Omelet met asperges en munt



Dit is mogelijk een van de makkelijkste gerechten op Smulpaapje, maar zo lekker vol van smaak! Met recht het voorjaar op je bord. Ideaal voor een snelle maaltijd door de week, of een lekkere groene lunch in het weekend.

Het allerlekkerste met verse doperwtjes. Maar wil je naast snelheid ook gemak, dan haal je de erwtjes gewoon uit de vriezer.

Omeletasperges Smulpaapje

Voor 4 personen

500g groene asperges
1kg verse doperwten (netto 400g erwtjes)
8 eieren
4el ricotta
3-4el verse munt, fijngesneden
200g geraspte kaas, naar keuze
200g verse spinazie

Snelle maaltijd met groene groente

Snijd van de asperges een centimeter aan de onderkant af, gooi die weg en snijd de rest van de asperges in 3 delen. Dop de erwtjes (of haal 400g erwtjes uit de vriezer). Zet een grote pan met water op en breng dat aan de kook. Blancheer hierin, in 3-4 minuten, de asperges en erwtjes. Doe de spinazie in een zeef en giet hierboven de erwtjes en asperges af. Van de warmte van het kokend water slinkt de spinazie voldoende om zo te gebruiken. Laat alles goed uitlekken.

Omelet met voorjaarsgroente

Klop de eieren los met de ricotta, zout, peper en munt. Verhit in 2 grote koekenpannen (of bak in delen) een beetje zonnebloemolie (of boter). Giet het eimengsel in de hete pan, roer met een spatel de bodem iets los en strooi de geraspte kaas erover. Bak tot de onderkant gaar is. Vouw de omelet dan dubbel in de pan en op lager vuur laat je ‘nu door en door gaar worden. Serveer met de groente en lekker wat vers brood en gezouten boter.

Gepubliceerd op 25 mei 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.