Onion Bhaji

In Borreltijd staat een onion bhaji. Een Indiase uienbeignet, die ik graag eet als we in Engeland zijn. Ik toverde ‘m om tot heerlijk borrelhapje. Want je wilt niet weten hoe lekker dit is. Ik maakte deze onion bhaji met zoete uien, zodat het resultaat iets milder is. Maar het is nog steeds een geweldig én verrassend borrelhapje.
Je kunt ze natuurlijk ook iets groter maken en dan serveren bij een Indiase maaltijd, net wat je wilt. En aangezien het deze maand precies een jaar geleden is dat Borreltijd verscheen vond ik het een mooi moment om het recept voor deze Indiase snack met je te delen. Ik ben benieuwd of jullie ze net zo lekker vinden als ik.
Voor ongeveer 10 stuks heb je nodig
120g kikkererwtenbloem (Ekoplaza)
1 tl gemalen venkelzaad
1 tl gemalen korianderpoeder
mespunt gemalen komijn
1 tl chilipoeder
1 tl garam masala
halve tl kurkuma
1 tl zout
150 – 200 ml bruisend bronwater
3 zoete uien, in ringen
halve liter zonnebloemolie, om in te frituren
voor erbij: raita
Onion Bhaji
Verhit in een stevige pan de olie. Om je onion bhaji te maken meng je daarna de bloem met de kruiden en genoeg water om er een beslag van te maken. Doe daar de uienringen bij en meng goed. Haal met twee vorken kleine hoopjes ui eruit en laat die (voorzichtig!) in de hete olie vallen. Bak 30-45 seconden en draai halverwege om. Haal je uienbeignets met een schuimspaan uit de hete olie en laat op keukenpapier uitlekken.
Vers zijn ze het allerlekkerst, dus maak ze bij voorkeur zo kort mogelijk van tevoren klaar. Serveer met raita
Gepubliceerd op 14 september 2020