Omelet met spinazie & Hollandse garnalenSamenwerking – Vorig jaar maakte ik voor het eerst een recept met Hollandse garnalen voor het visbureau een pastaatje. En ook dit jaar staat dit kleine smaakmakertje weer in de spotlight. Dit keer als vis van de maand oktober. En net als vorig jaar gebruik ik voor dit recept ook ongepelde garnalen. Want als je ze eenmaal gepeld hebt hou je voldoende over om weer zo’n lekkere bouillon van te maken.

Dit recept voor omelet met spinazie en garnalen is een prima lichte maaltijd voor doordeweek, maar kan in het weekend ook maar zo worden ingezet als brunch- of lunchrecept. Kom, we gaan de keuken in!

Omelet met spinazie & Hollandse garnalen – voor één persoon

2 eieren (L)
1el Griekse yoghurt
50g spinazie
1el (kruiden)roomkaas
½ avocado, in plakjes
50g gepelde Hollandse garnalen (koop dus een ons)

voor erbij: vers brood

In een kwartier een spinazieomelet met garnalen op tafel

Verhit een grote koekenpan met een klein beetje neutrale olie, zoals zonnebloemolie. Doe in de hete pan de spinazie en laat die op hoog vuur slinken. Klop in de tussentijd de eieren goed los en giet die bij de geslonken spinazie, zorg dat je eieren goed gelijkmatig verdeelt zijn over de spinazie. Bak de omelet aan één kant tot de randjes gaar zijn (dat zie je als ze gaan bubbelen en droog bakken). Draai voorzichtig om en bak de andere kant nog een paar minuten.

Omelet met spinazie & Hollandse garnalen

Hevel je omelet voorzichtig over naar een bord en besmeer naar smaak met (kruiden)roomkaas. Beleg die vervolgens met plakjes avocado en royaal met Hollandse garnalen. Rol daarna voorzichtig op en serveer met vers brood en wat roomboter. Smullen maar!

Vis van de maand

Dit recept is onderdeel van mijn samenwerking met het Nederlands Visbureau. De voorgaande recepten van de reeks ‘Vis van de Maand’ vind je hier. En meer visrecepten vind je hier

Gepubliceerd op 2 oktober 2019


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
7 juli 2020
pasta zalm
 
Pasta met zalm en spinazie

Een romige citroensaus voor je pasta met verse zalm en spinazie maakt van een gewone doordeweekse maaltijd een klein culinair feestje. Zó lekker. En zó gemaakt!
7 juli 2020
dutch baby
 
Dutch baby met rabarber en aardbeien

Een Dutch baby is een van de lievelingsontbijtjes van onze dochter. Dit keer werd het een Dutch baby met verse rabarbercompote en aardbeien.
7 juli 2020
bulgur
 
Bulgursalade met broccoli en venkel

Tabouleh is een salade op basis van bulgur en daar kun je verschillende varianten mee maken. Dit keer maakte ik ‘m met vier soorten groente.
3 juli 2020
vega curry
 
Curry met aubergine en courgette

Deze geurige vegetarische curry met aubergine, courgette en tomaat staat in minder dan een half uur op tafel.
3 juli 2020
rabarber compote
 
Rabarber compote met aardbei

Dit is mogelijk het lekkerste recept dat ik heb voor rabarber compote. Met verse aardbeien erdoor, maar ook met een vleugje vanille en kaneel.
2 juli 2020
 
Twee weken zonder gas op Curaçao, hoe kook je dan?

Nee, we zijn niet aan het verbouwen. Toch hadden wij ruim twee weken in ons huis op Curaçao geen gas. Maar hoe kook je dan?