Onion Bhaji



In Borreltijd staat een onion bhaji. Een Indiase uienbeignet, die ik graag eet als we in Engeland zijn. Ik toverde ‘m om tot heerlijk borrelhapje. Want je wilt niet weten hoe lekker dit is. Ik maakte deze onion bhaji met zoete uien, zodat het resultaat iets milder is. Maar het is nog steeds een geweldig én verrassend borrelhapje.

Je kunt ze natuurlijk ook iets groter maken en dan serveren bij een Indiase maaltijd, net wat je wilt. En aangezien het deze maand precies een jaar geleden is dat Borreltijd verscheen vond ik het een mooi moment om het recept voor deze Indiase snack met je te delen. Ik ben benieuwd of jullie ze net zo lekker vinden als ik.

Voor ongeveer 10 stuks heb je nodig
120g kikkererwtenbloem (Ekoplaza)
1 tl gemalen venkelzaad
1 tl gemalen korianderpoeder
mespunt gemalen komijn
1 tl chilipoeder
1 tl garam masala
halve tl kurkuma
1 tl zout
150 – 200 ml bruisend bronwater
3 zoete uien, in ringen
halve liter zonnebloemolie, om in te frituren

voor erbij: raita

Onion Bhaji

Verhit in een stevige pan de olie. Om je onion bhaji te maken meng je daarna de bloem met de kruiden en genoeg water om er een beslag van te maken. Doe daar de uienringen bij en meng goed. Haal met twee vorken kleine hoopjes ui eruit en laat die (voorzichtig!) in de hete olie vallen. Bak 30-45 seconden en draai halverwege om. Haal je uienbeignets met een schuimspaan uit de hete olie en laat op keukenpapier uitlekken.

Vers zijn ze het allerlekkerst, dus maak ze bij voorkeur zo kort mogelijk van tevoren klaar. Serveer met raita

 

Gepubliceerd op 14 september 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.