Noodlesoep met paksoi
Ik hou zo ontzettend veel van maaltijdsoepen. Nog meer hou ik van Ramen. Die goedgevulde soep met noodles. Licht, maar rijk van smaak en een prima avondmaaltijd als je snel aan tafel wilt.
Voor kinderen ook een lekkere manier om nieuwe groente te leren kennen. En slurpen mag natuurlijk hé, dat hoort zelfs bij deze soep!
Maaltijdsoep voor vier personen
2el olie
3 sjalotjes, fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngesneden
2el geraspte verse gember
1liter kippenbouillon
2 steranijs
1 kaneelstokje
200g kastanjechampignons, in plakjes
4 mini paksoi, evt gehalveerd
1tl sesamolie
1el sojasaus
noodles, naar keuze (bij de toko heb je speciale Ramen noodles)
4 gekookte eieren, gehalveerd
sesamzaadjes
optioneel: handje edemame boontjes (gedopt) en/of srirachisaus (voor wat meer pit)
Zelfgemaakte noodlesoep
In een grote soeppan verwarm je de olie en fruit je 2-3 minuten de sjalotjes aan. Dan knoflook en gember erbij en 2 minuten mee fruiten. Kaneelstokje en steranijs erbij en een minuutje meebakken, zodat ze hun smaak al kunnen afgeven. Giet er dan de bouillon bij, breng aan de kook en laat alles 10 minuten pruttelen.
Ramensoep met paksoi
Dan de champignons en paksoi erbij en mee warmen tot ze beetgaar zijn. Kook in de tussentijd de noodles volgens de gebruiksaanwijzing gaar en verdeel die over vier diepe kommen. Leg daar ook de gehalveerde eieren in. Breng je soep nu op smaak met sesamolie en sojasaus. Giet in de kommen en bestrooi met sesamzaad.
Gepubliceerd op 28 maart 2018