Omelet met asperges en munt



Dit is mogelijk een van de makkelijkste gerechten op Smulpaapje, maar zo lekker vol van smaak! Met recht het voorjaar op je bord. Ideaal voor een snelle maaltijd door de week, of een lekkere groene lunch in het weekend.

Het allerlekkerste met verse doperwtjes. Maar wil je naast snelheid ook gemak, dan haal je de erwtjes gewoon uit de vriezer.

Omeletasperges Smulpaapje

Voor 4 personen

500g groene asperges
1kg verse doperwten (netto 400g erwtjes)
8 eieren
4el ricotta
3-4el verse munt, fijngesneden
200g geraspte kaas, naar keuze
200g verse spinazie

Snelle maaltijd met groene groente

Snijd van de asperges een centimeter aan de onderkant af, gooi die weg en snijd de rest van de asperges in 3 delen. Dop de erwtjes (of haal 400g erwtjes uit de vriezer). Zet een grote pan met water op en breng dat aan de kook. Blancheer hierin, in 3-4 minuten, de asperges en erwtjes. Doe de spinazie in een zeef en giet hierboven de erwtjes en asperges af. Van de warmte van het kokend water slinkt de spinazie voldoende om zo te gebruiken. Laat alles goed uitlekken.

Omelet met voorjaarsgroente

Klop de eieren los met de ricotta, zout, peper en munt. Verhit in 2 grote koekenpannen (of bak in delen) een beetje zonnebloemolie (of boter). Giet het eimengsel in de hete pan, roer met een spatel de bodem iets los en strooi de geraspte kaas erover. Bak tot de onderkant gaar is. Vouw de omelet dan dubbel in de pan en op lager vuur laat je ‘nu door en door gaar worden. Serveer met de groente en lekker wat vers brood en gezouten boter.

Gepubliceerd op 25 mei 2017


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
9 augustus 2020
camembert uit de oven
 
Camembert uit de oven met gekarameliseerde noten

Een van de meest ultieme borrelhapjes is camembert uit de oven. Helemaal met een topping van gekarameliseerde noten erop.
9 augustus 2020
scones met bramen
 
Scones met bramen

Scones kun je op diverse manieren maken, ik maak ze nu met bramen. Bramen zijn nu volop in het seizoen en geven je warme scone dat beetje extra.
9 augustus 2020
bramencompote
 
Bramencompote met granaatappel

Nu is het moment om bramen te plukken en er compote van te maken. Deze bramencompote met granaatappel maak je in minder dan een kwartier
7 augustus 2020
tomatensaus vers smulpaapje
 
Smulpaapje weekmenu – week 32

Ook dit weekmenu blijven we nog even in zomerse sferen. Met makkelijke maaltijden, gemaakt met minimale inspanning.
4 augustus 2020
courgette inmaken
 
Courgette inmaken

Maaike neemt ons vanaf Curaçao mee in de wereld van courgette inmaken. Wist jij dat je courgette kon inmaken? Nu heb je daar het beste recept voor!
3 augustus 2020
bietjes bbq
 
Bietjes van de barbecue

Als je bietjes op de barbecue poft, tover je ze daarna om in een heerlijke salade met feta en pijnboompitjes. Een lekker vega BBQ recept dus