Omelet met spinazie & Hollandse garnalen



Samenwerking – Vorig jaar maakte ik voor het eerst een recept met Hollandse garnalen voor het visbureau een pastaatje. En ook dit jaar staat dit kleine smaakmakertje weer in de spotlight. Dit keer als vis van de maand oktober. En net als vorig jaar gebruik ik voor dit recept ook ongepelde garnalen. Want als je ze eenmaal gepeld hebt hou je voldoende over om weer zo’n lekkere bouillon van te maken.

Dit recept voor omelet met spinazie en garnalen is een prima lichte maaltijd voor doordeweek, maar kan in het weekend ook maar zo worden ingezet als brunch- of lunchrecept. Kom, we gaan de keuken in!

Omelet met spinazie & Hollandse garnalen – voor één persoon

2 eieren (L)
1el Griekse yoghurt
50g spinazie
1el (kruiden)roomkaas
½ avocado, in plakjes
50g gepelde Hollandse garnalen (koop dus een ons)

voor erbij: vers brood

In een kwartier een spinazieomelet met garnalen op tafel

Verhit een grote koekenpan met een klein beetje neutrale olie, zoals zonnebloemolie. Doe in de hete pan de spinazie en laat die op hoog vuur slinken. Klop in de tussentijd de eieren goed los en giet die bij de geslonken spinazie, zorg dat je eieren goed gelijkmatig verdeelt zijn over de spinazie. Bak de omelet aan één kant tot de randjes gaar zijn (dat zie je als ze gaan bubbelen en droog bakken). Draai voorzichtig om en bak de andere kant nog een paar minuten.

Omelet met spinazie & Hollandse garnalen

Hevel je omelet voorzichtig over naar een bord en besmeer naar smaak met (kruiden)roomkaas. Beleg die vervolgens met plakjes avocado en royaal met Hollandse garnalen. Rol daarna voorzichtig op en serveer met vers brood en wat roomboter. Smullen maar!

Vis van de maand

Dit recept is onderdeel van mijn samenwerking met het Nederlands Visbureau. De voorgaande recepten van de reeks ‘Vis van de Maand’ vind je hier. En meer visrecepten vind je hier

Gepubliceerd op 2 oktober 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.