Onion Bhaji



In Borreltijd staat een onion bhaji. Een Indiase uienbeignet, die ik graag eet als we in Engeland zijn. Ik toverde ‘m om tot heerlijk borrelhapje. Want je wilt niet weten hoe lekker dit is. Ik maakte deze onion bhaji met zoete uien, zodat het resultaat iets milder is. Maar het is nog steeds een geweldig én verrassend borrelhapje.

Je kunt ze natuurlijk ook iets groter maken en dan serveren bij een Indiase maaltijd, net wat je wilt. En aangezien het deze maand precies een jaar geleden is dat Borreltijd verscheen vond ik het een mooi moment om het recept voor deze Indiase snack met je te delen. Ik ben benieuwd of jullie ze net zo lekker vinden als ik.

Voor ongeveer 10 stuks heb je nodig
120g kikkererwtenbloem (Ekoplaza)
1 tl gemalen venkelzaad
1 tl gemalen korianderpoeder
mespunt gemalen komijn
1 tl chilipoeder
1 tl garam masala
halve tl kurkuma
1 tl zout
150 – 200 ml bruisend bronwater
3 zoete uien, in ringen
halve liter zonnebloemolie, om in te frituren

voor erbij: raita

Onion Bhaji

Verhit in een stevige pan de olie. Om je onion bhaji te maken meng je daarna de bloem met de kruiden en genoeg water om er een beslag van te maken. Doe daar de uienringen bij en meng goed. Haal met twee vorken kleine hoopjes ui eruit en laat die (voorzichtig!) in de hete olie vallen. Bak 30-45 seconden en draai halverwege om. Haal je uienbeignets met een schuimspaan uit de hete olie en laat op keukenpapier uitlekken.

Vers zijn ze het allerlekkerst, dus maak ze bij voorkeur zo kort mogelijk van tevoren klaar. Serveer met raita

 

Gepubliceerd op 14 september 2020


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 september 2020
soep
 
Wortel & gembersoep

Wist jij dat wortels er in véél meer kleuren zijn dan alleen oranje. En dat je er met de toevoeging van wat gember een fantastisch lekkere soep mee maakt.
29 september 2020
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 september 2020
soep
 
Spinaziesoep met broccoli & makreel

Een fluweelzachte spinaziesoep, die door de toevoeging van broccoli helemaal een stoot groente per lepel oplevert. Een super groentesoeprecept!
26 september 2020
vega burger
 
Zwarte bonenburgers

Maaike was creatief met een blik zwarte bonen en maakte er deze geweldige vegetarische zwarte bonenburgers mee. Kidsproof vega recept!
25 september 2020
 
De fijnste lunchtrommels

Wat zijn de fijnste lunchtrommels als je kind naar school gaat? Hier let je op bij aankoop én ik zet mijn favoriete lunchtrommels voor je op een rijtje.
25 september 2020
cake
 
Smulpaapje weekmenu – week 40

Met het Smulpaapje weekmenu hoef je niet na te denken over wat je gaat eten. Ik zorg voor jou en je gezin met een menu vol makkelijke maaltijden