zin heb om ’s ochtends nog fruit te snijden heb ik bij de supermarkt een aantal doosjes diepvriesfruit gekocht en alles in één grote zak gedaan. De avond ervoor zet ik in de koelkast alvast een bakje yoghurt klaar waar ik wat diepvriesfruit in doe. Dan hoeft er alleen nog maar granola bij ’s ochtends en klaar!

Gisteren had ik de granola al gemaakt, in twee versies. De maple syrup & olijfolie granola uit All Day Breakfast is bij ons thuis favoriet. Alleen al vanwege dat recept moet je dit boek aanschaffen, serieus! Daarnaast maakte ik, uit hetzelfde boek, een aangepaste versie van de Bananengranola. Minder knapperig dan de maple syrup versie, maar ook geen suiker omdat hij gezoet wordt met banaan. Het recept deel ik volgende week met je.

Maandag – zwarte rijst met mango, banaan, kokos & passiefruit

Het voorbereidend werk gisteren betaalt zich vandaag terug, want het enige dat ik hoefde te doen was een potje uit de koelkast te halen, op kamertemperatuur te laten komen terwijl de koffie opstond en 5 minuten later zat ik aan mijn ontbijt. Mijn angst dat het te zoet zou zijn (ik hou van hartig als ontbijt) bleek gelukkig ongegrond. Fris, beetje zoet, lekker wat bite. Smullen!

Het recept is gebaseerd op die van Jamie Oliver in Super Food. Een paar kleine aanpassing, een uurtje tijd investeren op zondag en je hebt 4 keer ontbijt in letterlijk seconden klaar. Het zijn overigens wel echt volwassenen porties, dus halveer ze als er (kleine) kinderen mee eten. Het recept deel ik vandaag ook met je!

Dinsdag – halfvolle yoghurt met banaangranola & gemengd fruit

Er staan nog twee potjes zwarte rijst van Jamie in de koelkast, maar die blijven zeker nog een dag goed dus kies ik vandaag nog een keer voor yoghurt & zelfgemaakte granola met gemengd fruit. Dit keer met de  maple syrup en olijfolie granola.

Later blijkt dat de man, die inmiddels ook fan is van de zwarte rijst met fruitpuree, de twee resterende potjes samen met onze kleuter heeft opgegeten. Van het weekend maar weer even een nieuwe versie maken dan 😉

Woensdag – Engelse muffin met avocado & ei

Dit is weer een lekker hartig ontbijt. Met een Engelse muffin (te koop bij Marks & Spencer, en je kunt ze super goed invriezen) die ik even in de oven verwarm. In de tussentijd kook ik een eitje, zet koffie en halveer een avocado. Avocodo op de warme muffin, beetje Maldon zout erover, eitje. Klaar! Ook dit at onze kleuter (minus de muffin) heerlijk met mij mee.

Donderdag – Overnight oats met kokos & dadels

Gek genoeg krijg ik de kriebels van de term overnight oats, maar handig is het wel. ’s Avonds een paar handelingen, bakje in de koelkast (overnight dus) en de ochtend erna nog paar ingrediënten erbij en klaar ben je. Je kunt naar hartelust variëren. Het recept voor deze versie deel ik binnenkort met je.

Vrijdag – wafels met ricotta & kakifruit

Uh oh, geen wekker gezet en dus een kwartier later dan normaal wakker. Normaliter recept voor chaos qua ontbijt. Niet deze week. Gisteravond had ik uit de vriezer al de wafels gehaald, die ik een tijdje geleden uit de Delicious maakte. Nu hoefde ze alleen maar in de broodrooster, twee lepels ricotta erop, wat plakjes kakifruit en klaar was ik. En smullen hoor, zo ’s morgens vroeg.

Zaterdag – full English breakfast

Weekend! En dus tijd genoeg. Alhoewel. Zaterdagochtend wordt er door onze kleuter tijdig gezwommen, dus zijn we nog steeds vroeg op en bezig om op tijd te komen. Maar gelukkig wel iets relaxter de tijd om te ontbijten. Dus uitpakken vandaag, met een full English ontbijt. Genoeg energie voor ons allemaal om een drukke dag door te komen.

De avond ervoor haal ik alles uit de vriezer (die goed gevuld is na ons laatste tripje naar Engeland), zodat ik het ’s ochtends alleen nog maar hoef klaar te maken. Heerlijk, scrambled eggs, worstjes, baked beans en bacon. Daar kunnen we tot de lunch met gemak op vooruit

Wat vond ik van deze eerste week?

Gek genoeg gaf het nadenken over en plannen van de ontbijtjes rust. Het meeste was goed voor te bereiden, wat ’s ochtends echt aanzienlijk tijd scheelt. Ik ben al vroeg op pad, dus alle tijd die ik bespaar is mooi meegenomen. Door er over na te denken heb ik ook echt 100% gevarieerder gegeten dan normaal. Meer zoete smaken ook, dat vind ik op zich niet heel fijn ’s morgens. Ik ben wel een hartige ontbijter. Maar de meeste zoete ontbijtjes waren niet mier zoet en zeker wel voor herhaling vatbaar. Niet volgende week overigens, want dan ga ik wederom voor een week zo gevarieerd mogelijk. Ik hou je op de hoogte!

Wat zijn jouw favoriete ontbijtjes en wat is jouw ultieme tip voor variatie? Laat je een reactie achter?

 

 

Gepubliceerd op 9 januari 2016


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.