No bake kiwi cheesecake



No bake kiwi cheesecake

Samenwerking – Omdat ik ook dit jaar weer ambassadeur ben voor Zespri kiwi (zó leuk!) ben ik weer aan de slag gegaan met lekkere, frisse kiwirecepten. Dit recept werd meteen de traktatie voor onze, nu 9 jarige, dochter (net als vorig jaar, toen ze dit kiwitaartje trakteerde).

Het is mijn variant van een no bake cheesecake geworden, maar dan met een paar verrassende én gezonde ingrediënten. Benieuwd of jullie kunnen raden welke….

no bake kiwi cheesecake_Zespri Smulpaapje

Voor 15-20 stukjes no bake cheesecake

voor de bodem

200g tarwebiscuits
250g verse Medjoul dadels (zonder pit)
100g gesmolten boter
1el limoensap

voor de cheesecake laag

300g roomkaas
2 kiwi’s, kern verwijderd
50g spinazie
50ml maple syrup
1el limoensap

voor de garnering

2 kiwi’s, in dunne plakjes

verder nodig: foodprocessor/blender (of een theedoek + deegroller) – bakblik, voorzien van folie, 30x20cm

No bake kiwi cheesecake

Start met de bodem. Als je een keukenmachine hebt gooi je daar alles in en mix je tot je grove kruimels hebt. Heb je die niet dan doe je de koekjes in een zakje, tussen een theedoek en kun je je met een deegroller uitleven. Meng dan met de rest van de ingrediënten (hak de dadels superfijn). Doe het geheel in het bakblik en duw met een lepel goed stevig aan. Zet in de vriezer (als je geen tijd hebt) of koelkast (als je iets meer tijd hebt) om een kwartiertje/uurtje op te stijven.

Kiwi cheesecake

Mix nu de roomkaas met de kiwi, spinazie, maple syrup en limoen in de schoongemaakte keukenmachine (of in een blender) tot je een glad geheel hebt. Evt. kun je dit ook met een staafmixer doen, maar dat zal iets minder snel gaan. Giet dit op je bodem, zorg dat alles gelijkmatige verdeeld is, en zet dan in de koelkast om op te stijven. Laat minstens 6-8 uur staan, maar idealiter maak je ‘m de avond ervoor klaar en kan ‘ie de hele nacht opstijven.

Gezonde(re) cheesecake met kiwi en spinazie

Als de cheesecake goed opgesteven is beleg je de bovenkant met dunne plakjes kiwi. Snijd de cheesecake in vierkantjes en geniet ervan.

Samenwerking Smulpaapje en Zespri

Dit recept is gemaakt in opdracht en onderdeel van mijn samenwerking met Zespri kiwi. Alle andere Zespri kiwirecepten vind je hier.

Gepubliceerd op 3 juli 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.