Omelet met asperges en munt



Dit is mogelijk een van de makkelijkste gerechten op Smulpaapje, maar zo lekker vol van smaak! Met recht het voorjaar op je bord. Ideaal voor een snelle maaltijd door de week, of een lekkere groene lunch in het weekend.

Het allerlekkerste met verse doperwtjes. Maar wil je naast snelheid ook gemak, dan haal je de erwtjes gewoon uit de vriezer.

Omeletasperges Smulpaapje

Voor 4 personen

500g groene asperges
1kg verse doperwten (netto 400g erwtjes)
8 eieren
4el ricotta
3-4el verse munt, fijngesneden
200g geraspte kaas, naar keuze
200g verse spinazie

Snelle maaltijd met groene groente

Snijd van de asperges een centimeter aan de onderkant af, gooi die weg en snijd de rest van de asperges in 3 delen. Dop de erwtjes (of haal 400g erwtjes uit de vriezer). Zet een grote pan met water op en breng dat aan de kook. Blancheer hierin, in 3-4 minuten, de asperges en erwtjes. Doe de spinazie in een zeef en giet hierboven de erwtjes en asperges af. Van de warmte van het kokend water slinkt de spinazie voldoende om zo te gebruiken. Laat alles goed uitlekken.

Omelet met voorjaarsgroente

Klop de eieren los met de ricotta, zout, peper en munt. Verhit in 2 grote koekenpannen (of bak in delen) een beetje zonnebloemolie (of boter). Giet het eimengsel in de hete pan, roer met een spatel de bodem iets los en strooi de geraspte kaas erover. Bak tot de onderkant gaar is. Vouw de omelet dan dubbel in de pan en op lager vuur laat je ‘nu door en door gaar worden. Serveer met de groente en lekker wat vers brood en gezouten boter.

Gepubliceerd op 25 mei 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.