Onion Bhaji



In Borreltijd staat een onion bhaji. Een Indiase uienbeignet, die ik graag eet als we in Engeland zijn. Ik toverde ‘m om tot heerlijk borrelhapje. Want je wilt niet weten hoe lekker dit is. Ik maakte deze onion bhaji met zoete uien, zodat het resultaat iets milder is. Maar het is nog steeds een geweldig én verrassend borrelhapje.

Je kunt ze natuurlijk ook iets groter maken en dan serveren bij een Indiase maaltijd, net wat je wilt. En aangezien het deze maand precies een jaar geleden is dat Borreltijd verscheen vond ik het een mooi moment om het recept voor deze Indiase snack met je te delen. Ik ben benieuwd of jullie ze net zo lekker vinden als ik.

Voor ongeveer 10 stuks heb je nodig
120g kikkererwtenbloem (Ekoplaza)
1 tl gemalen venkelzaad
1 tl gemalen korianderpoeder
mespunt gemalen komijn
1 tl chilipoeder
1 tl garam masala
halve tl kurkuma
1 tl zout
150 – 200 ml bruisend bronwater
3 zoete uien, in ringen
halve liter zonnebloemolie, om in te frituren

voor erbij: raita

Onion Bhaji

Verhit in een stevige pan de olie. Om je onion bhaji te maken meng je daarna de bloem met de kruiden en genoeg water om er een beslag van te maken. Doe daar de uienringen bij en meng goed. Haal met twee vorken kleine hoopjes ui eruit en laat die (voorzichtig!) in de hete olie vallen. Bak 30-45 seconden en draai halverwege om. Haal je uienbeignets met een schuimspaan uit de hete olie en laat op keukenpapier uitlekken.

Vers zijn ze het allerlekkerst, dus maak ze bij voorkeur zo kort mogelijk van tevoren klaar. Serveer met raita

 

Gepubliceerd op 14 september 2020


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 maart 2023
 
Paasbrood maken

Zin om met Pasen zelf een Paasbrood te maken? Dan heb ik een heerlijk en eenvoudig recept voor Paasbrood voor je!
20 februari 2023
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel
 
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel

Soeprecepten kun je gewoon niet genoeg hebben. En dit recept voor witlofsoep mag je ook aan je repertoire toevoegen. Lekker én gezond.
7 februari 2023
TikTok pasta met wodka garnalen
 
Tik Tok pasta met wodka garnalen

Je dacht dat de Tik Tok pasta met feta al lekker was? Wacht tot je diezelfde pasta eet met wodka garnalen. Goddelijk!
4 februari 2023
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!