Next level cocktails in Andaz hotel AmsterdamNext level cocktails in Andaz hotel Amsterdam

Denk jij aan een hotelbar als je denkt aan next level cocktails? Waarschijnlijk niet. Maar toch ga ik je vertellen dat vanaf nu, als je op zoek bent naar epic cocktails, je naar de hotelbar van het Andaz gaat, op de Prinsengracht in Amsterdam. Niet alleen zit daar het Bluespoon restaurant (lees daar alles over op Smulpaapje) maar ik werd echt omver geblazen van wat we daar aan cocktails proefden.

Liquid wizard

Kijk, dat ik niet vies ben van een cocktail is geen geheim. Dat ik mijn definitie van cocktails vanaf nu voorgoed kan aanpassen is me na vandaag wel duidelijk geworden. Want de cocktails in het Andaz zijn echt next level. Bartender (en -manager) Martin Eisma mag je gerust een liquid wizard noemen. Wat die gast, met zijn team, in een glas stopt is niet normaal, zó goed.

 

Epic cocktail

Where everything grows, de cocktail die je links op de foto ziet was – naast een awesome mocktail tijdens de brunch – het eerste wat we mochten proeven. “Neem eerst een hapje van de aarde, met de blaadjes die erop liggen en dan een slokje van de cocktail” was de instructie. Een combi van zoet, hartig en basilicum in één bite. Vervolgens een nip van de cocktail en BOEM volledige kortsluiting in mijn smakenkast.

Ik ben écht wel wat gewend aan herkenning van losse smaakcomponenten, maar van deze cocktail sloeg alles op hol. In de beste zin van het woord. Wetende wat in de cocktail ging had ik verwacht dat dat zou komen doordat het zoveel aan smaken was. Maar een volstrekte harmonie  ontvouwt zich en alle verschillende smaken sluiten zo waanzinnig mooi en naadloos op elkaar aan dat dát hetgeen is dat voor kortsluiting zorgt. Niet.Normaal!

Close the loop

In de tussentijd vertelt Martin, vol passie, over de filosofie van de bar en zijn team. Zo min mogelijk verspillen. Hun close the loop filosofie loopt als een rode draad door de bar heen. Alles wat in het hotel in de keuken wordt gebruikt is een potentieel ingrediënt voor zijn bar.

Van de bananen tijdens het ontbijt – waar een góddelijke siroop mee wordt gemaakt – tot de vliesjes van de eierschalen, waar ze zelf tonic mee hebben gemaakt. Tot de schillen van citrusvruchten, die worden gedroogd en tot poeder worden vermalen om een cocktail met te garneren. Close the loop noemen zij het. Ik noem het fckn briljant!

Porcini negroni

Ondertussen proef ik een slokje van ‘What lies on the forest floor, hun interpretatie van de Dutch Negroni (met mijn lievelings Willems Wermoed). Ik wil ‘m denk ik nooit meer anders. Er zit – hoe dan?!?? – porcini in deze negroni. En het werkt. Kneitergoed zelfs. Wauw!

Het is inmiddels einde middag en ik zweer dat ik eigenlijk gewoon niet meer naar huis wil en boven in zo’n prachtige kamer wil slapen, maar we mogen er nog ééntje proeven. Om het af te leren… What comforts the island soul. Een hapje gedroogde banaan, met de siroop waar ik het eerder over had en daarna een slokje van een rumcocktail met zout en banaan en…… Wauw! (zie foto rechtsboven)

Next level cocktails

Ik spreek met Martin af dat ik, liefst morgen maar zo snel mogelijk, terug kom. Ik wil weten wat ze doen met mijn favoriete Bloody Mary. Hoe hun Espresso Martini smaakt. Ik ben namelijk echt omver geblazen door wat ik deze middag heb geproefd.

Door de intense liefde voor het vak, van niet alleen hem maar het hele team. Door hoe zij hun cocktails creeëren. Next level sh*t. Ga maar proeven, dan snap je wat ik bedoel!

Gepubliceerd op 18 maart 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
8 mei 2024
boodschappenlijstje
 
Boodschappenlijstje voor de supermarkt in Duitsland

Wat staat er op mijn boodschappenlijstje voor de Duitse supermarkt? Heel veel tips voor Duitse boodschappen!
28 april 2024
Londen tips
 
Boodschappenlijstje voor de supermarkt in Engeland

Wat neem je aan boodschappen mee uit de de supermarkt in Engeland? Dit is mijn Engelse boodschappenlijstje!
28 april 2024
verschil champagne cava prosecco
 
Verschil champagne cava en prosecco

Qua bubbels is er voor iedere smaak en portemonnee een lekkere fles te vinden. Maar wat is nou het verschil tussen champagne, cava en prosecco?
18 april 2024
MothrEarthProof- skincare
 
MOTHR EARTH PROOF® natuurlijke huidverzorging

Maak van je eigen badkamer een Spa met de producten van MOTHR EARTH PROOF®. Plantaardige huidverzorging waar je huid blij van wordt.
15 april 2024
 
Favoriete rosé wijnen

YES, het is weer voorjaar. Tijd voor rosé. Welke ik graag drink? Ik geef je een aantal van mijn favorieten rosé wijnen voor deze zomer!
26 maart 2024
 
Alles wat je wilt weten over zonnebrand

Er zijn veel, héél veel soorten zonnebrand te koop. Ik zet in dit artikel alles wat je wilt weten over zonnebrand op een rijtje.