No bake Kokos-framboos cheesecake
Hi lezers van Smulpaapje! Wat tof dat ik een recept met jullie mag delen! Susan had al een heerlijke maaltijdsalade met gegrilde kip en nectarines voor mij gemaakt, om de zomer goed af te sluiten. Nu krijg ik de kans om één van mijn recepten met jullie te delen, omdat je nooit genoeg inspiratie kunt hebben.
Gelukkig maar, want samenwerken vind ik het leuke van bloggen. Eten doe je ook liever niet alleen, waarom dan bloggen wel? Juist leuk als mensen dezelfde passie hebben en je die kunt delen! Ik heb een recept gemaakt waar jullie, maar ook jullie kids, gek van zullen zijn: een kokos-framboos cheesecake die je niet in de oven hoeft te doen!
Dit heb je nodig voor de kokos-framboos cheesecake van Green Gypsy
Voor de bodem:
200 gram amandelmeel
200 gram ontpitte dadels
3 el vloeibare kokosolie
Een scheutje zoet, zoals honing, agavesiroop of ahornsiroop
2 el Pumpkin Spice van Green Gypsy
Een snufje zout
Voor de kokoslaag:
200 ml yoghurt of kwark (ik heb kokosyoghurt gebruikt, omdat we met deze taart in de kokossferen zitten)
75 ml vloeibaar zoet, zoals honing, agavesiroop, ahornsiroop, you name it
250 gr rauwe cashewnoten (minimaal 6 uur geweekt in water)
150 gr creamed coconut (dit wordt ook santen genoemd, kun je gewoon in de supermarkt vinden bij de blikjes kokosmelk in het schap)
Het sap en de rasp van 1 limoen
100 gr gesmolten kokosolie (let op dat de olie niet warm is)
Voor de frambozen laag:
2 el limoen- of citroensap
200 gr (diepvries) frambozen
Zo maak je de kokos-framboos cheesecake
Bekleed een springvorm met bakpapier (zowel de onderkant van de vorm als de zijkanten),. Doe dan alle ingrediënten die je voor de bodem nodig hebt in een keukenmachine en laat deze draaien totdat je echt een gladde massa hebt. Gooi je ‘beslag’ in de springvorm en druk het aan met de achterkant van een natte lepel. Als het mooi verdeeld is zet je de bodem even in de vriezer en ga je verder met de vulling.
De kokos-framboos vulling
Maak je keukenmachine schoon en gooi alle ingrediënten voor de frambozen laag erin. Maak er een mooie egale massa van en zet de frambozen vulling opzij.
De kokosvulling maak je zo
Het is belangrijk dat je de cashewnoten hebt laten weken; ze moeten echt vocht opgenomen hebben. Dan mix je alle ingrediënten voor de kokosvulling in de keukenmachine totdat je een gladde kokosvulling hebt. Schep dan de kokosvulling voor een deel op je bodem, schep hier wat frambozen vulling bij en ‘swirl’ het met een mes, zodat de smaken door elkaar komen. Dit doe je totdat overal op je cheesecake de vulling mooi verdeeld is, maar niet één geheel. Het is juist mooi als de kleuren wat blijven afsteken.
Zet de cheesecake dan in de vriezer en laat ‘zo’n 3 uur opstijven. Je kunt de cheesecake in de vriezer bewaren en steeds een stuk afsnijden en die in de koelkast bewaren.
Over Green Gypsy Spices
Ooit begon de passie voor specerijen in mijn familie met een kruidenfabriek, opgezet door mijn opa. Waar in het begin alleen mosterdzaad en koffie gehandeld werd, konden de Nederlanders steeds meer aan en werd het assortiment aangevuld met kerrie, chili, peper, kruidnagel, noem maar op. Echt zo’n fabriek met pallets vol jute zakken met specerijen daarin.
Later hebben mijn moeder, mijn tante en ik, het nichtje, de fabriek overgenomen, maar tijden veranderden: de prijs werd steeds belangrijker en er moest meer zout worden toegevoegd en e-stoffen zoals kleurstoffen en vulmiddel. Kruiden zijn een natuurproduct, dus kan soms de smaak, kleur of gewicht wat anders zijn dan de oogst daarvoor, maar dat wilde de industrie (waar wij aan leverden) niet en moest dit kunstmatig worden opgevangen.
Dit was niet meer ons ideaal en dus hebben we de fabriek verkocht en hebben we Green Gypsy opgezet: alleen maar 100% natuurlijke kruidenmixen zonder e-stoffen of veel zout, waardoor je geen vette sausjes en veel zout meer nodig hebt om je gerechten op smaak te brengen.
Susan hier!
Een van de redenen dat Green Gypsy Spices een recept met jullie deelt is omdat ik de laatste tijd veel van haar kruiden heb geprobeerd en er érg enthousiast over ben. Ik hoop dan ook dat jullie van haar no-bake cheesecake gaan genieten. Wil je meer weten over haar kruiden kijk dan even in haar webshop of bezoek haar blog voor nog meer recepten. Wil je overigens de pumpkin spice mix gewoon zelf maken, dat kan ook. Mijn recept daarvoor vind je hier
Gepubliceerd op 3 oktober 2018