No bake kiwi cheesecake



No bake kiwi cheesecake

Samenwerking – Omdat ik ook dit jaar weer ambassadeur ben voor Zespri kiwi (zó leuk!) ben ik weer aan de slag gegaan met lekkere, frisse kiwirecepten. Dit recept werd meteen de traktatie voor onze, nu 9 jarige, dochter (net als vorig jaar, toen ze dit kiwitaartje trakteerde).

Het is mijn variant van een no bake cheesecake geworden, maar dan met een paar verrassende én gezonde ingrediënten. Benieuwd of jullie kunnen raden welke….

no bake kiwi cheesecake_Zespri Smulpaapje

Voor 15-20 stukjes no bake cheesecake

voor de bodem

200g tarwebiscuits
250g verse Medjoul dadels (zonder pit)
100g gesmolten boter
1el limoensap

voor de cheesecake laag

300g roomkaas
2 kiwi’s, kern verwijderd
50g spinazie
50ml maple syrup
1el limoensap

voor de garnering

2 kiwi’s, in dunne plakjes

verder nodig: foodprocessor/blender (of een theedoek + deegroller) – bakblik, voorzien van folie, 30x20cm

No bake kiwi cheesecake

Start met de bodem. Als je een keukenmachine hebt gooi je daar alles in en mix je tot je grove kruimels hebt. Heb je die niet dan doe je de koekjes in een zakje, tussen een theedoek en kun je je met een deegroller uitleven. Meng dan met de rest van de ingrediënten (hak de dadels superfijn). Doe het geheel in het bakblik en duw met een lepel goed stevig aan. Zet in de vriezer (als je geen tijd hebt) of koelkast (als je iets meer tijd hebt) om een kwartiertje/uurtje op te stijven.

Kiwi cheesecake

Mix nu de roomkaas met de kiwi, spinazie, maple syrup en limoen in de schoongemaakte keukenmachine (of in een blender) tot je een glad geheel hebt. Evt. kun je dit ook met een staafmixer doen, maar dat zal iets minder snel gaan. Giet dit op je bodem, zorg dat alles gelijkmatige verdeeld is, en zet dan in de koelkast om op te stijven. Laat minstens 6-8 uur staan, maar idealiter maak je ‘m de avond ervoor klaar en kan ‘ie de hele nacht opstijven.

Gezonde(re) cheesecake met kiwi en spinazie

Als de cheesecake goed opgesteven is beleg je de bovenkant met dunne plakjes kiwi. Snijd de cheesecake in vierkantjes en geniet ervan.

Samenwerking Smulpaapje en Zespri

Dit recept is gemaakt in opdracht en onderdeel van mijn samenwerking met Zespri kiwi. Alle andere Zespri kiwirecepten vind je hier.

Gepubliceerd op 3 juli 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.