Onion Bhaji



In Borreltijd staat een onion bhaji. Een Indiase uienbeignet, die ik graag eet als we in Engeland zijn. Ik toverde ‘m om tot heerlijk borrelhapje. Want je wilt niet weten hoe lekker dit is. Ik maakte deze onion bhaji met zoete uien, zodat het resultaat iets milder is. Maar het is nog steeds een geweldig én verrassend borrelhapje.

Je kunt ze natuurlijk ook iets groter maken en dan serveren bij een Indiase maaltijd, net wat je wilt. En aangezien het deze maand precies een jaar geleden is dat Borreltijd verscheen vond ik het een mooi moment om het recept voor deze Indiase snack met je te delen. Ik ben benieuwd of jullie ze net zo lekker vinden als ik.

Voor ongeveer 10 stuks heb je nodig
120g kikkererwtenbloem (Ekoplaza)
1 tl gemalen venkelzaad
1 tl gemalen korianderpoeder
mespunt gemalen komijn
1 tl chilipoeder
1 tl garam masala
halve tl kurkuma
1 tl zout
150 – 200 ml bruisend bronwater
3 zoete uien, in ringen
halve liter zonnebloemolie, om in te frituren

voor erbij: raita

Onion Bhaji

Verhit in een stevige pan de olie. Om je onion bhaji te maken meng je daarna de bloem met de kruiden en genoeg water om er een beslag van te maken. Doe daar de uienringen bij en meng goed. Haal met twee vorken kleine hoopjes ui eruit en laat die (voorzichtig!) in de hete olie vallen. Bak 30-45 seconden en draai halverwege om. Haal je uienbeignets met een schuimspaan uit de hete olie en laat op keukenpapier uitlekken.

Vers zijn ze het allerlekkerst, dus maak ze bij voorkeur zo kort mogelijk van tevoren klaar. Serveer met raita

 

Gepubliceerd op 14 september 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.