Omelet met spinazie & Hollandse garnalen



Samenwerking – Vorig jaar maakte ik voor het eerst een recept met Hollandse garnalen voor het visbureau een pastaatje. En ook dit jaar staat dit kleine smaakmakertje weer in de spotlight. Dit keer als vis van de maand oktober. En net als vorig jaar gebruik ik voor dit recept ook ongepelde garnalen. Want als je ze eenmaal gepeld hebt hou je voldoende over om weer zo’n lekkere bouillon van te maken.

Dit recept voor omelet met spinazie en garnalen is een prima lichte maaltijd voor doordeweek, maar kan in het weekend ook maar zo worden ingezet als brunch- of lunchrecept. Kom, we gaan de keuken in!

Omelet met spinazie & Hollandse garnalen – voor één persoon

2 eieren (L)
1el Griekse yoghurt
50g spinazie
1el (kruiden)roomkaas
½ avocado, in plakjes
50g gepelde Hollandse garnalen (koop dus een ons)

voor erbij: vers brood

In een kwartier een spinazieomelet met garnalen op tafel

Verhit een grote koekenpan met een klein beetje neutrale olie, zoals zonnebloemolie. Doe in de hete pan de spinazie en laat die op hoog vuur slinken. Klop in de tussentijd de eieren goed los en giet die bij de geslonken spinazie, zorg dat je eieren goed gelijkmatig verdeelt zijn over de spinazie. Bak de omelet aan één kant tot de randjes gaar zijn (dat zie je als ze gaan bubbelen en droog bakken). Draai voorzichtig om en bak de andere kant nog een paar minuten.

Omelet met spinazie & Hollandse garnalen

Hevel je omelet voorzichtig over naar een bord en besmeer naar smaak met (kruiden)roomkaas. Beleg die vervolgens met plakjes avocado en royaal met Hollandse garnalen. Rol daarna voorzichtig op en serveer met vers brood en wat roomboter. Smullen maar!

Vis van de maand

Dit recept is onderdeel van mijn samenwerking met het Nederlands Visbureau. De voorgaande recepten van de reeks ‘Vis van de Maand’ vind je hier. En meer visrecepten vind je hier

Gepubliceerd op 2 oktober 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!